Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021

Τα Πανεπιστήμια Παραρτήματα του Στρατού: Μνημόνια Συνεργασίας Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και Δ’ Σώματος Στρατού

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ, ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ
Η επίθεση που γίνεται αυτή την περίοδο από την κυβέρνηση της ΝΔ εναντίον των φοιτητών, του κινήματος τους και των λαϊκών ελευθεριών, με αιχμή του δόρατος το αντιδραστικό νομοσχέδιο της Κεραμέως και την ολοκληρωτικού χαρακτήρα εισβολή της Αστυνομίας του Χρυσοχοϊδη, έχει διάφορες παραμέτρους.
Το δικαίωμα του κόσμου της εργασίας στην γνώση στοχοποιείται, οι αποκλεισμοί των ΑΕΙ δημιουργούν πελατεία για τα Ιδιωτικά κολέγια.
Λειτουργία των ΑΕΙ με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, καθορισμός της γνώσης από κράτος-εταιρείες και τόσα άλλα.
Ταυτόχρονα όμως η Ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ συγκροτεί το Ισραήλ των Βαλκανίων, αναθέτοντας ιδιαίτερο ρόλο στα Πανεπιστήμια.
Ακολουθώντας λοιπόν το δρόμο της Στρατιωτικοποίησης και των Πανεπιστημίων που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ, ουσιαστικά τα Πανεπιστήμια μετατρέπονται σε Παραρτήματα του Στρατού, του ΝΑΤΟ και των Πολεμικών Βιομηχανιών, ξένων και ελληνικών. 
Πανεπιστήμια που βάφονται στα χακί αναλαμβάνοντας βρώμικο ρόλο στον πόλεμο εναντίον προσφύγων-μεταναστών, που συνδέονται με τον Στρατό για να επιμορφώσουν τους Μισθοφόρους του Πολέμου που δρουν εντός και εκτός συνόρων, συμβάλλοντας στην παραγωγή όπλων και πυρομαχικών αλλά και αναλαμβάνοντας ένα πολυεπίπεδο ρόλο που απορρέει από την συνεργασία με το ΝΑΤΟ και τον Στρατό.
Πρέπει άμεσα το φοιτητικό κίνημα να αναλάβει μαχητικές πρωτοβουλίες, να αποκαλύψει και αντιταχθεί σε όλα αυτά.
Η Στρατιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων και η εμπλοκή τους σε πολεμικούς σχεδιασμούς είναι υπόθεση συνολικά του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας.
 Η πρόταση μας για την ανασυγκρότηση της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ώστε να αποκτήσει ένα πολύ πιο πλούσιο και μαχόμενο Αντιπολεμικό περιεχόμενο.
Η πρόταση μας για ένα Μαζικό και Αποφασιστικό Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό επιχειρεί να απαντήσει με μια ολοκληρωμένη πρόταση ενότητας ακριβώς σε αυτές τις αναβαθμισμένες ανάγκες παρέμβασης του Αντιπολεμικού κινήματος.
Διαβάζουμε:
Μνημόνια συνεργασίας μεταξύ Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και Δ’ Σώματος Στρατού

Την ανανέωση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του Δ΄ Σώματος Στρατού υπέγραψαν στην Ξάνθη ο Πρύτανης του Δ.Π.Θ. Καθηγητής Αλέξανδρος Πολυχρονίδης και ο Διοικητής του Δ’ΣΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Ιλαρίδης. Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας έγινε στη Στρατιωτική Λέσχη Ξάνθης, μετά από συμφωνία του Δ.Π.Θ. και του Δ΄ΣΣ για ανανέωση του διετούς διάρκειας Μνημονίου που είχε υπογραφεί τον Δεκέμβριο του 2018, και το οποίο αποδείχτηκε ιδιαίτερα επωφελές για τις δύο πλευρές καθώς υπήρξε άριστη συνεργασία στους τομείς κοινού ενδιαφέροντος.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο του γενικού Μνημονίου συνάφθηκαν επιμέρους πρωτόκολλα συνεργασίας (μεταξύ της Διοίκησης Μηχανικού του Δ’ΣΣ και του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Δ.Π.Θ., μεταξύ του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος και της Διοίκησης Μηχανικού Δ΄ ΣΣ, μεταξύ του Τμήματος ΗΜΜΥ και του Κέντρου Εξομοιωτών).
Παράλληλα, υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ-ΔΠΘ) και του Δ’ Σώματος Στρατού, από τον Υποδιοικητή του Δ΄ΣΣ Υποστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη και την Αντιπρύτανη Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης του Δ.Π.Θ. Καθηγήτρια Μαρία Μιχαλοπούλου, με την ιδιότητα της Προέδρου του ΚΕΔΙΒΙΜ του Δ.Π.Θ., με σκοπό την ανάληψη δράσεων για ενίσχυση της Διά Βίου Μάθησης και επιμόρφωση του προσωπικού τους. Στο πλαίσιο αυτό έχουν ήδη προγραμματιστεί τρία προγράμματα επιμόρφωσης-κατάρτισης για τα στελέχη του Δ΄ΣΣ.   ΠΗΓΗ: https://fonirodopis.gr
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
diktiospartakos@hotmail.com
diktiospartakos.blogspot.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου