Τρίτη, 7 Απριλίου 2020

Και στη Μυτιλήνη η κυβέρνηση ΝΔ έστειλε την Αστυνομία ενάντια στους αγωνιζόμενους γιατρούς-νοσηλευτές

Παρουσία Αστυνομίας η δράση για την Ημέρα Υγείας
Μόνιμες προσλήψεις ζητά η Ένωση Γιατρών- Καταγγελία της «Ανταρσίας στο Αιγαίο»
Παρουσία δυνάμεων της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε η σημερινή συμβολική κινητοποίηση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για την Υγεία και της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας.
Ας σημειωθεί ότι και στην Αθήνα όπου πραγματοποιούνταν ανάλογη δράση ένταση επικράτησε το πρωί της Τρίτης στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όταν - όπως καταγγέλλεται - αστυνομικοί της ΔΙΑΣ επιχείρησαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των υγειονομικών. Μάλιστα σύμφωνα με καταγγελίες με πρόσχημα την απαγόρευση συναθροίσεων, την ώρα που οι γιατροί και οι νοσηλευτές έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τον κορονοϊό με τεράστιες ελλείψεις σε εξοπλισμό προστασίας, επιχείρησαν να γράψουν πρόστιμα και να κάνουν συλλήψεις.


Για τη συμβολική κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης μίλησε στην κάμερα του «Ν» ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου, Αλέξανδρος Ζάμπρας: «Θέλουμε να τονίσουμε την ανάγκη ενός εθνικού συστήματος Υγείας πλήρως στελεχωμένου και εξοπλισμένου. Απαιτούμε σήμερα εν μέσω αυτής της πανδημίας μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στο ΕΣΥ, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας σε αυτή την κρίσιμη για την υγεία στιγμή που έχει ανάγκη ο ελληνικός λαός».


Η καταγγελία

Αντιπροσωπεία της περιφερειακής παράταξης Ανταρσία στο Αιγαίο συμμετείχε στην σημερινή κινητοποίηση που διοργάνωσε η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου ζητώντας από την πλευρά της μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία, και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσωπικό και ατομικά μέτρα προστασίας.

«Οι νησιώτες περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο γνωρίζουν ότι οι ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό στο σύστημα υγείας στοιχίζουν ζωές. Γι' αυτό και ο αγώνας των υγειονομικών έχει την στήριξη όλων των κατοίκων των νησιών μας.

Απέναντι στον αγώνα των υγειονομικών η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει να αντιπαρατάξει μόνο την αστυνομοκρατία. Δεκάδες αστυνομικοί στάλθηκαν να παρακολουθήσουν και να παρεμποδίσουν την συμβολική κινητοποίηση που έγινε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης. Μάλιστα με προκλητικό τρόπο έφτασαν στο σημείο να φακελώνουν όσους και όσες συμμετείχαν στην κινητοποίηση. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και την ηγεσία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου για τις αντιδημοκρατικές και παράνομες πρακτικές τους που δείχνουν ότι θέλουν να επιβάλλουν καθεστώς αστυνομοκρατίας χρησιμοποιώντας τις πρακτικές του ακροδεξιού μετεμφυλιακού κράτους» επισημαίνει η παράταξη, μέλη της οποίας μαζί με τον επικεφαλής της και Περιφερειακό σύμβουλο, Νίκο Μανάβη παρευρίσκονταν στη σημερινή δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου