Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Στρατόπεδο Κυριαζή της 98 ΑΔΤΕ: ατελείωτη Φυλάκιση των φαντάρων με χάλια φαγητό

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Σας στέλνουμε από την Μυτιλήνη από το Στρατόπεδο Κυριαζή της 98 ΑΔΤΕ. 
Εδώ και μέρες έχουν ξεκινήσει να βγάζουν εξοδούχους τους ντόπιους από άλλες μονάδες του νησιού, ενώ εμείς ακόμα περιμένουμε. 
Επιπλέον, το φαγητό που μας δίνουν είναι απαίσιο. 
Και δεν έχει τα κατάλληλα προϊόντα το ΚΨΜ εδώ στο στρατόπεδο. 
 Υστερούμε σε πολλά πράγματα σε σχέση με άλλες μονάδες του νησιού.
Το λέμε ξεκάθαρα:
Αποκαλύπτεται η πολιτική του Διαίρει και βασίλευε που ακολουθεί το Υπουργείο Άμυνας.
Τι κάνουν δηλαδή;
Καταρχήν ανακοίνωσαν Άδειες μόνο για τους σπουδαστές των Στρατιωτικών Σχολών Αδιαφορώντας για τους φαντάρους που και μεγαλύτερο διάστημα είναι Φυλακισμένοι και χειρότερες συνθήκες βιώνουν.
Μετά, επιχειρούν να Διχάσουν και να φέρουν αντιμέτωπους τους φαντάρους που προέρχονται από μακρινές περιοχές με τους ντόπιους.
Πως το κάνουν αυτό;
Αντί να βγει το Υπουργείο Άμυνας και να ενημερώσει Υπεύθυνα Άδειες και Χρονοδιαγράμματα, με Δίκαιο και Ισότιμο τρόπο, κρύβονται πίσω από τις «υπηρεσιακές ανάγκες των μονάδων».
Επίσης, μας λένε ότι θα δοθούν άδειες –κάπου, κάποτε;;;- αλλά προφασίζονται την Απαγόρευση μετακίνησης μεταξύ Νομού σε άλλο Νομό για να δικαιολογήσουν την παράταση της Φυλάκισης των συναδέλφων που προέρχονται από μακρινές περιοχές.
Όμως το ΓΕΣ εδώ και 10 μέρες μετακινεί φαντάρους.
Όπως τους 20 συναδέλφους με Κατ’ Εξαίρεση Μετάθεση που Μετέθεσε από τον Έβρο στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα για να τους Μετατρέψει σε Υπηρέτες των Στρατιωτικών.
Άρα υπάρχει τρόπος να δοθούν Άδειες στους φαντάρους που υπηρετούν στον Έβρο και σε νησιά του Αιγαίου.
Ας αναλάβει ο Στρατός την ευθύνη της μετακίνησης τους.
Επίσης, να καλύψει ο Στρατός το κόστος μετακίνησης των φαντάρων λαϊκών οικογενειών που βρίσκονται αντιμέτωπες με την Ανεργία, Φτώχεια και Ανέχεια.
Δεν μπορεί η Υποχρεωτική Στρατιωτική Θητεία να αποτελεί μέσο έμμεσης φορολόγησης και χρηματοδότησης κάθε τοπικού επιχειρηματία που ο Στρατός και η κυβέρνηση του δίνει τη δυνατότητα να βγάζει κέρδος από τους συναδέλφους.   
Απαιτούμε οι Υπουργοί Άμυνας Παναγιωτόπουλος-Στεφανής να δώσουν προτεραιότητα στις Άδειες των φαντάρων και να εξασφαλίσουν ότι αυτές θα δοθούν με Δίκαιο τρόπο.
Καλούμε τους φαντάρους και τους γονείς να διαμαρτυρηθούν.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου