Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

O Στρατός θα σταθεί απέναντι σε Πρόσφυγες στον Έβρο και τα νησιά;

Από το πρωί, δημοσιογράφοι και μιλιταριστικά-εθνικιστικά σάιτ φτιάχνουν κλίμα μισαλλοδοξίας απέναντι στους πρόσφυγες.
Στρώνουν το δρόμο για τις πιο σκληρές και αυταρχικές επιλογές της κυβέρνησης ΝΔ. 
Σύμφωνα με την αρθρογραφία στον Έβρο μεταβαίνει και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μαζί με τον Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, στο πλαίσιο των αποφάσεων της κυβέρνησης για περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων επιτήρησης των συνόρων για την αποτροπή νέων κυμάτων προσφύγων-μεταναστών, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία. Η Τουρκία άνοιξε τα σύνορα και κύματα μεταναστών συγκεντρώνονται στον Έβρο. Παράλληλα άλλοι περνούν στη Λέσβο.

Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση ΝΔ είναι προσανατολισμένη στην ακόμα μεγαλύτερη Στρατιωτικοποίηση και στην λήψη έκτακτων μέτρων με ακόμη μεγαλύτερη εμπλοκή του Στρατού.

Το μπαλάκι των ευθυνών παίζεται ανάμεσα στο Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής που θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη και ΓΕΕΘΑ που άμεσα πρόκειται να βγάλει ανακοίνωση και να δημοσιοποιήσει τα όποια μέτρα.
Η απόφαση του αυταρχικού καθεστώτος Ερντογάν εντάσσεται στο πλαίσιο των πολέμων σε Μέση Ανατολή και Αφρική, των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών με έμφαση στην σύγκρουση συμφερόντων ΗΠΑ-ΕΕ-Κίνας-Ρωσίας και των επεκτατικών βλέψεων τοπικών παιχτών με ιδιαίτερη σημασία στην ένταση του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού για τις ΑΟΖ και τα Ενεργειακά Κοιτάσματα.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν το Τουρκικό κράτος, όπως έμμεσα το πράττουν το ΝΑΤΟ και τα μεγαλύτερα κράτη της ΕΕ. Ενώ η Ρωσία του Πούτιν αναβαθμίζει τον παρεμβατικό της ρόλο, διεκδικεί μερίδιο της λείας από τη μοιρασία των ζωτικών χώρων, της Ανοικοδόμησης και των πωλήσεων όπλων.

Με την καπιταλιστική Ευρώπη να ορθώνει Φρούρια, να κλείνει τα εξωτερικά της σύνορα και να κατασκευάζει ολοένα σύνορα στο εσωτερικό των χωρών της, ενώ τα κράτη μέλη της συμμετέχουν στους πολέμους σε Αφρική και Μέση Ανατολή, οι πολεμικές της βιομηχανίες κερδίζουν από την Καταστροφή και το αίμα των λαών.
Τέλος, όλοι συνειδητοποιούν ότι η ισλαμική τρομοκρατία είναι ο ιδανικός αντίπαλος πρόσχημα επεμβάσεων και εξαπόλυσης τρομοκρατικών επιχειρήσεων εναντίον του κόσμου της εργασίας (εντός και εκτός συνόρων των καπιταλιστικών μητροπόλεων), ενώ παράλληλα ενισχύεται από κάθε άποψη από αυτούς που τελικά την εργαλειοποιούν για να επιβάλλουν τα συμφέροντα τους.

Εμείς Αρνούμαστε και στεκόμαστε ενάντια στην Στρατιωτικοποίηση του Προσφυγικού ζητήματος.

Δηλώνουμε:

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για ελληνική Ολιγαρχία-ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ

Μόνη λύση είναι η απομάκρυνση όλων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ΗΠΑ-Ρωσίας-κρατών της ΕΕ.

Πρέπει να υπάρξουν ασφαλείς δίαυλοι για τους Πρόσφυγες και να πέσουν τα Τείχη του Αίσχους.

Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που προκάλεσαν τον πόλεμο, την Καταστροφή των λαών και τρέφουν την προσφυγιά,  πρέπει να αντιμετωπίσουν την μήνη των αντιπολεμικών και κοινωνικών κινημάτων απαιτώντας να αναλάβουν την ευθύνη για την αντιμετώπιση της ανθρώπινης δυστυχίας.

Το Αντιπολεμικό κίνημα και η εργατική τάξη πρέπει να πάρουν τώρα πρωτοβουλία απέναντι στη μετατροπή της χώρας σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο και φυλακή προσφύγων-μεταναστών.
Η οργή μας πρέπει να στραφεί απέναντι σε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και τα οικονομικά συμφέροντα που εκφράζουν, στις πολεμικές συμμαχίες με ΗΠΑ και Γαλλία, τους Άξονες του Πολέμου μεταξύ Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου.
Να εκφράσουμε λοιπόν την Ταξική Διεθνιστική μας Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες-μετανάστες απαιτώντας την ικανοποίηση όλων των δικαιωμάτων τους, αγωνιζόμενοι σε Κοινούς Αγώνες οι λαοί του Αιγαίου, των Βαλκανίων, της Μεσογείου ενάντια σε Μητσοτάκη-Ερντογάν, ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσία.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου