Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Αλήθεια, τι μοιράζουν τα αστικά κράτη Ελλάδας-Αιγύπτου-Τουρκίας και μας Απειλούν με πόλεμο;

Την πρώτη επιθετική-επεκτατική κίνηση αυτή τη φορά δεν έκανε η Τουρκία. Την έπραξε το ελληνικό και Αιγυπτιακό κράτος με ομολογημένο στόχο την ακύρωση του Συμφώνου Τουρκίας-Λιβύης....

“Η παρούσα οριοθέτηση είναι τμηματική, δηλαδή αποτελεί τμήμα συνολικής μεταγενέστερης οριοθέτησης μεταξύ των δύο χωρών”, λένε από το ΥΠΕΞ για τη “συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών με την Αίγυπτο”! militaire.gr

Όλα αυτά τα κράτη επικαλούνται το Διεθνές Δίκαιο, τα Κυριαρχικά τους δικαιώματα, μιλούν για την ΑΟΖ και την Υφαλοκρηπίδα τους –προβάλλοντας ως Επικράτεια τους τη Διεκδίκηση τους, ανταγωνίζονται να αρπάξουν Διεθνή Ύδατα για να τα μετατρέψουν σε νέα πεδία κερδοφορίας για τις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες και συγκεκριμένα τμήματα της αστικής τάξης, αναζητώντας τους όρους της αναβάθμισης του Περιφερειακού Ιμπεριαλιστικού τους ρόλου.  

Οι δηλώσεις των κορυφαίων πολιτειακών παραγόντων είναι εξίσου επιθετικές και κυρίως παρόμοιες.

Η δήλωση του Έλληνα ΥΠΕΞ Δένδια:

Η συμφωνία έχει συναφθεί στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου. Σέβεται τις πρόνοιες του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας. Σέβεται επίσης τις σχέσεις καλής γειτονίας. Συμβάλλει στη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή μας. Επιλύει μία χρονίζουσα εκκρεμότητα. Είναι το απολύτως αντίθετο του παράνομου, άκυρου και νομικά ανυπόστατου μνημονίου κατανόησης μεταξύ της Τουρκίας και της Τρίπολης. Μετά την υπογραφή της σημερινής συμφωνίας μας, το ανύπαρκτο μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης έχει καταλήξει εκεί που ανήκε από την πρώτη στιγμή: στον κάλαθο των αχρήστων. Ο χάρτης της συμφωνίας Ελλάδας-Αιγύπτου. Ενα τμήμα αυτής της γραμμής βρίσκεται εντός του “θαλάσσιου διαδρόμου” που επιχείρησε να επιβάλλει η Τουρκία με το μνημόνιο που υπέγραψε με τον Σάρατζ.

Η δήλωση του Αιγύπτιου ΥΠΕΞ Σάμεχ Σούκρι για τη συμφωνία με την Ελλάδα:

 «Η συμφωνία αυτή επιτρέπει και στις δύο χώρες να προχωρήσουν στη μεγιστοποίηση της αξιοποίησης των διαθέσιμων πόρων στην αποκλειστική οικονομική ζώνη, ιδιαίτερα των ελπιδοφόρων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου»!

Σύντομα ήρθε η απάντηση του Τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου:
«Κοιτάξαμε τις συντεταγμένες όμως δεν είδαμε μέχρι τώρα τον χάρτη. Όμως από τις συντεταγμένες παραβιάζει (σ.σ. η συμφωνία) την υφαλοκρηπίδα και τα δικαιώματα της Τουρκίας και της Λιβύης.
 Μια συμφωνία που παραβιάζει την υφαλοκρηπίδα μας που έχουν δηλώσει στα Ηνωμένα Έθνη για εμάς είναι ανύπαρκτη. Και ο λόγος που φτάσαμε στο σημείο αυτό είναι πως οι χώρες όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, το Ισραήλ και η Αίγυπτος προσπαθούν να υπογράψουν συμφωνίες, αγνοώντας την Τουρκία. Εμείς, για να υποστηρίξουμε τα δικαιώματά μας, κάναμε κινήσεις καθώς εκτός από σεισμικές έρευνες συνεχίζουμε τις γεωτρήσεις μας», είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Και πρόσθεσε: «Όπως είπα, η συμφωνία αυτή για εμάς είναι ανύπαρκτη. Κι αυτό θα το αποδείξουμε και θα συνεχίζουμε να το αποδεικνύουμε και στο μέτωπο και στο τραπέζι Θα το δείξουμε και σε αυτούς και σε όλο τον κόσμο. Η Τουρκική Δημοκρατία εντός της υφαλοκρηπίδας της όπως και γύρω από την Κύπρο θα συνεχίσει να υπερασπίζεται με αποφασιστικότητα τα δικαιώματα της και τέτοιες συμφωνίες και συνεργασίες δεν μπορούν να μας βγάλουν από την πορεία μας. Δεν θα επιτρέψουμε κάτι τέτοιο».

Και συμπληρώνει: «Δεν υπάρχει θαλάσσιο σύνορο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αίγυπτο. Για την Τουρκία είναι ανύπαρκτη η δήθεν συμφωνία καθορισμού συνόρων που ανακοινώθηκε πως υπεγράφη σήμερα».

Ανεβαίνουν πάλι οι Πολεμικοί τόνοι στην Ανατολική Μεσόγειο

Το Τουρκικό κράτος υπογραμμίζει  πως «δεν θα επιτρέψει καμία δραστηριότητα στη συγκεκριμένη περιοχή και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως θα υποστηρίξει με αποφασιστικότητα τα νόμιμα συμφέροντα και δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων».
Νέα τουρκική NAVTEX
Παράλληλα, το Τουρκικό κράτος είχε προχωρήσει στη έκδοση μιας νέας οδηγίας προς ναυτιλλομένους (NAVTEX). Ειδικότερα, η υδρογραφική και ωκεανογραφική υπηρεσία της Αττάλειας εξέδωσε NAVTEX με την οποία γνωστοποιείται η διεξαγωγή ασκήσεων με χρήση πραγματικών πυρών σε θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο.
Η άσκηση είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί 10-11 Αυγούστου και αφορά τη θαλάσσια περιοχή στην οποία είχε «βγει» το Πολεμικό Ναυτικό κατά την κρίση της 21ης Ιουλίου.
Σημειώνεται πως ισχυρή δύναμη του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού παραμένει στο ανατολικό Αιγαίο. 
Παράλληλα, η Πολεμική Αεροπορία βρίσκεται σε κατάσταση μόνιμου συναγερμού ενώ ο Στρατός Ξηράς είναι σε κατάσταση σχετικής ετοιμότητας όλα τα νησιά.

Οι καταγγελίες των συναδέλφων φαντάρων αποκαλύπτουν αυτό το κλίμα πολεμοκαπηλείας που μεταφράζεται σε μεγάλη ένταση και κόπωση.

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ-ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΟΖ-ΚΑΜΙΑ ΕΞΟΡΥΞΗ

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ-ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ 
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΟΖ-ΚΑΜΙΑ ΕΞΟΡΥΞΗ 
Η πολεμική κατάσταση που ζήσαμε τις τελευταίες μέρες στο Αιγαίο, είναι σίγουρο πως δεν είναι και η τελευταία. Εδώ και αρκετό καιρό σε αυτή εδώ τη γωνιά του πλανήτη, η ελληνική και η τουρκική αστική τάξη θέτουν στην πρώτη γραμμή τα οικονομικά τους συμφέροντα. Τα πετρέλαια, οι ΑΟΖ, οι υφαλοκρηπίδες και τα εθνικά ύδατα, είναι ευθέως συνδεδεμένα από τα χείλη των κυβερνώντων και στις δύο πλευρές του Αιγαίου με οικονομικές επιδιώξεις.
Δεν το κρύβουν πως θα πολεμήσουμε -δηλαδή θα μας Διατάξουν να Αλλολησκοτωθούμε- για το ποια πολυεθνική ή Έλληνες/Τούρκος μεγιστάνας θα κάνει δικό του ένα τμήμα του Αιγαίου.
Δεν το κρύβουν, η όποια επέκταση ναυτικών μιλίων παρόλο που δεν προβλέπεται ρητά σε Συνθήκες πρέπει να γίνει για να ικανοποιηθούν τα συμφέροντά τους. 
Το καπιταλιστικό κέρδος, η ανάγκη της κυριαρχίας σε όλο το μέτωπο της Ανατολικής Μεσογείου είναι το επιχείρημα για την πολεμική νομιμοποίηση, για την ερμηνεία Συμβάσεων και Συνθηκών. 
Συμβάσεις και Συνθήκες που ξέρουν και οι δυο, ελληνική και τουρκική αστική τάξη, πως δεν έχουν το απόλυτο δίκιο, ερμηνεύουν τα πράγματα με τρόπο που τις συμφέρει. 
Σε αυτή τη βάση γίνονται και οι υπολογισμοί των συμμαχιών τους, δηλαδή της προσπάθειας που κάνουν να αποδείξουν στους ιμπεριαλιστές, ιδίως στους Αμερικανούς, που έχουν δεσμεύσει λιμάνια και ολόκληρα τμήματα της χώρας για πολεμικά σχέδια στην ευρύτερη περιοχή, πως είναι οι καλύτεροι «σερίφηδες» για την περιφρούρηση των ιμπεριαλιστικών και των περίφημων εθνικών τους συμφερόντων στην περιοχή. 
Κάποτε έστελναν τους νέους ανθρώπους να πολεμήσουν χρησιμοποιώντας κάποιο πρόσχημα, κάποιο «παραμύθι» για να κρύβουν τα καπιταλιστικά εθνικά συμφέροντα. Άλλες φορές ήταν η δημοκρατία (Β Παγκόσμιος Πόλεμος), άλλες φορές η πάλη ενάντια στην τρομοκρατία (βομβαρδισμοί Ιράκ και Αφγανιστάν), η περίφημη Μεγάλη Ιδέα που οδήγησε στην τραγωδία 1,5 εκατομμυρίου προσφύγων. 
Σήμερα η επίκληση των χωρικών επεκτάσεων, οι ΑΟΖ, έρχονται να υποστηρίξουν την ομολογία των Ελλήνων και των Τούρκων κυρίαρχων, πως μας ετοιμάζουν για πόλεμο για τα συμφέροντά τους. 
Δεν είναι τυχαίο. Η πολιτική των δυσβάσταχτων οικονομικών πολιτικών, με μνημόνια (Ελλάδα) ή και χωρίς αυτά (Τουρκία), ο αυταρχισμός και η καταστολή, η οικονομική κρίση είναι η πολιτική που και στις δυο πλευρές του Αιγαίου προετοιμάζει τους πολέμους. Είναι η πολιτική ενός ολόκληρου συστήματος και στην περιοχή μας, που για να επιβιώσει θα πατήσει είτε στο ξεζούμισμα της εργατικής δύναμης, της δικιάς μας αλλά και των Τούρκων εργαζόμενων -πάντα των προσφύγων και μεταναστών, είτε στην πολεμική εξόντωσή μας, σε ένα αλληλοφάγωμα ντυμένο με εθνικά χρώματα, αλλά που πίσω από αυτά θα συμμετέχουν τράπεζες, νομίσματα, πετρέλαια, το βαρύ πυροβολικό των οικονομικών τους συμφερόντων, που θα «βάλλουν» ενάντιά μας. 
Δε θα συνηθίσουμε την προετοιμασία του πολέμου! 
Οι φαντάροι δεν έχουν κανένα λόγο να παλέψουν για το ποιος θα βάλει τη δική τους σημαία, των οικονομικών τους συμφερόντων και που. 
Μας καλούν να υπερασπιστούμε θαλάσσια οικόπεδα σε πόλεμο. 
Είναι οι ίδιοι, που στην αστική ειρήνη, δηλαδή στον κοινωνικό πόλεμο αφαιρούν δουλειές και εισοδήματα, παρόν και μέλλον, αξιοπρέπεια, στέγη και μοιράζουν απλόχερα και καταστολή! 
Τώρα είναι η ώρα της έντασης της προσπάθειας για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων όλων των «πολιτών με στολή», της υπηρέτησης του δικαιώματός μας να μην κυνηγάμε πρόσφυγες στον Έβρο και αλλού. 

· Αγώνας για την ειρήνη των λαών, ενάντια στους ανταγωνισμούς και τα σχέδια κεφαλαίου και ιμπεριαλισμού. 
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για τους Έλληνες και Τούρκους Λάτσηδες, δεν πολεμάμε για το αν θα τρυπήσουν η EXXON και η TOTAL! 
Δεν πολεμάμε για τα ιμπεριαλιστικά-ΝΑΤΟϊκά-Ε.Ε. συμφέροντα! 
Πολεμάμε για τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα και την κοινωνική απελευθέρωση. 
· Πάλη για Αποτροπή του πολέμου, για το Μπλοκάρισμα της πολεμικής προετοιμασίας και της Ήττα της εθνικιστικής υστερίας. 
· Όχι στις ΑΟΖ και στην οικοπεδοποίηση-καπιταλιστική λεηλασία των θαλασσών. 
· Καμία εξόρυξη στις διεθνείς θάλασσες από Τουρκία, Ελλάδα, πολυεθνικές εξόρυξης. Πάγωμα όλων των δραστηριοτήτων εξόρυξης και ακύρωση συμβάσεων παραχώρησης.
  •  Καμιά Πρόσληψη Μισθοφόρου Στρατιώτη-Όχι στο πέταμα Δισεκατομμυριών Ευρώ σε άχρηστους Πολεμικούς Εξοπλισμούς.
  • Αγώνας ενάντια στους σχεδιασμούς για Αύξηση της Στρατιωτικής Θητείας και της Στράτευσης των Γυναικών.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου