Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών: Θρησκοληψία, Σεξισμός, Εθνικισμός και Πολεμοκαπηλεία πάνε μαζί!

Πινακίδες στη Μοίρα Αλεξιπτωτιστών 
ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ Ο ΣΕΞΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΘΡΗΣΚΟΛΗΨΙΑ- 
‘Η το κράτος συμφωνεί με τις απόψεις αυτές ή πρέπει να τις ξηλώσει 
Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουμε οι δύο πινακίδες υπάρχουν στη 2η ΜΑΛ στον Ασπρόπυργο. 
Η πρώτη είναι ένας δεκάλογος. 
Όσον αφορά το νο. 1, περί εκλεκτών, μέχρι και οι πέτρες γνωρίζουν ότι τα αλεξίπτωτα είναι η πιο βυσματική μοναδα των ειδικών δυνάμεων και οι τοποθετήσεις γίνονται εκεί κυρίως μέσω γνωστών, ενώ η “αντοχή σε κάθε είδους δοκιμασία” καλλιεργεί στους φαντάρους τη νοοτροπία της αποδοχής πάσης φύσεως καψονιών και παράνομων βασανιστηρίων που υφίστανται στις Ειδικές Δυνάμεις. 
Εμείς τους καλούμε να τα καταγγέλλουν και να βάλουν πάνω από όλα την αξιοπρέπειά τους. 

Στο νο 3 βλέπουμε την ολοκάθαρα σεξιστική αντίληψη σύμφωνα με την οποία οι άνδρες κάνουν έργα και οι γυναίκες φλυαρούν. 
Κι όποιος φλυαρεί δεν θα είναι άντρας αλλά κάτι άλλο, οπότε δημιουργείται πρόσφορο έδαφος και για κάθε ομοφοβικό στερεότυπο. Ελπίζαμε ότι το 2020 το κράτος που κατά τα άλλα έχει γυναίκα αρχηγό και υποστηρίζει την ισότητα των φύλων δεν θα διέδιδε τέτοια γελοία και προσβλητικά σε βάρος των γυναικών στερεότυπα που τόσα δεινά τους έχουν προκαλέσει αλλά κάναμε λάθος. 

Δεν θα μπορούσε να λείπει από το δεκάλογο η αναφορά στην πίστη στο Θεό στο νο 4 Αν δεν πιστεύεις λοιπόν ή αν πιστεύεις σε κάτι άλλο εκτός από το Θεό δεν υπερισχύεις κατά την επίθεση. 
Αν πιστεύεις στο Θεό δολοφονείς πιο εύκολα, γιατί αυτός βέβαια προστατεύει το ελληνικό κράτος. 
Δεν είναι απλά αστείο. 
Βλέπουμε το βαθύ δεξιό κράτος που επιβιώνει και αναπτύσσεται στο στράτευμα διαχωρίζοντας τους πολίτες ανάλογα με το θρήσκευμά τους και απέχοντας πολύ από τα περί κοσμικού κράτους. 

Στο νο 6 σας προτείνουν να μην παραδοθείτε ποτέ. Θέλουν να σας κάνουν να είστε έτοιμοι να πεθάνετε για το κράτος και τα συμφέροντά του, αφού κάτι τέτοιο θα είναι “τίτλος τιμής”. 
Φυσικά αν ίσχυε κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να δεχθούμε ότι το ελληνικό κράτος θα πολεμά μόνο με αγαθές προθέσεις και όχι για να εξυπηρετήσει οικονομικά συμφέροντα. 
Εμείς σας καλούμε να σκεφθείτε για ποιον πολεμάτε και αν σας αξίζει σε κάθε περίπτωση να χάσετε τη ζωή σας μόνο και μόνο επειδή σας πρόσταξε η εκάστοτε Κυβέρνηση. 

Στο νο, 9 σας ζητούν να μην υποτιμάτε τον εχθρό σας καθώς η δύναμή του αυξάνει το μεγαλείο του αγώνα σας. Βλέπουν τον πόλεμο και τις ζωές σας σαν έναν αγώνα. Εδώ ακριβώς φαίνεται ότι θέλουν να είστε πρόθυμοι να πολεμήσετε όχι μόνο αν απειλείται η ζωή σας, αλλά και για να “αγωνιστείτε” . Είναι λοιπόν καλό να είναι ισχυρός ο αντίπαλος, άρα πιο επικίνδυνος για τις ζωές σας , γιατί έτσι ο αγώνας σας είναι πιο σπουδαίος! 
Σαν να παίζουμε ποδόσφαιρο. 

Φυσικά στο νο. 10 το κείμενο κλείνει με μία εξιδανίκευση του Έλληνα πολεμιστή ο οποίος είναι κάτι σπουδαιότερο από τους άλλους πολεμιστές. 

Στη δεύτερη εικόνα βλέπουμε ότι αν οι νέοι πιστεύουν στο θεό η πατρίδα έχει ελπίδες. Επαναλαμβάνεται το κλισέ. Από τη μία μιλούν για ενότητα και συντροφικότητα στο δεκάλογο κι από την άλλη απαιτούν πίστη. Οι πιστοί λοιπόν και οι άλλοι. 
Τέτοιες αντιλήψεις καμία ενότητα δεν βοηθούν, κάνουν όσους δεν πιστεύουν να αισθάνονται ότι το κράτος τους θεωρεί κατώτερους πολίτες και λιγότερο χρήσιμους και εξαναγκάζει πολλούς να συμπεριφέρονται ως Χριστιανοί ενώ δεν είναι. 
Βέβαια οι αντιλήψεις αυτές είναι και επικίνδυνες. 
Στ’ αλήθεια ποιον θα θυσιάσουν πρώτο οι διοικητές; 
Τον πιστό ή τον άπιστο που δεν δίνει ελπίδες στην πατρίδα; 
Μιλά επίσης για τήρηση των νόμων η πινακίδα ενώ το κράτος είναι το πρώτο που δεν τους τηρεί. 
Το έχουμε πχ αναδείξει μέσα στο στρατό. 
Παράνομες μεταθέσεις, παράνομες διαταγές, καψόνια, βύσματα. Όσο δε αφορά την εκπαίδευση στα όπλα, ο μιλιταρισμός σπάει κόκαλα. Τι απαιτούν λοιπόν από τους νέους; 
Πίστη στο θεό, εκπαίδευση στα όπλα! 

Και γιατί στ’ αλήθεια ειδική αναφορά στους νέους; 
Επειδή γνωρίζουν ότι είναι αυτοί που τους αμφισβητούν περισσότερο. 
Σας θέλουν να τηρείτε αδιαμαρτύρητα τους νόμους τους ακόμα κι αν είναι άδικοι ή και αντισυνταγματικοί, ακόμα κι αν το κράτος δεν τους τηρεί. 
Να πιστεύετε οπωσδήποτε στον κρατικό θεό και να πολεμάτε για το κράτος. 
Καμία αναφορά σε παιδεία, σε άλλου είδους εκπαίδευση πέραν των όπλων, σεβασμό στον άλλο, την ισότητα, την ελευθερία. 
Απαιτήσεις που ταιριάζουν σε μεσαιωνικό φεουδαρχικό κράτος, αλλά φαίνεται ότι επικαιροποιούνται και εντάσσονται στο ιδεολογικό οπλοστάσιο του σύγχρονου κράτους Άμυνας/Ασφάλειας. 

Εμείς λοιπόν σας καλούμε να σκεφτείτε αν αξίζει να θυσιαστείτε για αυτό το κράτος . 
Αν αξίζει να σας προσβάλουν στις Ειδικές Δυνάμεις. 
Δεν θα σας πούμε να πιστέψετε ή όχι αλλά να πιστεύετε όπου επιθυμείτε. Δεν θα σας πούμε να πεθάνετε για το κράτος ή για αόριστες έννοιες όπως το έθνος ή η πατρίδα αλλά να προτάξετε τον άνθρωπο, εσάς και τους γύρω σας. 
Οι ζωές σας σαν ανήκουν!
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου