Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Στην 12η Μ/Κ Μεραρχία στρώνουν το χαλί στον Κορονιό: Ακατάλληλα κτίρια, Συνωστισμός, έλλειψη μέσων, τουαλέτες δίπλα σε εστιατόριο!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Η 12Η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Έβρου βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο της Αλεξανδρούπολης και αποτελεί τόπο εργασίας για πολλά στελέχη του στρατού. 
Στο συγκεκριμένο κτήριο κατοικεί μόνιμη δύναμη στρατιωτών, ενώ το επισκέπτονται σε καθημερινή βάση στρατιώτες διαφορετικών οπλοσήμων από άλλα στρατόπεδα της Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να εκτελέσουν τις υπηρεσίες τους. 
Σύμφωνα με τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό πως μεγάλος αριθμός ατόμων συγκεντρώνονται σε καθημερινή βάση σε ένα κτήριο, του οποίου οι εγκαταστάσεις το καθιστούν ακατάλληλο προς χρήση σε περίοδο πανδημίας. 
Τα υγειονομικά πρωτόκολλα είναι αδύνατον να τηρηθούν, ενώ η ανακύκλωση των οπλιτών (από διαφορετικά στρατόπεδα) το μετατρέπει σε ορολογική βόμβα έτοιμη να εκραγεί. 
Πιο συγκεκριμένα. 
Ο κοινόχρηστος χώρος, που βρίσκεται εντός του κτηρίου και χρησιμοποιείται από τους οπλίτες και στελέχη, δεν ξεπερνάει τα δέκα τετραγωνικά μέτρα. 
Οι τουαλέτες που βρίσκονται δίπλα στο εστιατόριο είναι σε άθλια κατάσταση, ενώ ποτέ δεν υπάρχει σαπούνι χεριών. 
Στην ομάδα στρατονόμων που εκτελεί καθημερινά υπηρεσία στον χώρο (06.00 το πρωί με 21.00 το βράδυ) δεν δίνεται δωμάτιο διημέρευσης και αναγκάζονται να κάνουν τα διαλείμματα τους μέσα στα τζιπάκια της μονάδας τους. 
Κατάσταση η οποία θέτει σε επιπρόσθετο κίνδυνο την υγεία τους, καθώς ακόμα διανύουμε τον χειμώνα και υπάρχουν μέρες όπου η θερμοκρασία κατεβαίνει κάτω από το μηδέν. 
Παράπονα έχουν γίνει επανειλλημμένα από πλευράς στρατιωτών, αλλά παρότι αναμένουμε να ξεσπάσει το τρίτο κύμα της πανδημίας (σύμφωνα με τους ειδικούς), η καθημερινότητα των οπλιτών παραμείνει η ίδια.

Παρά την προπαγάνδα του ΓΕΣ και του Υπουργείου Άμυνας, τα δημοσιεύματα που διαρρέονται κατά καιρούς για να "τονίσουν" το έργο του Δ Σώματος Στρατού, οι επιστολές καταγγελίας των φαντάρων αποκαλύπτουν ότι ο Στρατός ανοίγει το δρόμο στον Κορονοιό!
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να βγουν Παραπονούμενοι σε όλη την Ιεραρχία.
Στείλτε τις Επιστολές με τις Καταγγελίες σας στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.
Γονείς, σταθείτε στα στρατευμένα παιδιά σας. Διαμαρτυρηθείτε!
 Φαντάροι, στηρίξτε το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. Μόνο με Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό μπορούμε να Υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, να σταθούμε ενάντια στον Πόλεμο, Εθνικισμό και Φασισμό.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
diktiospartakos@hotmail.com
diktiospartakos.blogspot.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου