Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Χατζηνικολάου, SKAI, OPEN, ΑΝΤΕΝΝΑ, STAR; Πάνω από ένα εκατομμύριο Ιρακινοί διαδηλώνουν για να φύγουν οι Αμερικανοί απ τη χώρα τους.

Βαγδάτη.
Πάνω από ένα εκατομμύριο Ιρακινοί διαδηλώνουν για να φύγουν οι Αμερικανοί απ τη χώρα τους.

Άμα δεις την είδηση πουθενά, σφύρα μου κλέφτικα.
ΔΕΙΤΕ περισσότερα:









Eικόνες: Εκατομμύρια Ιρακινοί πραγματοποιούν πορεία εναντίον των ΗΠΑ
https://guernicaeu.wordpress.com
Μεγάλα πλήθη συγκεντρώθηκαν στην ιρακινή πρωτεύουσα Βαγδάτη για να καταγγείλουν τη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στη χώρα.

Ιρακινοί συγκεντρώνονται στην πρωτεύουσα της Βαγδάτης σε μια πορεία “εκατομμυρίων”, απαιτώντας να σταματήσει η παρουσία αμερικανικών δυνάμεων στη χώρα τους, στις 24 Ιανουαρίου 2020.

Ο Σαγιέντ Σαντίκ αλΧασέμι, διευθυντής του Ιρακινού Κέντρου Μελετών, δήλωσε ότι περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια συμμετείχαν στις διαδηλώσεις την Παρασκευή.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του Λιβάνου al-Mayadeen, ο Jaafar al-Husseini, εκπρόσωπος της ομάδας αντίστασης Kata’ib Hezbollah που συνδέεται με το PMU, είπε ότι “άλλα μέσα” θα χρησιμοποιηθούν κατά των Αμερικανών εάν δεν εγκαταλείψουν το Ιράκ.

Η Αμερικανική παρουσία, ανέφερε, έχει οδηγήσει σε διαφθορά και αστάθεια στη χώρα.

Σε συνέντευξη στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Tasnim του Ιράν, ο Firas al-Yasser, μέλος του πολιτικού γραφείου του Ιράκ, Harakat Hezbollah al-Nujaba, δήλωσε ότι οι συγκεντρώσεις της Παρασκευής σηματοδότησαν “ένα νέο κεφάλαιο” στις σχέσεις της Αραβικής χώρας με τις ΗΠΑ.

Ανέφερε ότι οι Ιρακινές ομάδες αντίστασης στηρίζουν τη θέση της ιεραρχικής ηγεσίας της χώρας, η οποία δεν ανέχεται την “θεωρία εξάρτησης και ταπείνωσης” του Ιράκ από την Ουάσινγκτον.

“Πιστεύουμε ότι έχουμε φτάσει την ώρα μηδέν για να αντιμετωπίσουμε τις ΗΠΑ”, ανέφερε.

Ο Γιασέρ πρόσθεσε ότι η πυραυλική επίθεση του Ιράν στη βάση Ain al-Assad στη δυτική ιρακινή επαρχία Ανμπάρ νωρίτερα αυτό το μήνα ήταν “προοίμιο” στην απέλαση αμερικανικών δυνάμεων από τη χώρα.


Πηγή: https://www.presstv.com/Detail/2020/01/24/616968/Iraq-Protest-US , https://www.presstv.com/Detail/2020/01/24/616953/Baghdad-anti-US-rally

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου