Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Κανένα μέλος των Ειδικών Δυνάμεων στο Μάλι


Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ανακινηθεί το θέμα της αποστολής ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων στο Μάλι.
Τη φημολογία αναζωπύρωσε η αναφορά του Υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του μέσω τηλεδιασκέψεως στην άτυπη Σύνοδο των υπουργών Αμύνης της Ε.Ε.
Σε αυτή ο Ν. Παναγιωτόπουλος έδωσε έμφαση στην ύπαρξη κοινού συμφέροντος των κρατών – μελών για την επίτευξη σταθερότητας στο Σαχέλ και την ενίσχυση της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, υποστηρίζοντας τη σταδιακή επανέναρξη των δραστηριοτήτων Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας στο Μάλι ως αναπόσπαστο μέρος της περιφερειακής στρατηγικής της Ε.Ε.
Πολλοί αναλυτές τονίζουν ότι άρχισε να στρώνεται ο δρόμος για την αποστολή ελληνικών δυνάμεων στο Μάλι. Εξάλλου, η ελληνική συμμετοχή στο πολυεθνικό Συγκρότημα Ειδικών Επιχειρήσεων με την ονομασία Task Force Takuba, αποτελεί ένα πάγιο αίτημα της γαλλικής πλευράς.
Δεν περνά απαρατήρητο ότι το Γαλλικό κράτος πιέζει εδώ και καιρό στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αναβάθμιση της στρατιωτικής ιμπεριαλιστικής παρουσίας της ΕΕ στο εξωτερικό. Κάτι που βεβαίως ενδιαφέρει πρωτίστως τη Γαλλία που θέλει να μοιραστεί το κόστος σε χρήμα και σε αίμα της ιμπεριαλιστικής νεοαποικιακής της πολιτικής σε Μέση Ανατολή και Αφρική. 
Το πρόσχημα φυσικά είναι η αντιμετώπιση της ισλαμικής τρομοκρατίας και πιο συγκεκριμένα του Ιsis στην περιοχή των συνόρων Μάλι, Νίγηρα και Μπουρκίνο Φάσο που αποτελεί σύμφωνα με την Γαλλία το κύριο πρόβλημα στην αντιμετώπιση των αναταραχών στα κράτη της περιοχής που είναι γνωστά και ως G5 του Σαχέλ (Μάλι, Μαυριτανία, Μπουρκίνα Φάσο, Νίγηρα, Τσαντ).
Με τον τρόπο αυτό η Γαλλία του Μακρόν ανεβάζει τους τόνους της Ισλαμοφοβίας και βρίσκει την ευκαιρία να επιβάλλει την αστική πολιτική ολοκληρωτικών μέτρων στο εσωτερικό, να απαιτήσει ανάλογη πολιτική κρατικής τρομοκρατία στο όνομα της αντιμετώπισης των ασύμμετρων απειλών για το σύνολο της ΕΕ και να εξαπολύσει τους νέους γύρους των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, με ευρωπαϊκή κάλυψη και συνεργασία.
Ενώ τα ευρωπαϊκά κράτη αρνούνται να εμπλακούν σε αυτούς τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς ιεραρχώντας με βάση τους δικούς τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, το ελληνικό κράτος δείχνει το τελευταίο διάστημα να έλκεται από την πολιτική Μακρόν. Καταγράφεται ένας κλινός βηματισμός!
Το βλέπουμε αυτό στην απάνθρωπη πολιτική απέναντι στους πρόσφυγες.
Στη Νομοθεσία και κατασταλτική πολιτική ενάντια στον εσωτερικό εχθρό-εργαζόμενο λαό.
Στην πολιτική εξοπλισμών που ακολουθεί.
Στους επιθετικούς-επεκτατικούς του σχεδιασμούς για την Ανατολική Μεσόγειο και την ένταση του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού που τροφοδοτούν Πολεμικές Συμμαχίες και Πολεμικούς Άξονες που φέρνουν κοντά ελληνικό και γαλλικό κράτος.
Η αναβάθμιση του ρόλου του ελληνικού κράτους είναι στρατηγικός στόχος και εξυπηρετείται με την προβολή Στρατιωτικής Ισχύος σε Βαλκάνια, Μεσόγειο, Μέση Ανατολή και Αφρική.  
Τον στόχο αυτό εξυπηρετούν η κούρσα των πολεμικών εξοπλισμών, οι προσλήψεις των δεκάδων χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών, τις συνεκπαιδεύσεις με ξένες στρατιωτικές δυνάμεις, το πλέγμα Πολεμικών Συμμαχιών με ΗΠΑ-Ισραήλ-ΗΑΕ και άλλες ευρωπαϊκές ή αραβικές χώρες.
Και φυσικά όλα αυτά δεν έχουν καμιά σχέση "με την Άμυνα"!
Δηλώνουμε την Άρνηση μας σε όλους αυτούς τους σχεδιασμούς και επιδιώξεις.
Καλούμε την νεολαία που σκέφτεται ότι οι ΟΒΑ ή οι ΕΠ.ΟΠ. αποτελούν διέξοδο στα εργασιακά αδιέξοδα, να αναλογιστεί ποιος είναι ο ρόλος του Μισθοφόρου Στρατιώτη. Τι θα απαιτηθεί να πράξουν εναντίον των λαών.
Μείνετε μακρυά από Στρατό και Αστυνομία.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου