Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Οπα­δοί του Ολυ­μπια­κού, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στο πλευ­ρό των προ­σφύ­γων, ενά­ντια στο ρα­τσι­σμό-εθνι­κι­σμό

Οπα­δοί του Ολυ­μπια­κού, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στο πλευ­ρό των προ­σφύ­γων, ενά­ντια στο ρα­τσι­σμό-εθνι­κι­σμό
ΑΠΟ ATEXNOS
Στο πλευ­ρό των προ­σφύ­γων και ενά­ντια στις εθνι­κι­στι­κές-ρα­τσι­στι­κές φωνές τάσ­σο­νται με ανα­κοι­νώ­σεις τους οπα­δοί του Ολυ­μπια­κού, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ.«ΜΠΟ­ΧΑ-ΑΗ­ΔΙΑ-ΞΕ­ΦΤΙ­ΛΑ-ΕΜΕ­ΤΟΣ» είναι το σχό­λιο αντι­φα­σι­στών οπα­δών του Ολυ­μπια­κού για την πρω­το­βου­λία του Β. Μα­ρι­νά­κη να στεί­λει στα σύ­νο­ρα… 3 ντα­λί­κες με τρό­φι­μα «για τους φύ­λα­κες των συ­νό­ρων της Ελ­λά­δας και της Ευ­ρώ­πης».

Στο εθνι­κι­στι­κό κρε­σέ­ντο της ΠΑΕ Ολυ­μπια­κός, οπα­δοί του Θρύ­λου απα­ντούν με σκλη­ρή γλώσ­σα:

«Είστε οτι πιο ντρο­πια­στι­κό, για την ιστο­ρια και τις αξίες που πρέ­σβευε ο σύλ­λο­γος, εχει γνω­ρί­σει ποτέ ο ΟΛΥ­ΜΠΙΑ­ΚΟΣ ΣΎΝ­ΔΕ­ΣΜΟΣ ΦΙ­ΛΑ­ΘΛΩΝ ΠΕΙ­ΡΑΙΩΣ. Το κα­μά­ρι των λαι­κων φτω­χο­γει­το­νιών του Πει­ραιά που μόλις είχαν εγκα­τα­στα­θεί οι χι­λιά­δες πρό­σφυ­γες απο την Μικρά Ασία και η βαση της ερ­γα­τι­κής τάξης. Νίκος Γόδας, Διο­νύ­σης Γε­ωρ­γά­τος, Αν­δρέ­ας Μου­ρά­της και άλλοι πολ­λοί ΕΛΑ­Σι­τες αντι­στα­σια­κοί που φό­ρε­σαν την ερυ­θρό­λευ­κη, φι­λι­κο με μει­κτή Μα­κρο­νή­σου το ’49, η στο­χο­ποι­η­μέ­νη ομαδα της χού­ντας, του με­γά­λου Μπου­κο­βι που λα­τρεύ­τη­κε σαν θεος και αλλα πολλα…. ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΡΕ ΓΕ­ΛΟΙΟΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;; Εμείς ως οπα­δοί αυτου του Ολυ­μπια­κού που πε­ρι­γρά­ψα­με απο πανω και έχο­ντας πλήρη συ­ναί­σθη­ση της ιστο­ρί­ας και των αξιων του εν­δο­ξο­τε­ρου συλ­λό­γου της Ελ­λά­δας, ως αντι­φα­σί­στες και πανω απο όλα ως ΑΝ­ΘΡΩ­ΠΟΙ θα ει­μα­στε παντα με τους φτω­χούς, τους κυ­νη­γη­μέ­νους, τους κα­τα­πιε­σμε­νους και τους “πε­ρι­θω­ρια­κους” αυτης της υπο­κρι­τι­κής, βάρ­βα­ρης και σα­πιας κοι­νω­νί­ας ΣΑΣ!»

Φωνή ενά­ντια στο ρα­τσι­σμό και την ξε­νο­φο­βία υψώ­νουν και οπα­δοί του ΠΑΟΚ με ανάρ­τη­ση τους στο Facebook. Στην σε­λί­δα «Αντι­φα­σί­στες οπα­δοί/φί­λα­θλοι ΠΑΟΚ – Antifa Fans of PAOK», ανα­φέ­ρουν:

«Αν κάτι διέ­πει αυτό το σω­μα­τείο που υπο­στη­ρί­ζου­με είναι η πα­να­θρώ­πι­νη αξία της αλ­λη­λεγ­γύ­ης και της προ­σφο­ράς, ανέ­κα­θεν αρω­γός όλων των δυ­νά­με­ων μας ήταν η συ­νει­σφο­ρά στον συ­νάν­θρω­πο ανε­ξαρ­τή­του εθνι­κό­τη­τας και κα­τα­βο­λών.
Σε αυτό τον σάπιο κόσμο της αστι­κής νο­μεν­κλα­τού­ρας τασ­σό­μα­στε υπέρ των με­τα­να­στών-προ­σφύ­γων όπως άλ­λω­στε με­τα­νά­στες και πρό­σφυ­γες ήταν και οι ίδιοι οι παπ­πού­δες μας.
Από­ψεις που κυ­κλο­φο­ρούν στα πέριξ και εντός της ΠΑ­Ο­Κτσή­δι­κης κοι­νω­νί­ας, ενά­ντια σε αν­θρώ­πους που με κίν­δυ­νο της ζωής τους εχουν στοι­βα­χτεί στα σύ­νο­ρα ανα­ζη­τώ­ντας ένα κα­λύ­τε­ρο αύριο, μας βρί­σκουν απέ­να­ντι τους.
Ο ΠΑΟΚ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ­ΜΑ­ΧΟΣ ΤΩΝ ΑΔΥ­ΝΑ­ΤΩΝ.
ΕΝΑ­ΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΡΑ­ΤΣΙ­ΣΜΟ
ΕΝΑ­ΝΤΙΑ ΣΤΗ ΞΕ­ΝΟ­ΦΟ­ΒΙΑ».

Στο ίδιο μήκος κύμ­μα­τος και οπα­δοί της ΑΕΚ (Αντι­φα­σί­στες Οπα­δοί/ φί­λα­θλοι της ΑΕΚ) οι οποί­οι στέ­κο­νται με αλ­λη­λεγ­γύη στο δράμα των προ­σφύ­γων:

«Δεν ήταν επι­λο­γή τους να πά­ρουν τα παι­διά τους στο χέρι και να τρέ­χουν να σω­θούν, είχαν σπί­τια, πε­ριου­σί­ες, μέλ­λον, έναν τόπο γε­μά­το πλού­το…..
Τους τον πήραν…
Τους τα πήραν όλα…
Άφη­σαν μόνο χα­λά­σμα­τα και πτώ­μα­τα.
Τώρα τους λένε να γυ­ρί­σουν πίσω.
Αλλά πού …???!!!!!
Τα συμ­φέ­ρο­ντα των λίγων, έκα­ναν τους πολ­λούς να χά­σουν την αν­θρω­πιά τους.Μην γί­νε­στε συ­νέ­νο­χοι»

Ση­μειώ­νε­ται ότι τόσο η ΠΑΕ Ολυ­μπια­κός όσο και ο όμι­λος Γιαν­να­κό­που­λου (ΚΑΕ Πα­να­θη­ναϊ­κός), πα­ρα­βιά­ζο­ντας το πε­ρί­φη­μο «No Politica», απο­φά­σι­σαν την απο­στο­λή ανα­λώ­σι­μων στους άντρες των σω­μά­των ασφα­λεί­ας στον Έβρο, ανα­πα­ρά­γο­ντας το εθνι­κι­στι­κό αφή­γη­μα των τε­λευ­ταί­ων ημε­ρών περί «δύ­σκο­λων ωρών που περ­νά­ει η πα­τρί­δα» και «ασφά­λειας των συ­νό­ρων».

https://atexnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου