Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

O ΣΥΡΙΖΑ για την Αύξηση της Στρατιωτικής Θητείας!

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη στρατιωτική θητεία 
Κοινή ανακοίνωση Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας Θοδωρή Δρίτσα και Αν. Τομεάρχη Γιώργου Τσίπρα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία 
H κυβέρνηση της ΝΔ σπεύδει στην αύξηση της θητείας μόνο και μόνο για επικοινωνιακούς λόγους, σε βάρος της νεολαίας και της παραγωγικής της ένταξης. Αντί να προχωρήσει πρώτα στην αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων και αναλόγως τις ανάγκες που θα προκύψουν να εξετάσει το ζήτημα της θητείας. Πριν οποιοδήποτε σχεδιασμό της θητείας έπρεπε να προηγηθεί η ορθή στρατηγική αναδιάταξη με προσανατολισμό στην αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής, σε συνδυασμό με την επιβαλλόμενη και όχι ρουσφετολογική αναδιοργάνωση.  Η χθεσινή απόφαση για αύξηση ούτε τα κενά θα καλύψει ούτε συνδυάζεται με σχεδιασμό μελλοντικής μείωσης της θητείας με βάση την προβλεπόμενη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και καλούμε την κυβέρνηση να το επαναξιολογήσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΔ ΣΤΟΝ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

Στην ανακοίνωση αυτή βλέπουμε τη βαθύτερη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ στην ανάγκη Αναδιοργάνωσης του Στρατού, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με τους στρατηγικούς σχεδιασμούς της αστικής τάξης που έρχεται να υλοποιήσει.

Σε αυτή την «εθνική συμφωνία» υπάρχει συνέπεια και συνέχεια από τον ΣΥΡΙΖΑ!

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν το αστικό κόμμα εξουσίας που υπέγραψε την Συμφωνία των Πρεσπών προκειμένου να εξυπηρετήσει τους στρατηγικούς σχεδιασμούς του ελληνικού κεφαλαίου και κράτους που θεωρούν τα Βαλκάνια ως Ζωτικό τους Χώρο, αλλά και τους αμερικανικούς σχεδιασμούς εναντίον της Ρωσίας…

Διαγκωνίζεται με την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, το έτερο αστικό κόμμα εξουσίας, για το ποιο θα εξυπηρετήσει καλύτερα τις στρατηγικές βλέψεις του ελληνικού αστικού κράτους για Αναβάθμιση του Στρατηγικού του ρόλου. Το ποιο δηλαδή θα εξυπηρετήσει καλύτερα τις επιθετικές-επεκτατικές βλέψεις της ελληνικής αστικής τάξης σε Ιόνιο, Νότια Κρήτη και Ανατολική Μεσόγειο. 

Για αυτό και προβάλλει την απαίτηση για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. 

Αυτό σημαίνει ΑΟΖ, εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων που μοιράστηκαν σε EXXON-MOBIL, TOTAL, ENI, ENERGEAN, Λάτση και Βαρδινογιάννη. Αυτό σημαίνει έλεγχο των θαλάσσιων εμπορικών και ενεργειακών ροών σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Αλληλοδιαπλέκοντας τους επικίνδυνους όρους του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού με τους ανταγωνισμούς των Μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας-Κίνας.

Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειος "Ελληνική Λίμνη" 

απέναντι στην Τουρκική ¨Γαλάζια Πατρίδα"

Όλα τα κόμματα του εθνικού κορμού, τα ΜΜΕ, αναλυτές, στρατιωτικοί, δημοσιογράφοι μιλούν μονότονα και τονίζουν μονοδιάστατα «την τουρκική επιθετικότητα», γιατί επιχειρούν να συσκοτίσουν ότι στον Άδικο ιμπεριαλιστικό ελληνο-τουρκικό πόλεμο που μας απειλεί σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, μας οδηγεί ο ανταγωνισμός δύο αστικών χωρών και τάξεων που επιτίθενται γιατί επιχειρούν να επεκταθούν, να ικανοποιήσουν πολιτικά-οικονομικά-γεωστρατηγικά συμφέροντα. 

Μας απειλεί ο Μεγαλοϊδεατισμός «της Ελλάδας των τεσσάρων θαλασσών» και ο Νεοοθωμανισμός με την Γαλάζια Πατρίδα του Ερντογάν. 

Χωρίς να περνά απαρατήρητο ότι και οι δύο αυταρχικά καθεστώτα, Μητσοτάκη-Ερντογάν, αντιμετωπίζοντας ακραία οικονομικά προβλήματα σε περιβάλλον εντεινόμενης καπιταλιστικής κρίσης [εκτίναξη χρέους, ύφεσης, ανεργίας], έχουν στην πολιτική ατζέντα τους την επιλογή «εξωτερίκευσης της Κρίσης»!

Διαμορφώνουν ένα "εθνικό μέτωπο" υπεράσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων, επέκτασης των ναυτικών μιλίων, αναβαθμισμένου αξιόμαχου του στρατού, είτε από φιλοιμπεριαλιστικές θέσεις (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ), ευρωπαϊκών αυταπατών (ΜεΡΑ25), ακραία εθνικιστικών (Ελληνική Λύση)  αλλά και σοσιαλσωβινιστικών (ΚΚΕ). Διαφορετικές οι αφετηρίες αλλά ίδια η κατάληξη σε ένα μέτωπο κατάπνιξης των εργατικών και νεολαιίστικών δικαιωμάτων, καθώς και μιας διεθνιστικής λύσης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

ΣΥΡΙΖΑ-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, μαζί με την Ακροδεξιά αλλά και το MEΡA25- ΚΚΕ διαμορφώνουν ένα «εθνικό μέτωπο» που έρχεται να εξυπηρετήσει τους στρατηγικούς αυτούς στόχους της άρχουσας τάξης στο όνομα των «κυριαρχικών δικαιωμάτων», τα οποία προκύπτουν από το ιμπεριαλιστικό Διεθνές Δίκαιο. Ανοίγοντας το δρόμο στην μοιρασιά των θαλάσσιων θαλασσών για την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων από τους ενεργειακούς κολοσσούς, απειλώντας τους λαούς με πολεμικές συγκρούσεις και ανεπανόρθωτη Οικολογική Καταστροφή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν συμφωνώντας σε αυτές τις επιδιώξεις της άρχουσας τάξης έρχεται να συμφωνήσει και με τους όρους εξυπηρέτησης τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με την θωράκιση του κράτους Άμυνας/Ασφάλειας που εξάλλου η διακυβέρνηση του άνοιξε το δρόμο.

Συμφωνεί με την μετατροπή της Ελλάδας σε Ισραήλ των Βαλκανίων.

Συμφωνεί ο Ελληνικός Στρατός να γίνει Πάροχος Ασφάλειας των εφοπλιστών-κατασκευαστών-πετρελαϊκών εταιρειών [ο ΥΕΘΑ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Ναύαρχος Αποστολάκης το είπε πρώτος], να γίνει Χωροφύλακας των λαών, να στραφεί ενάντια στις λεγόμενες «Ασύμμετρες Απειλές» και να υπερασπίσει την Ευρώπη Φρούριο από Πρόσφυγες-Μετανάστες. 

Να ξεχάσουμε τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όταν το ΝΑΤΟ ανέλαβε δράση στο Αιγαίο ενάντια στους δυστυχείς που ώθησαν στην προσφυγιά οι βρώμικοι πόλεμοι και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις;      

Συμφωνεί με τους πολεμικούς εξοπλισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τους οποίους εξάλλου άρχισαν Τσίπρας-Καμμένος, είτε με τον εκσυγχρονισμό των αμερικανικών Orion 600 εκατ. δολ., τον εκσυγχρονισμό των F-16 το κόστος των οποίων ξεπερνά τα 2 δις δολ., τον εκσυγχρονισμό και αγορά νέων πυραυλικών συστημάτων κλπ. κόστους 1 δις ευρώ!

Συμφωνεί με τις στρατηγικές πολεμικές συμμαχίες με ΗΠΑ και Ισραήλ, που καθιστούν τη χώρα σ΄ένα απέραντο πολεμικό ορμητήριο, και τους Άξονες του Πολέμου μεταξύ Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου. Εξάλλου, Τσίπρας-Καμμένος συνέβαλαν καθοριστικά να γίνει ο ελληνικός στρατός αιχμή του δόρατος του αμερικανικού άρματος ενάντια στην Ρωσία (ποιος ξεχνά τον Κοτζιά), ενάντια στον λαό της Παλαιστίνης, ενάντια στο Ιράν.

Συμφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τις δεκάδες χιλιάδες Προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών ΟΒΑ-ΕΠ.ΟΠ. και στρατιωτικών. Με την εξαγορά των παιδιών της εργατικής τάξης που καλούνται να γίνουν οι Αναλώσιμοι για τα συμφέροντα της αστικής τάξης, συμμετέχοντας πιο ενεργά στους βρώμικους πολέμους της Σαουδικής Αραβίας (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ της πουλούσαν πυρομαχικά για να βομβαρδίζει το λαό της Υεμένης που λιμοκτονούσε και λιμοκτονεί).

Θέλει ένα στρατό πιο Μισθοφορικό. Να ξεχάσουμε τις δηλώσεις Καμμένου, ΥΕΘΑ των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι θα καταφέρει να προσλάβει ΟΒΑ γιατί τα Μνημόνια που υπέγραψε και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν δημιουργήσει τις ιδανικές συνθήκες [ δηλαδή της ανέχειας, ανεργίας, μαύρης εργασίας…]

Ο ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε και στέκεται ταξικά απέναντι στο ζήτημα της θητείας.

Τι λέει στην ανακοίνωση του;

Πάρτε Μισθοφόρους και εξετάστε τη μελλοντική μείωση της θητείας…

ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ!

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν που στο τελευταίο νομοσχέδιο που ψήφισε για τη θητεία έδωσε ακόμη μεγαλύτερες δυνατότητες σε νέους μεσαίων και ανώτερων στρωμάτων να εξαγοράσουν την Στρατιωτική θητεία στα 32;

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν που έταξε να περιορίσει τους στρατιώτες αυστηρά στα στρατιωτικά καθήκοντα αλλά απογείωσε την εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων για να καλύψει τα κενά του κράτους που προκάλεσαν τα Μνημόνια, για να εξυπηρετήσουν οι φαντάροι τα προνόμια τους στρατιωτικού κατεστημένου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτίναξε την οικονομική εκμετάλλευση των συναδέλφων. Μας Εξαπάτησε όταν έταξε ότι θα αυξήσει το μισθό των φαντάρων λίγο πριν τις Ευρωεκλογές –για να αρπάξει ψήφους- και «ξέχασε» αργότερα να το κάνει πράξη!

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στέκεται απέναντι σε ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και το εθνικό αστικό μέτωπο που επιτίθεται σε νεολαία και κόσμο της εργασίας, απειλώντας μας με τον Εθνικισμό και την Πολεμοκαπηλεία, με τα αντεργατικά μέτρα και την κρατική τρομοκρατία. Καλούμε στην ανάπτυξη του Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό. Ότι κερδήθηκε μέχρι τώρα, ότι πρέπει να κερδηθεί εξαρτιόταν και εξαρτάται από τους συλλογικούς και μαχητικούς αγώνες της νεολαίας και της τάξης μας.       

 ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΑΟΖ 
ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για τα συμφέροντα 
των πλουσίων, για ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ευρωπαϊκή Ένωση

 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
diktiospartakos@hotmail.com
diktiospartakos.blogspot.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου