Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Στεφανοβίκειο Βόλου: Μετά την οργισμένη αντίδραση των φαντάρων πήραν μέτρα για τον Κορονοιό!

Έπρεπε να αντιδράσουν οι αγανακτισμένοι φαντάροι....
Έπρεπε να στείλουν Επιστολές με τις καταγγελίες τους στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ...
Για να υπάρξουν επιτέλους μέτρα για τον Κορονοιό!
Μετά και την τελευταία Επιστολή Καταγγελίας του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 02/08 στις 23.00 μ.μ.
Σήμερα, Δευτέρα 03/08 είχαμε τις ακόλουθες εξελίξεις:
Έγινε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Απολύμανση από ειδικό συνεργείο.
Μοιράστηκαν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ σκούπες και απορρυπαντικά.
Δόθηκαν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μάσκες μίας χρήσης.
Επισκέφτηκαν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τη μονάδα ειδικοί επιστήμονες και συζήτησαν μαζί με τους φαντάρους για τον Κορονοιό.
Έγιναν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τεστ και στους υπόλοιπους Νεοσύλλεκτους στρατιώτες.
Το κλίμα όμως μεταξύ των φαντάρων εξακολουθεί να είναι τεταμένο και υπάρχει ποικιλία αντιδράσεων.
Βλέπεις, την ίδια περίοδο που ο Στρατός αποκαλύπτεται ότι αδυνατεί να προσφέρει στους φαντάρους μάσκες-απορρυπαντικά κλπ, η κυβέρνηση προσφέρει οικονομικά δώρα στους εφοπλιστές, στους καναλάρχες και τους επιχειρηματίες.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: ενημερώνουμε τους Αξιωματικούς που αναρωτιούνται ότι το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ μπορεί να γνωρίζει ότι "λένε και κάνουν¨!
Γιατί το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είναι οι Φαντάροι...
Στεφανοβίκειο Βόλου: 5 τα Κρούσματα-Παίζουν με την ζωή των φαντάρων-Δεν είναι Απειλή ο Κορονοιός, ο Στρατός είναι!

Είναι πέντε (5) τα θετικά κρούσματα Κορονοιού στην Αεροπορία Στρατού: τέσσερις 4 νεοσύλλεκτοι φαντάροι και ένα (1) στέλεχος 
Οι καταγγελίες των συναδέλφων φαντάρων από το Λόχο νεοσυλλέκτων στο στρατόπεδο Αεροπορίας Στρατού “ΠEPIΣΣAKH” στο Στεφανοβίκειο Mαγνησίας αποκαλύπτουν το πόσο επικίνδυνοι είναι το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΣ, που ενδιαφέρονται μόνο να συγκαλύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους, καθώς θέτουν σε τεράστιο κίνδυνο την Υγεία και την Ζωή των Νεοσύλλεκτων και του μόνιμου χαμηλόβαθμου προσωπικού.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
 Στο Στεφανοβίκειο παρουσιάζονται 48 Νεοσύλλεκτοι, ενώ ένας σύντομα θα κριθεί Σωματικής Ικανότητας Ι5, με αποτέλεσμα να μείνουν 47.
Οι 47 αυτοί Νεοσύλλεκτοι θα μοιραστούν σε 3 θαλάμους: 
αλλού οι 30, ενώ οι υπόλοιποι 17 θα μοιραστούν σε 2 θαλάμους με φαντάρους προηγούμενων Σειρών Κατάταξης.
Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο (25/26 Ιουλίου) οι Νεοσύλλεκτοι θα έχουν την πρώτη έξοδο τους. 
Άλλοι θα πάνε Βόλο, άλλοι Λάρισα και θα συναναστραφούν φίλους, συγγενείς κλπ.
Αρχές της προηγούμενης βδομάδας, ο πρώτος φαντάρος που νόσησε παρουσιάζει προβλήματα υγείας. Με την προτροπή των υπολοίπων επισκέπτεται τον στρατιωτικό γιατρό, ακολούθως τον μετακινούν στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο, έπειτα στο Πανεπιστημιακό όπου του γίνεται Τεστ για Κορονοιό.
Από την Τετάρτη 28/07 που του γίνεται τεστ μέχρι την Παρασκευή  31/07 δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο στη μονάδα για τους υπόλοιπους φαντάρους που συναναστρεφόταν στις Αναφορές, στα Εστιατόρια, στο θάλαμο.
Μάλιστα, παρά την εικόνα που καλλιεργούν τα ΜΜΕ για τη μονάδα -ότι υπήρχαν άριστες συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας, ότι παρέχονταν μάσκες και διάφορα προστατευτικά είδη για τον Κορονοιό-, οι συνθήκες είναι άθλιες:
δεν υπήρχε κανένα μέτρο Προστασίας, ενώ τους έδωσαν μια μόνο σκούπα για την καθαριότητα ολόκληρου του Λόχου.
Ότι πρωτοβουλία λαμβάνεται για την υγιεινή και την καθαριότητα του Λόχου έχει να κάνει αποκλειστικά με το αίσθημα ευθύνης των φαντάρων! 
Την Παρασκευή βγαίνει θετικό το ΤΕΣΤ. Ο Στρατός και οι αρμόδιες αρχές της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο δεν ενημερώνουν τους συναδέλφους του.
Οι Νεοσύλλεκτοι φαντάροι θα ενημερωθούν μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον ασθενή φαντάρο και με δική τους πρωτοβουλία ενημερώνουν τα χαμηλόβαθμα στελέχη που είχαν υπηρεσία.
Ακολούθως, αρμόδιο στέλεχος θα επιχειρήσει να τους καθησυχάσει. Τους λέει χαρακτηριστικά ότι "πλάκα έκανε ο ΟΑΕΔ" και κανένας από τον ΕΟΔΥ δεν ήρθε σε επικοινωνία με τον ασθενή φαντάρο!
Φανταστείτε τι κάνουν....
Αργότερα βεβαίως θα αποκαλυφθεί ότι οι Νεοσύλλεκτοι φαντάροι είχαν δίκιο, ο συνάδελφος τους είναι θετικός στον Κορονοιό!!!! 
Θα υπάρξει κινητοποίηση επιτέλους από την διοίκηση της μονάδας και ο αρμόδιος αξιωματικός θα μοιράσει από μια μάσκα μιας χρήσης τους φαντάρους.
Δεν τους δίνεται τίποτε περισσότερο και το Σαββάτο όταν οι φαντάροι διεκδικούν να τους δοθούν μάσκες τους λέει ο Αξιωματικός "εδώ είναι Στρατός". 
Μεγάλο όμως ζήτημα υπάρχει και με τα τεστ που διεξάγει ο ΕΟΔΥ. Αυτά θα γίνουν μόνο στους 29 φαντάρους που μένουν στον ίδιο θάλαμο με τον ασθενή φαντάρο και όχι σε όλους, φαντάρους και στελέχη που τον συναναστρέφονταν.
Επιπλέον θα κάνει τεστ σε 7-8 στελέχη και σε έναν-δύο οδηγούς...
Τη Δευτέρα, αναμένεται νέα επίσκεψη του ΕΟΔΥ για να κάνει τεστ στους 17 υπόλοιπους φαντάρους της Σειράς Κατάταξης Δ ΕΣΣΟ.
Και στους συναδέλφους των προηγούμενων Σειρών Κατάταξης, που μοιράζονται τους ίδιους θαλάμους, τους ίδιους κοινόχρηστους χώρους δεν θα κάνουν τεστ; 
Μάλιστα, τα τεστ αυτά θα βγουν θετικά για άλλους τρεις (3) φαντάρους και ένα (1) στέλεχος.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ είδη προστασίας δεν δίνονται, Απολύμανση του Θαλάμου και των χώρων δεν έχει γίνει ακόμα -παρά μόνο ένας πρόχειρος ψεκασμός και τα κρεβάτια στον ήλιο (!)-, όλα τα στελέχη φρόντισαν να εξαφανισθούν...
Τα έντονα παράπονα των αγανακτισμένων φαντάρων θα τα δεχτεί χαμηλόβαθμο στέλεχος.
Μόνο έτσι και μόνο με την ένταση των διαμαρτυριών των φαντάρων θα δοθούν χλωρίνες, μάσκες, αντισηπτικά....
Όλα αυτά όμως δεν θα δουν το φως της Δημοσιότητας.
Δεν θα απασχολήσουν τους δημοσιογράφους του αμυντικού ρεπορτάζ και τα κανάλια.   
Οι συνάδελφοι φαντάροι Απαιτούν να γίνει ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ από ειδικό συνεργείο.
Όχι μόνο να γίνουν τεστ σε όλους, αλλά και να Απομονωθούν μεταξύ τους.
Για αυτό το λόγο έχουν ζητήσει να τους Επιτραπεί από τη διοίκηση και το ΓΕΣ να φύγουν μακρυά από τον Μολυσματικό χώρο της Αεροπορίας Στρατού και να μπουν σε Καραντίνα σπίτια τους. 
Ο Στρατός όμως δεν τους εμπιστεύεται. Τους εμπιστεύεται για να τους δώσει όπλο και να τους μάθει να Σκοτώνουν, αλλά όχι να προστατεύσουν την Υγεία και την ζωή τους.
 Και όμως οι φαντάροι είναι σε άθλια Ψυχολογική Κατάσταση εξαιτίας των απαράδεκτων και επικίνδυνων επιλογών του Στρατού.
Μεταξύ άλλων έχουν ενοχές γιατί αισθάνονται ότι μπορεί να έχουν μεταφέρει τον Ιό στην προηγούμενη έξοδο τους.
Απαιτούν Ψυχολογική Υποστήριξη!
Από την άλλη μεριά δεν είναι δυνατόν ο Στρατός να επιτρέπει στα στελέχη να μπαινοβγαίνουν στη μονάδα αλλά να μην επιτρέπει στους φαντάρους να Απομακρυνθούν από ένα τόσο μολυσματικό περιβάλλον. 

Ο Κορονοιός είναι εδώ αλλά τα μέτρα της κυβέρνησης της και του Στρατού αποκαλύπτουν Ανευθυνότητα και Καιροσκοπισμός, ρίχνοντας την ευθύνη ξανά στους πολίτες.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛ
ΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com 
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου