Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Στρατόπεδο Κανδυλάπτη 644 Μ/Κ: ΓΚΕΤΟ ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ-Απόκληρων Φαντάρων.Πάρτε μέτρα θα θρηνήσουμε-η κατάσταση είναι οριακή!


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
SOS από Στρατόπεδο Κανδυλάπτη 644 Μ/Κ ή αλλιώς ‘’Χωσιλάπτη’’ (Αλεξανδρούπολη) 
Τα πράγματα είναι χάλια. 
Ο αρμόδιος Αξιωματικός μας φέρεται λες και είμαστε σκλάβοι, ενώ παράλληλα έχουμε λιώσει στις υπηρεσίες, χωρίς να αναρωτιέται κανείς αν και πόσοι από εμάς αντέχουμε. Μας έχουν στερήσει τις εξόδους μας, λέγοντάς μας ότι είναι καλύτερα εδώ μέσα. Ακόμα και στο πρόσφατο παρελθόν που είχαμε εξόδους, αυτές ήταν περιορισμένες και με καθυστέρηση. Κάθε φορά που είτε ο Ταξίαρχος ήθελε να ελέγξει κάτι στη μονάδα είτε περιμέναμε επίσκεψη από κάποιον ανώτερο, δηλαδή δυο-τρεις φορές τη βδομάδα, τρέχαμε πάνω κάτω σαν τους χαζούς χωρίς ξεκούραση. 
Οι φαντάροι από όλες τις μονάδες στην πόλη ακούνε 644 και τρέμουν. Ο κόσμος αναφερόταν για το στρατόπεδο με το όνομα ΄΄Χωσιλάπτη΄΄ και αναρωτιόμασταν γιατί. Καταλάβαμε γιατί με τον χειρότερο τρόπο όταν μπήκαμε στη μονάδα. Εδώ μέσα οι περισσότεροι δεν έχουμε ελληνικά επίθετα, κανείς μας δεν έχει βύσμα ή έχει αδύναμο βύσμα. Όπως καταλαβαίνεται, εδώ μέσα είμαστε όλοι απόκληροι. 

Οι αξιωματικοί είναι εκτός τόπου και χρόνου και αφήνουν να εννοηθεί ότι όποιος διαμαρτύρεται θα φύγει με αναβολή. Μιλάνε 22 χρονών παιδιά σε 25 και 28 χρονών εργαζομένους (εκεί έξω) και τους φέρονται χειρότερα από όσο θα τους φέρονταν τα χειρότερα αφεντικά τους. 

Οι ΕΠΟΠ κλαίγονται για τις μέρες που τους κόβουν, αλλά μια χαρά πηγαινοέρχονται στα σπίτια τους και τις οικογένειές τους με απαλλαγές και άδειες. Μόνο που και εμείς έχουμε οικογένειες και μερικοί από εμάς έχουν και παιδιά και γονείς που τους χρειάζονται! Αλλά δεν θα πάρουμε άδεια αν δεν χορτάσουν πρώτα οι ΕΠΟΠ τις δικές τους... Μέσα σε αυτή την κοροϊδία μας λένε να κάνουμε το καθήκον μας. Εδώ αυτοί που είναι δουλειά τους δεν κάνουν το καθήκον τους, γιατί να το κάνουμε εμείς; 

Ο αρμόδιος Αξιωματικός επικαλείται τους κανόνες του στρατού, αλλά παράλληλα μας στερεί τις εξόδους και πήζουμε μέσα στη μονάδα μέχρι να τρελαθούμε! Τους παλιούς δεν τους άφηνε να κοιμηθούν, όπως έλεγε το πρόγραμμα και τους είχε στο πήξιμο, μέχρι που ένας συνάδελφος λιποθύμησε δυο φορές και ο Ταξίαρχος του υπέδειξε να μας αφήνει να κοιμόμαστε. 

Το τι έχω ακούσει να λένε μεταξύ τους συνάδελφοί μου δεν περιγράφεται! Η αυτοκτονία έχει καταντήσει να αποτελεί ανέκδοτο μεταξύ μας. Σοβαρά! Υπάρχουν φαντάροι που λένε ‘’θα αυτοκτονήσω για να απολυθείτε΄΄ και γελάνε. Αλλά εγώ δεν μπορώ να γελάω με αυτά - είναι πολύ σοβαρά πράγματα. Τρέμω μην αυτοκτονήσει στ’ αλήθεια κάποιος συνάδελφος και θρηνήσουμε θύμα. 

Τιμητικές; Ανύπαρκτες! Μας τάζει τιμητικές ο αρμόδιος Αξιωματικός για να μας καθησυχάσει αλλά μέχρι και οι ΕΠΟΠ γελάνε όταν τον ακούνε. Τους λέμε ότι μας έχει υποσχεθεί τιμητική και μας ειρωνεύονται. 

Γενικά η μονάδα είναι ένα δράμα. Κάτι πρέπει να γίνει - ειλικρινά δεν πάει άλλο! Αυτά είναι σοβαρά πράγματα και μάλλον δεν το έχουν πάρει χαμπάρι εδώ μέσα. Δεν θέλει πολύ ακόμα να μας στρίψει και φοβάμαι ότι θα κλαίμε τα παιδιά του κοσμάκη στο τέλος.

Ο Ταξίαρχος, ο Μέραρχος και το ΓΕΣ έχουν καταλάβει πόσο επικίνδυνα είναι τα πράγματα;
Έχουν συνειδητοποιήσει πόσο οριακή είναι η κατάσταση;
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου