Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

O Στρατός καίει το δρυμό της Δαδιάς αλλά κανείς δεν τιμωρείται

 
Ο Στρατός για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ως εμπρηστής με τις επικίνδυνες ασκήσεις του με πραγματικά πυρά, προκαλώντας τεράστια καταστροφή.

Πολεμοκαπηλεία, εθνικισμός και μιλιταρισμός μας απειλούν καθημερινά.
Και πάλι θα μας πουν για την "τουρκική επιθετικότητα και προκλητικότητα" για να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους.
Κανείς δεν τιμωρείται, κανείς δεν παραιτείται.
Το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΣ σφυρίζουν Αδιάφορα, δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους για την καταστροφή του δρυμού της Δαδιάς.
Αντίθετα, οι χρυσοπληρωμένοι δημοσιογράφοι και τα μπουκωμένα κανάλια με τα εκατομμύρια ευρώ που τους μοιράζει η κυβέρνηση της ΝΔ θα υποβαθμίσουν και αποπροσανατολίσουν.
Μια μεγάλη οικολογική καταστροφή θα κρυφτεί κάτω από το χαλάκι για να μην θιγεί το Γόητρο του Στρατού, για να μην μουτζουρωθεί η εικόνα του Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του.
Όπως σωστά επισημαίνει ο Τάσος Σαράντης στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ των ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ "Μπορεί κάποιοι να μη χάνουν την ευκαιρία να στιγματίζουν τους μετανάστες ακόμη και ως εμπρηστές, αλλά, σύμφωνα με το WWF Ελλάς, η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου φέρεται να προκλήθηκε από εκπαιδευτικές στρατιωτικές δραστηριότητες στο πεδίο βολής Λευκίμης.
«Παρότι εκκρεμεί η έκδοση επίσημου πορίσματος, σύμφωνα με τα έως τώρα γνωστά και απόλυτα ενημερωμένα στοιχεία, η έναρξη της πυρκαγιάς συνδέεται με τις εκπαιδευτικές βολές που εκτελούνταν εκείνη την ώρα από τον στρατό στο πεδίο βολής Λευκίμης, προφανώς χωρίς την τήρηση επαρκών μέτρων πυρασφάλειας», αναφέρει το WWF που βρίσκεται στην περιοχή εδώ και 30 χρόνια.
Όπως επισημαίνει η περιβαλλοντική οργάνωση, η πυρκαγιά ξεκίνησε κοντά στο πεδίο βολής Λευκίμης - Εβρου και εξαπλώθηκε λόγω του νοτίου ανέμου και της τοπογραφίας της περιοχής προς την καρδιά του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου.
«Η ελλιπής εφαρμογή μέτρων πυροπροστασίας είχε ως αποτέλεσμα να καεί μέρος του Εθνικού Πάρκου. Παρά το γεγονός ότι χθες η κατηγορία κινδύνου πυρκαγιάς στην περιοχή ήταν μέση (κατηγορία 2), η φωτιά πήρε άμεσα μεγάλες διαστάσεις και απείλησε ένα από τα σημαντικότερα οικοσυστήματα της Ελλάδας και της Ευρώπης», αναφέρει.
«Βρισκόμαστε ακόμα εντός της αντιπυρικής περιόδου, και με δεδομένες τις καιρικές συνθήκες, την παρατεταμένη ξηρασία στην περιοχή και την κατάσταση της καύσιμης ύλης αυτή την εποχή, θεωρούμε τουλάχιστον αυτονόητο ότι δραστηριότητες που δύναται να εκκινήσουν μια πυρκαγιά, ειδικά από επίσημους φορείς, θα πρέπει να αποφεύγονται ή αν είναι άκρως απαραίτητο να τηρούν αυστηρούς κανόνες πυρασφάλειας». 
«Τα σχετικά πρωτόκολλά και μέτρα ασφαλείας πρέπει να τροποποιηθούν ώστε να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα που φέρνει η κλιματική κρίση, ιδιαίτερα μέσα ή γύρω από προστατευόμενες περιοχές», τονίζει το WWF.
[Πρωτογενώς η πηγή εδώ από την καταγγελία της wwf που έχει στην Δαδιά 30 χρόνια εγκαταστάσεις. https://www.wwf.gr/?uNewsID=927191]
 Εμείς περιμένουμε τις απαντήσεις του Υπουργείου Άμυνας και του ΓΕΣ.

Tα δραματικά γεγονότα στον καταπληκτικό Δρυμό της Δαδιάς αναδεικνύουν την αναγκαιότητα του Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό που δεν σταματά στην Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, αλλά εναντιώνεται στον Πόλεμο, τον Εθνικισμό, το Φασισμό και την Οικολογική Καταστροφή.
Από αυτή την σκοπιά θεωρούμε ότι το κόκκινο νήμα της προσπάθειας μας πιάνουν οι μαθητές που εναντιώνονται στους Πολεμικούς Εξοπλισμούς, τα κοινωνικά κινήματα που εναντιώνονται στις ΑΟΖ και την Εκμετάλλευση των Ενεργειακών Κοιτασμάτων: 

Κοινή ανακοίνωση περιβαλλοντικών οργανώσεων και κινημάτων από Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο: Όχι στις εξορύξεις υδρογονανθράκων! Όχι στον πόλεμο! http://diktiospartakos.blogspot.com/2020/10/blog-post.html

ΕΜΕΡ-ΝΑΡ: Για την ειρήνη των λαών, όχι στον πόλεμο και τον εθνικισμό https://narnet.gr

Αντιπολεμική-Αντιμιλιταριστική Πορεία στις 24/10/2020 ενάντια σε Αύξηση της Θητείας-Στράτευση στα 18 και Πολεμικούς Εξοπλισμούς
http://diktiospartakos.blogspot.com/2020/10/24102020-18.html
  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου