Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Tι δουλειά έχουμε Εμείς συνάδελφοι με την Κύπρο;

 Στον 7ο μήνα μπαίνουν οι φαντάροι της ΕΛΔΚ χωρίς Άδεια!

ΕΛΔΥΚ: Αυτός είναι ο Παράδεισος που έταζαν το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας;

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ

Από την αρχή της στρατιωτικής μου θητείας γνώριζα ότι επρόκειτο για μια αγγαρεία και ένα άπλετο χάσιμο χρόνου. Ωστόσο αυτό που δεν περίμενα είναι να εξελιχθεί σε ένα βάσανο το οποίο τα παρακάτω γεγονότα θα το αποδείξουν. Όλα αυτά συνέβησαν στην Κύπρο που μας έστειλαν Μισθοφόρους Στρατιώτες παρά τη θέληση μας. Αργότερα έμαθα ότι αυτό είναι Παράνομο και δεν υπάρχει Νόμος ή Διαταγή που να σε Υποχρεώνει να πας ΕΛΔΥΚ και όταν το Αρνείσαι μέχρι τέλους κόβεις τη Μετάθεση.

Ερχόμενος στο 1ο τάγμα της ΕΛΔΥΚ γνωρίσαμε με το "Καλημέρα" τι πάει να πάει εκμετάλλευση, αχαριστία, αδικία και καταπόνηση. Από τις πρώτες μέρες κληθήκαμε να φέρουμε εις πέρας την στρατιωτική παρέλαση όπου απαιτούνταν από εμάς να περπατάμε σε ένα αεροδρόμιο 10 χλμ την μέρα στους 32 βαθμούς με βάρος στους ώμους και στις πλάτες.
Παράλληλα αξιωματικοί να μας εξυβρίζουν να μας λένε πως είμαστε μαλ@@ και παρτάλια επειδή δεν μπορούσαμε να υπομένουμε την αφόρητη ζέστη.
Ο μεσημεριανός ύπνος έπαψε να υφίσταται και αντικαταστάθηκε από βάναυση εκπαίδευση. Μέχρι και οι 2 ώρες ελευθερίας από τις αθλοπαιδιές αντικαταστάθηκαν από εκπαίδευση και δουλειά στους όρχους. Αλλά το πιο απάνθρωπο πράγμα ήταν η επιθεώρηση στους όρχους που σε διάστημα 2 εβδομάδων έπρεπε να ετοιμάσουμε τα άρματα και τα ελπυστριοφόρα για να περάσει ο αρχηγός του ΓΕΣ και να τα δει. Σε αυτήν την επιθεώρηση πιάναμε λάδια μηχανών Χωρίς γάντια. Γράσα τα οποία είχαν να καθαριστούν πάνω από χρόνο οφείλαμε να τα εξαλείψουμε. Και όλα αυτά σε εξοντωτικά ωράρια που μπορούν να συγκριθούν μόνο με σύγχρονη σκλαβιά και παράλληλα είχαμε εμπλοκή στις υπηρεσίες και εκτός από μηδενική κατανόηση για ενάμιση μήνα κοιμόμασταν το πολύ 3ωρες...

Στο θέμα των παροχών η κατάσταση είναι επίσης τραγικές. Τα ιατρεία έχουν λάβει εντολή να διώχνουν τους στρατιώτες ακόμα και αν έχουν κάτι σοβαρό και η περίθαλψη δεν γίνετε από εξειδικευμένο προσωπικό. Ένα από τα αστεία του τάγματος είναι ότι για κάθε ιατρικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει κάθε φαντάρος χορηγείται σε κάθε περίπτωση σιρόπι.
Στο θέμα του φαγητού, οι ποσότητες είναι μερίδες φυλακής και η ποιότητα άθλια καθώς έχουν βρεθεί τρίχες. Σιδεράκια από σύρμα καθαρισμού και έντομα. Επίσης οι μάγειρες αρνούνται να μας δώσουν δεύτερη μερίδα και το περίσσευμα καταλήγει πάντα στον κάδο. 

Στο θέμα της Διοίκησης, το χαρακτηριστικό είναι ο Αυταρχισμός. Οι ποινές είναι αναξιοκρατικές (π.χ σε άτομα τα οποία απλά έβγαλαν το κράνος τους στο τέλος της 2ωρης υπηρεσίας έχει δοθεί 5νθήμερη φυλάκιση). Ποινές δίνονται με το παραμικρό και παρατείνουν τη θητεία. Ωστόσο εφαρμόζονται και πολιτικές εκβιασμού καθώς σε έναν στρατιώτη δόθηκε η επιλογή 20ήμερης φυλάκισης ή η απόφραξη βόθρων.

Επίσης η πολιτική της χειραγώγησης έχει χτυπήσει κόκκινο. Στην αρχή της θητείας μας είχαμε ακούσει την προπαγάνδα την ίδια. Η γνωστή του ρήση "όποιος δουλεύει ανταμοίβειται μεταφράζεται έμπρακτα στο δουλέψτε για να μην ανταμηφθείτε". 

Για μια περίοδο στο Τάγμα δεν υπήρχε νερό και τα καλοριφέρ λειτουργούν δύο ώρες το μέρα με αποτέλεσμα πολύ στρατιώτες να κρυώνουν και να εκδηλώνουν συμπτώματα πυρετού και κρυολογήματος. 

Η Σειρά του Μαρτίου 2020 έμεινε Φυλακισμένη 80 μέρες Καραντίνα, ενώ δεν δίνουν τις Άδειες που δικαιούνται ούτε στους Επαναπατρισμένους, ούτε σε εμάς.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου