Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

"Ευχαριστούν" τον Κυριάκο Μητσοτάκη που έσωσε τη γαλλική Πολεμική Βιομηχανία Dassault

Τα ίδια αστικά κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, που μας φόρτωσαν τα Μνημόνια για να σώσουν τις γαλλικές και γερμανικές τράπεζες.
Είναι τώρα που σώζουν την γαλλική Πολεμική Βιομηχανία.
Γράφαμε πρόσφατα ότι στη Γαλλία πανηγυρίζουν με τις παραγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης της ΝΔ.
http://diktiospartakos.blogspot.com/2020/09/10_13.html

Τώρα η γαλλική εφημερίδα Les Echos γράφει:
” Για την Dassault που από το 2016 δεν είχε λάβει νέες παραγγελίες για εξαγωγές, αυτό το συμβόλαιο έρχεται σε πολύ κρίσιμη στιγμή, καθώς χωρίς νέες παραγγελίες δεν θα υπήρχε τίποτα να παραχθεί το 2025».

H εφημερίδα επισημαίνει ότι η ελληνική παραγγελία για τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale είναι καθοριστικής σημασίας για την εταιρεία, η οποία προσπαθεί να εισχωρήσει σε μια ευρωπαϊκή αγορά που φαίνεται να κυριαρχείται από το αμερικανικά F-35 ή τα Eurofighter Typhoon. 
“ Με την Ελλάδα η Dassault γλιστράει στην πόρτα της Ευρώπης”, αναφέρει χαρακτηριστικά η Les Echos.

Yπενθυμίζεται η εντυπωσιακή παραγγελία της Ινδίας για 36 μαχητικά Rafale το 2016 και για δώδεκα ακόμα το 2017, ενώ σημειώνεται ότι η γαλλική εταιρεία συμμετέχει σε δύο σημαντικούς διαγωνισμούς, σε Φινλανδία και Σουηδία, οι οποίες επιθυμούν να ανανεώσουν το στόλο των μαχητικών τους που κατά κύριο λόγο αποτελούνται από αμερικανικά αεροσκάφη.

Η γαλλική εφημερίδα επισημαίνει ότι καθώς σε κάθε διαγωνισμό οι τρεις Ευρωπαίοι ανταγωνιστές έρχονται αντιμέτωποι με του γίγαντες Lockheed Martin και Boeing, είναι επιτακτική η ανάγκη εκτέλεσης του προγράμματος FCAS για γαλλο-γερμανικά μαχητικά αεροσκάφη του μέλλοντος, προκειμένου να ενοποιηθεί η ευρωπαϊκή προσφορά”.

Ο πιο καλός πελάτης η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά τουλάχιστον αυτή τη φορά η αγορά των μαχητικών Rafale είναι πραγματικά χρήσιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου