Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Νέα Καταγγελία για την Επικίνδυνη και Αντι-επιστημονική συμπεριφορά της Επιτροπής Απαλλαγών στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο

Νέα Καταγγελία για την Επικίνδυνη και Αντι-επιστημονική συμπεριφορά της Επιτροπής Απαλλαγών στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο
Με λύπη διαπίστωσα με βάση πρόσφατη εμπειρία μου, ότι σε ένα πολιτικοκοινωνικό και προσφάτως επιδημιολογικό περιβάλλον που δοκιμάζει τις ψυχικές και πνευματικές αντοχές σύσσωμου του ελληνικού λαού, η διοίκηση της επιτροπής αναβολών του 401 ΣΝΑ στελεχώνεται από προσωπικό που κατ ελάχιστον είναι ανεπαρκές στο να διαχειριστεί τα θέματα αυτά με την πρέπουσα ευαισθησία, αν όχι επικίνδυνο λόγω των ιδεοληπτικών και αντιεπιστημονικών του πρακτικών.

Επί δύο συναπτές φορές, ήτοι στις 16 και 30/07/20, σε αντιδιαστολή με τις γνωματεύσεις του (θα ήθελα να πιστεύω άρτια καταρτισμένου) ιατρικού προσωπικού, το αίτημα μου απερρίφθει από το ίδιο μέλος της επιτροπής έχοντας ως συνέπεια την ψυχική μου κατάπτωση και την επακολοθούμενη εισαγωγή μου στο εφημερείο του Δρομοκαίτειου ΨΝΑ στις 30/07/20. 

Μάλιστα και τις δύο φορές δέχτηκα πίεση από το ίδιο μέλος της επιτροπής για την προσκόμιση πιστοποιητικού από εξωτερικό φορέα, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι επί πολλούς μήνες ραντεβού δεν υπάρχουν διαθέσιμα στο σύστημα του ΕΟΠΥ και της αντικειμενικής μου αδυναμίας ως άνεργος να απευθυνθώ σε ιδιωτικό εξωτερικό φορέα. 

Γεγονότα τα οποία του γνωστοποίησα στην σύντομη και πρόχειρη συνέντευξη που διεξήγε.
Άραγε η επιστημονική συγκρότηση του στρατιωτικού ιατρικού δυναμικού δεν είναι επαρκής για την επιτροπή αναβολών του 401 ΣΝΑ ή υπάρχει σαφής πρόθεση εκ μέρους της ώστε η διασφάλιση της ψυχικής υγείας του καθενός τελικά να είναι προνόμιο των οικονομικά εύρωστων νεοσυλλέκτων και μόνο; Ειδάλλως αισθάνομαι ότι στοχοποιούμαι προσωπικά από ένα πρόσωπο το οποίο δεν είχα ουδεμία συνδιαλλαγή στο παρελθόν, οπότε θα ήθελα να γνωρίζω σε ποια ακριβώς κριτήρια στηρίχθηκε η κρίση της περιπτώσεώς μου εκ μέρους του και ποια ακριβώς η επιστημονική βάση των κριτηρίων αυτών. 
Ως ούτως αιτούμαι τον αποκλεισμό του μέλους αυτού, τα στοιχεία του οποίου δεν μου έχουν γνωστοποιηθεί ακόμα, από οποιαδήποτε περεταίρω εξέταση ενδεχόμενου αιτήματος αναβολής μου, αλλιώς καθίσταται υπεύθυνος για οιαδήποτε περεταίρω κατάπτωση της ψυχικής και σωματικής μου ακεραιότητας και επιφυλάσσομαι να ασκήσω τα πλήρη και νόμιμα δικαιώματά μου.

Πρόκειται για την τέταρτη (4) Επιστολή Καταγγελίας που δημοσιεύουμε σχετικά με την "αμαρτωλή" Επιτροπή Απαλλαγών στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Καλούμε το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας να μας απαντήσουν αν οι στρατιωτικοί γιατροί που συγκροτούν την εν λόγω Επιτροπή επιτρέπεται να κρίνουν τους εξεταζόμενους με βάση τα ακραία πιστεύω τους, αντί να στέκονται Υπεύθυνα και Επιστημονικά.
Είναι δυνατόν το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας να πληροφορούνται τα όσα συμβαίνουν αλλά να Αδρανούν;
Είναι ανεκτές από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία αυτές οι συμπεριφορές;
Καταλαβαίνουν τι τεράστιοι Κίνδυνοι ελλοχεύουν για την Υγεία και την ζωή των Πολιτών; 

Θυμίζουμε:
Και τρίτη Καταγγελία για τον ίδιο Γιατρό της Επιτροπής Απαλλαγών μεγάλου Στρατιωτικού Νοσοκομείου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΓΙΑΤΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΠΑΛΛΑΓΩΝ 
ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
«Καλησπέρα. 
Θα ήθελα να κάνω μια καταγγελία όσον αφορά έναν γιατρό της επιτροπής απαλλαγών σε Στρατιωτικό Νοσοκομείον. 
Το Μάρτιο πέρασα από επιτροπή απαλλαγών για να πάρω απαλλαγή για ψυχολογικούς λόγους και είχα και γνωμάτευση από τον γιατρό μου και γνωμάτευση από γιατρό του φρουραρχείου που με είδε και με πρότεινε για απαλλαγή. 
Είδα έναν γιατρό ο οποίος δεν είναι ψυχίατρος αλλά παθολόγος.
Με ρώτησε αν έχω δίπλωμα οδήγησης. Του είπα όχι και μου απάντησε ότι αν βγάλω δίπλωμα θα μου το πάρουν λόγω της απαλλαγής. Κάτι το οποίο είναι παράνομο. 

Απορώ πως το λέει αφού είναι παράνομο σύμφωνα με τους νομούς του κράτους και την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Επίσης μου είπε ότι θα έρχομαι κάθε 3 χρονιά για επανεξέταση μέχρι τα 45 μου και ότι έχουν καταργηθεί οι μόνιμες απαλλαγές. 

Κάτι που επίσης δεν ισχύει γιατί υπάρχουν ιάσιμες απαλλαγές και μη ιάσιμες απαλλαγές. 

Εμένα το χαρτί από τον γιατρό μου λέει ότι όσο περνάει ο καιρός το πρόβλημα μου επιδεινώνεται όλο και περισσότερο. 

Μετά μου είπε ότι αν μετά από 3 χρόνια συνεχίσω και έχω πρόβλημα ότι μπορεί να υπηρετήσω σε νοσοκομείο βοηθός κάποιου γιατρού αντί για στρατιωτική θητεία.
Όλα αυτά που μου είπε με άγχωσαν πάρα πολύ και όταν έφυγα από εκεί τις πρώτες μέρες τα βραδιά δεν μπορούσα να κοιμηθώ από το άγχος και με έπιαναν κρίσεις πανικού συχνά. 
Μετά έψαξα και βρήκα ότι δεν ισχύει αυτό με το δίπλωμα κλπ.
Είναι παθολόγος και δεν έχει ιδέα τι πρόβλημα ψυχολογικό είχα....
Επίσης σε πολλά παιδιά που πάνε εκεί για αναβολή/απαλλαγή έχει φανεί πολύ εριστικός, έχει πολύ περίεργο ύφος και τους φέρεται πολύ άσχημα. 
Ευχαριστώ Πολύ» 

Εμείς ως ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ καταγγέλλουμε για τρίτη φορά την άθλια επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά του ίδιου γιατρού και καλούμε άμεσα το ΓΕΣ να παρέμβει και να τοποθετήσει ειδικό ψυχίατρο ή τουλάχιστον να μεταθέσει τον καταγγελθέντα. 
Είναι αδιανόητο επιστήμονές που είναι επιφορτισμένοι με τη φροντίδα της υγείας και της ζωής των ασθενών να συμπεριφέρονται έτσι απέναντι σε ψυχικά νοσούντες. 
Οι συμπεριφορές αυτές είναι πέρα για πέρα παράνομες και προσβάλλουν την προσωπικότητα των εξεταζόμενων. 
Αδιαφορεί ο στρατός για την προστασία της προσωπικότητάς τους φασιστικά, θεωρώντας ότι οι ψυχικά νοσούντες χρήζουν ειρωνείας και κοροϊδίας; 
Ενδιαφέρεται για τη διαφύλαξη της ψυχικής υγείας και της ζωής τους ή τους βλέπει σαν αριθμούς που πρέπει να υπηρετήσουν για να καλύψουν τα κενά από τα χοντρά βύσματα των διεφθαρμένων και επίορκων στελεχών του που λουφάρουν και τους γιους των εφοπλιστών που απαλλάσσονται;
Έχει πέσει άραγε γραμμή να κοπούν οι απαλλαγές για λόγους ψυχικής υγείας; 
Ποιος θα πάρει τη ευθύνη σε περίπτωση που συμβεί κάποιο «ατύχημα»; 
Τι θα πουν στους γονείς; 
Είμαστε δε έτοιμοι να κλιμακώσουμε τη δράση μας ενάντια στα όσα φαίνεται ότι συμβαίνουν στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

1 σχόλιο: