Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Εποχούμενο περίπολο στο κυνήγι προσφύγων μέσα σε χωριά της Μουσουλμανικής Μειονότητας


Όπως ενημερωθήκαμε πρόσφατα από συναδέλφους στην Κομοτηνή, η 21η και 29η Ταξιαρχία βγάζουν καθημερινά εποχούμενο περίπολο με στόχο να εντοπίσουν πρόσφυγες-μετανάστες που περνάνε από την περιοχή της Νέας Σάντας, του Ηπίου, της Δοκού, της Γρατίνης και άλλων κοντινών περιοχών. Σε αυτά τα περίπολα μάλιστα συμμετέχουν και συνάδελφοί μας στρατιώτες ορισμένες φορές.
Οι περιοχές αυτές, εκτός από το γεγονός ότι είναι πέρασμα μεταναστών, αποτελούνται στην πλειονότητά τους από Μουσουλμάνους. Οποιος έχει υπηρετήσει σε στρατόπεδο της Κομοτηνής σίγουρα θα έχει έρθει σε επαφή με στελέχη που υποστηρίζουν ότι σε αυτά τα χωριά είναι το κέντρο των «Γκρίζων Λύκων» στην Ελλάδα.

Έτσι, δεν θεωρούμε τυχαία αυτήν την επιλογή την ώρα που ανεβαίνουν οι τόνοι του Ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού για τις ΑΟΖ να υπάρχει μόνιμο περίπολο στην περιοχή.

Εμείς από τη μεριά μας θεωρούμε ότι δεν είναι δουλειά του στρατού να κυνηγάει πρόσφυγες και μετανάστες. Δεν είναι δουλειά τους στρατού να κάνει περίπολα με όπλα και γεμιστήρες εντός κατοικημένων περιοχών.

Καλούμε τους συναδέλφους μας να αρνηθούν να συμμετάσχουν στα συγκεκριμένα περίπολα μιας και το κυνήγι μεταναστών δεν έχει καμία σχέση με τον όρκο που έδωσαν. Ουσιαστικά ο Στρατός εφαρμόζει τα Δόγματα Αμυνας/Ασφάλειας κατά των θεωρούμενων Ασύμμετρων Απειλών, δηλαδή κοινωνικών κινημάτων, προσφύγων, μειονοτικών πληθυσμών.

Καλούμε την κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Αμυνας να μας απαντήσει αν κατά τη διάρκεια της Πολεμικής Κινητοποίησης που επιβάλλει ο ανταγωνισμός τους με τα αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν για την αρπαγή θαλάσσιων ζωνών 200 ναυτικά μίλια από τα κρατικά χωρικά ύδατα, ενοποιεί με στρατιωτικά μέσα την αντιμετώπιση Εσωτερικού και Εξωτερικού Εχθρού.

Κυρίως όμως καλούμε να απαντήσει το Αντιπολεμικό Κίνημα, ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία, καθώς βλέπουμε να αποκαλύπτεται το κράτος του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού που μας στοχοποιεί και μας αντιμετωπίζει ως Αναλώσιμους για την εξυπηρέτηση των κερδοφόρων σχεδίων ισχυρών μερίδων του κεφαλαίου που συνδέονται με τον ενεργειακό τομέα.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου