Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Μήνυμα ενίσχυσης της ελληνικής Πολεμικής παρουσίας στα Βαλκάνια η επίσκεψη Δένδια στον Στρατό σε Κοσσυφοπέδιο


Η Επίσκεψη     του ΥΠΕΞ  Ν. Δένδια στην έδρα της Ελληνικής Δύναμης Κοσσυφοπεδίου έχει μεγάλη σημασία. Πιάνοντας το νήμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και της αναβάθμισης του ρόλου των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα Βαλκάνια, αλλά και της πρόσφατης επίσκεψης του Αμερικανού ΥΠΕΞ Πομπέο στην Ελλάδα, που μεταξύ άλλων τόνισε την επιστροφή του ελληνικού αστικού κράτους στη Βαλκανική γειτονιά που η αστική τάξη αντιλαμβάνεται ως Ζωτικό Χώρο! 
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη, επισκέφθηκε πρόσφατα την έδρα της Ελληνικής Δύναμης Κοσσυφοπεδίου στο στρατόπεδο Film City στην Πρίστινα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, κατά την διάρκεια της επίσκεψης, ο Νίκος Δένδιας και ο Κώστας Φραγκογιάννης ενημερώθηκαν για την αποστολή, τη σύνθεση και τις δραστηριότητες της Ελληνικής Δύναμης καθώς και για τις δράσεις της και τη θετική αντιμετώπιση του προσωπικού της από τον τοπικό πληθυσμό.
Αξίζει όμως να θυμίσουμε ότι ο ελληνικός στρατός γίνεται η αιχμή του Νατοϊκού-Αμερικανικού δόρατος εναντίον της Ρωσίας, εγγυητής Ασφάλειας των ενεργειακών σχεδιασμών και Χωροφύλακας των λαών.
Στο πλαίσιο αυτό αναλαμβάνει τον έλεγχο και αστυνόμευση του Εναέριου Χώρου πέντε (5) Βαλκανικών χωρών.
Ουσιαστικά την Στρατιωτική Επικυριαρχία της Βόρειας Μακεδονίας προσφέροντας εκπαίδευση-μέσα-καθοδήγηση στον Στρατό της, σε συνδυασμό με τις συνολικές ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις που το ελληνικό κράτος υλοποιεί μέσω της Βαλκανικής Ταξιαρχίας και της Ελληνικής Δύναμης Κοσσυφοπεδίου.
Πρόσφατα, το Ελληνικό κράτος ανέλαβε τη διοίκηση πολυεθνικής ταξιαρχίας στην οποία συμμετέχει και η Τουρκία.


Η τελετή παράδοσης-παραλαβής των καθηκόντων από τον Ρουμάνο ταξίαρχο Tudorica Petrache στον Έλληνα ταξίαρχο Αριστείδη Ηλιόπουλο, πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο Μπόρο Μένκοφ στο Κουμάνοβο της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας την 21η επέτειος από την ίδρυση της SEEBRING.
Στην Ταξιαρχία, που δημιουργήθηκε το 1998, συμμετέχουν η Ελλάδα, η Τουρκία, η Βόρεια Μακεδονία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Αλβανία.
Στο συγκεκριμένο στρατόπεδο μεταστάθμευσε το στρατηγείο της Πολυεθνικής Ταξιαρχίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, το οποίο λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα στο στρατόπεδο Σχοινά στον Τύρναβο της Λάρισας.
Όλες αυτές οι πολεμικές εξελίξεις αποδεικνύουν τον πραγματικό ρόλο που παίζει ο Ελληνικός Στρατός στα Βαλκάνια που έρχεται για να στηρίξει τα σχέδια κερδοφορίας του ελληνικού κεφαλαίου, Εγγυητής καπιταλιστικών και ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.
Όλα αυτά συνδέονται με τις πρόσφατες εξαγγελίες του Κ.Μητσοτάκη στη ΔΕΘ για τις φιλοπόλεμες αλλαγές στον Ελληνικό Στρατό.
Ενώ η κυβέρνηση ΜΗτσοτάκη, με την στήριξη όλου του αστικού πολιτικού-δημοσιογραφικού-καθηγητικού-στρατιωτικού κατεστημένου προβάλλει τον Εξ Ανατολάς Κίνδυνο, βλέπουμε τον Ελληνικό Στρατό να συνεργάζεται με τον Τουρκικό στα Βαλκάνια, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.
Τις αναβαθμισμένες αυτές πολεμικές ανάγκες από τα Βαλκάνια έως την Ανατολική Μεσόγειο, από την Βόρεια Αφρική έως και τη Μέση Ανατολή έρχονται αν εξυπηρετήσουν οι Αγορές Όπλων 62 ΔΙΣ Ευρώ, οι προσλήψεις 15.000 Μισθοφόρων Στρατιωτών, οι κυβερνητικές προειδοποιήσεις για Αύξηση της Θητείας, Υποχρεωτική Στράτευση των φτωχών Ανδρών και Γυναικών στα 18 τους χρόνια.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ!

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου