Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις σε Νέα Υόρκη και Μινεάπολη - Ζωντανή εικόνα

Ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ έχει οδηγήσει σε έντονες κινητοποιήσεις από άκρη σ' άκρη των ΗΠΑ και έτσι οι διαδηλώσεις συνεχίζονται τόσο στη Νέα Υόρκη όσο και στη Μινεάπολη.
Το κύμα οργής που ξέσπασε στις ΗΠΑ μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς, στις 25 Μαΐου, στη Μινεσότα, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. © SPUTNIK /
Έτσι, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν, την Παρασκευή (05/06, τοπική ώρα), στους δρόμους της Νέας Υόρκης και διαμαρτύρονται για τη βία των αστυνομικών.
Μάλιστα, περισσότεροι από 250 άνθρωποι συνελήφθησαν στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης (04/06) και, τις προηγούμενες ημέρες, είχε επιβληθεί ακόμα και απαγόρευση κυκλοφορίας.


Οι διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας, όμως, συνεχίζονται και στη Μινεάπολη, τη στιγμή που και οι τέσσερις αξιωματικοί που εμπλέκονται στον θάνατο του Φλόιντ, έχουν συλληφθεί.
Νωρίτερα, έγινε και ιδιωτική επιμνημόσυνη δέηση για τον 46χρονο Αφροαμερικανό, ο θάνατος του οποίου έχει οδηγήσει σε έντονες κινητοποιήσεις από άκρη σ' άκρη των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου