Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Οι νέοι πληρώνουν τον ανταγωνισμό Ελλάδας-Τουρκίας: τρεις μήνες αύξηση θητείας!

Οι φαντάροι θα πληρώσουν τελικά τον ανταγωνισμό των ολιγαρχιών Ελλάδας και Τουρκίας για τις ΑΟΖ και τους ενεργειακούς πόρους, καθώς και τις φιλοδοξίες της κυβέρνησης και του αστικού πολιτικού μπλοκ για αυξημένο ρόλο του ελληνικού στρατού ως «παρόχου ασφαλείας» στο κεφάλαιο και τις πολυεθνικές, ως συμμέτοχου-συνένοχου σε ιμπεριαλιστικές αποστολές και επεμβάσεις, ως φύλακα των συνόρων της Ευρώπης-φρούριο κατά προσφύγων και μεταναστών. ΠΗΓΗ ΠΡΙΝ
Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε σήμερα την αύξηση της θητείας στο Στρατό Ξηράς κατά τρεις μήνες, από εννιά σε δώδεκα, εκτός κι αν ο φαντάρος υπηρετήσει τη θητεία του ολόκληρη στα σύνορα, οπότε θα απολυθεί στους εννιά μήνες. Βεβαίως εννιά μήνες στην παραμεθόριο, με τις συνθήκες τρομερής εντατικοποίησης που ισχύουν, είναι ένα δυσβάσταχτο φορτίο, κοινωνικό, οικονομικό και ψυχολογικό για τα παιδιά του λαού.

Ανακοίνωση ενάντια στην αύξηση της θητείας είχε βγάλει η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση.

Την κυβερνητική απόφαση για αύξηση της θητείας κατήγγειλαν το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων. Η ανακοίνωσή τους:
ΚΥΣΕΑ: Αύξησαν κατά 3 μήνες τη θητεία στο Στρατό Ξηράς – 9 μήνες στα σύνορα

Τελικά την αύξηση της θητείας των φαντάρων στον Στρατό Ξηρτάς αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ. Έχει σημασία να δούμε ότι τελικά η αύξηση που ανακοινώθηκε δεν έχει Αναδρομική Ισχύ. Αφορά τους συναδέλφους της ΕΣΣΟ Μαρτίου 2021.

Στέλνει τους φαντάρους των φτωχών οικογενειών εννέα (9) μήνες στα σύνορα και στην Κύπρο.

Αυξάνει το ήδη σοβαρό κόστος της Υποχρεωτικής Στράτευσης κατά 1.500 ευρώ.

Μας εμπλέκει ακόμη περισσότερο στους πολεμικούς τους τυχοδιωκτισμούς, στις βρώμικες επιχειρήσεις ενάντια σε πρόσφυγες-μετανάστες.

Στην πρώτη γραμμή για εννιά μήνες στο πλαίσιο του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού για ΑΟΖ-Κοιτάσματα και τον έλεγχο των θαλάσσιων δρόμων ενέργειας-εμπορίου σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Για εννέα (9) ή δώδεκα (12) μήνες άγριας οικονομικής και εργασιακής εκμετάλλευσης.

Σε ένα ελληνικό στρατό που γίνεται αιχμή του δόρατος των αμερικανικών ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών που θεωρεί και αντιμετωπίζει εχθρικά Ρωσία-Ιράν-Παλαιστίνη-Συρία.

Το Υπουργείο Άμυνας δεν απαντά σε πλήθος ερωτημάτων:

– θα αυξηθούν οι καταστάσεις επιβίβασης αφού αυξάνονται τα ταξίδια που πρέπει να κάνουμε;

– τι θα γίνει για τις Κατ’ Εξαίρεση Μεταθέσεις; Πόσους μήνες θητείας θα κάνουν οι συνάδελφοι;

– Θα σταματήσει το ΥΠΕΘΑ να εκμεταλλεύεται την δωρεάν εργασία των φαντάρων στέλνοντας τους σε Λέσχες Αξιωματικών και Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις;

Ουσιαστικά η αύξηση της Στρατιωτικής θητείας εντάσσεται στους σχεδιασμούς μετατροπής της Ελλάδας σε Ισραήλ των Βαλκανίων.

Η κυβέρνηση προβάλλει την «τουρκική επιθετικότητα», για να συγκροτήσει τον πιο επιθετικό-πολεμικό-δολοφονικό στρατό που απαιτεί ο ελληνο-τουρκικός ανταγωνισμός και η πρόθεση της αστικής τάξης να αναβαθμίσει τον Στρατηγικό ρόλο του ελληνικού αστικού κράτους.

Την αύξηση αυτή αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, με βάση την απόφαση εφαρμόζεται «διζωνικό» σύστημα και καθορίζεται διάρκεια θητείας 9 μηνών, για τους στρατιώτες που υπηρετούν σε ακριτικές μονάδες του Στρατού Ξηράς, οι οποίες είτε εδρεύουν στην περιοχή της Θράκης είτε στα νησιά του Αιγαίου κατά μήκος της ελληνοτουρκικής θαλάσσιας οριογραμμής. Το ίδιο ισχύει επίσης και για τους στρατιώτες που υπηρετούν στην ΕΛΔΥΚ.

Να σημειώσουμε πως το συγκεκριμένο καθεστώς ισχύει ήδη σήμερα για τους οπλίτες που υπηρετούν τη θητεία τους στην Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό.

Σε ό,τι αφορά τους στρατιώτες που είναι υπόχρεοι μειωμένης θητείας (πολύτεκνοι, προστάτες οικογενειών κτλ) αυτή πλέον καθορίζεται στους 8 μήνες από 9 μήνες που είναι σήμερα.

Να σημειώσουμε πως η εν λόγω πρόβλεψη αφορά εκείνους που υπηρετούν σε συγκεκριμένες μονάδες Στρατού Ξηράς ( Θράκη και ακριτικά νησιά του Αιγαίου). Το εν λόγω καθεστώς ισχύει επίσης σήμερα για την Π.Α και το Π.Ν.

Ως προς τη θητεία των Δόκιμων Έφεδρων Αξιωματικών και των Έφεδρων Ανθυπολοχαγών του Στρατού Ξηράς, αυτή εξισώνεται με τη διάρκεια της θητείας των αντίστοιχων κατηγοριών του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας (17 μήνες αντί για 14 που ισχύει σήμερα). Καθορίζεται επίσης διάρκεια θητείας 14 μηνών, για τους Δόκιμους Έφεδρους Αξιωματικούς και τους Έφεδρους Ανθυπολοχαγούς του Στρατού Ξηράς που υπηρετούν στη Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου, κάτι το οποίο ισχύει ήδη για τους Επίκουρους Σημαιοφόρους του Πολεμικού Ναυτικού και τους Δόκιμους Έφεδρους Αξιωματικούς και τους Έφεδρους Ανθυποσμηναγούς της Πολεμικής Αεροπορίας που υπηρετούν σε μονάδες που εδρεύουν στις αντίστοιχες περιοχές.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και το αστικό κατεστημένο θέλουν να τελειώσουν με τη Μεταπολίτευση και το τεράστιο ρεύμα κοινωνικής διεκδίκησης.

Επιβάλλουν την Στρατοκρατία και την Αστυνομοκρατία, επιτίθενται με τον εθνικισμό και τον μιλιταρισμό.

Είναι ο Στρατός Πάροχος Ασφάλειας σε επενδυτές-πετρελαϊκές εταιρείες.

Είναι ο Στρατός Χωροφύλακας των λαών και της πιο πολεμικής συμμετοχής στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Εμπλέκουν περισσότερο τους στρατεύσιμους στους πολεμικούς τους σχεδιασμούς.

Δεν είναι τυχαίο ότι αυξάνουν την παρουσία ναυτών στα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού που περιπολούν εκτός χωρικών υδάτων.

Δεν είναι τυχαίο ότι αυξάνονται τα σενάρια για αποστολή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε Σαουδική Αραβία και Μάλι.

Εμείς αρνούμαστε τους πολεμικούς-μιλιταριστικούς αυτούς σχεδιασμούς.

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για ελληνική ολιγαρχία-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

Αρνούμαστε τις στρατηγικές τους πολεμικές συμμαχίες που μας καθιστούν Αναλώσιμους και κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Καλούμε σε Κοινό Αγώνα Έλληνες και Τούρκους φαντάρους, νεολαία και εργαζόμενους.

Παλεύουμε ενάντια στα εθνικά μέτωπα που στήνουν αστικά κόμματα-βιομήχανοι-ΜΜΕ.

Λέμε ΟΧΙ σε ΑΟΖ και Επεκτατισμό, στην Εκμετάλλευση των Ενεργειακών κοιτασμάτων που φέρνουν την ένταση του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού και την παράκρουση της κούρσας των πολεμικών ανταγωνισμών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, εκμεταλλεύεται τον Υποχρεωτικό Εγκλεισμό μας για να επιβάλλει αντεργατικά μέτρα, να απαγορεύσει την αμφισβήτηση και διαμαρτυρία, να εξαφανίσει τους αγώνες και τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας.

Εμείς καλούμε σε κλιμάκωση των κοινωνικών αντιστάσεων, σε ένταση του Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό ενάντια στην αστική πολιτική, τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς, τον εθνικισμό και ρατσισμό.

Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος / Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων
ΠΗΓΗ ΠΡΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου