Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021

Αύξηση Στρατιωτικής θητείας από την 2021 Γ ΕΣΣΟ Μαϊου - Εντείνονται οι αντιδράσεις της νεολαίας

Σε ΦΕΚ παρουσιάστηκε η αντιδραστική απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ να αυξήσει την Στρατιωτική Θητεία στους 12 μήνες από την 2021 Γ ΕΣΣΟ Μαϊου.
Πρόκειται για μια ταξική και πολεμοκάπηλη κυβερνητική απόφαση που έρχεται να υποστηρίξει τους επιθετικούς σχεδιασμούς του ελληνικού κεφαλαίου που είναι αποφασισμένο να πατήσει στα κορμιά της νεολαίας για να εξυπηρετήσει τους στρατηγικούς στόχους.
Τι ακριβώς προβλέπεται:  
Η απόφαση αναφέρει στο άρθρο 1 πως οι οπλίτες και οι πρότακτοι οπλίτες υπηρετούν θητεία «Δώδεκα (12) μηνών, εφόσον εκπληρώσουν τη στρατεύσιμη στρατιωτική τους υποχρέωση σε οποιαδήποτε Μονάδα ή Υπηρεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, εκτός των αναφερομένων στις προηγούμενες υποπεριπτώσεις».
Οι οπλίτες και οι πρότακτοι οπλίτες απολύονται οριστικά από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων μετά τη συμπλήρωση του παρακάτω χρόνου πραγματικής στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης:
Αύξηση θητείας από την 2021 Γ ΕΣΣΟ Μαϊου - Βγήκε το ΦΕΚ

α) Οι υπόχρεοι πλήρους στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης:

αα) Εννέα (9) μηνών, εφόσον εκπληρώσουν μετά το πέρας της εκπαίδευσής τους, την υπόλοιπη στρατεύσιμη στρατιωτική τους υποχρέωση, εξ ολοκλήρου (αποκλειομένων των αποσπάσεων) σε Μονάδες του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, που εδρεύουν ή αναπτύσσονται για επιχειρησιακούς λόγους στις περιοχές μόνο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των Περιφερειακών Ενοτήτων Έβρου, Καλύμνου, Καρπάθου – Ηρωικής Νήσου Κάσου, Κω και Ρόδου και σε πολεμικά πλοία Συγκροτήματος Αρχηγείου Στόλου (ΑΣ), Συγκροτήματος Διοίκησης Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού (ΔΔΜΝ), Υπηρεσίας Φάρων (ΥΦ) και Υδρογραφικής Υπηρεσίας (ΥΥ), για το Πολεμικό Ναυτικό.

αβ) Εννέα (9) μηνών, εφόσον εκπληρώσουν τη στρατεύσιμη στρατιωτική τους υποχρέωση εξ ολοκλήρου σε Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων ή σε Μονάδες – Ανεξάρτητες Υπομονάδες που υπάγονται σε Σχηματισμούς των Ειδικών Δυνάμεων με την ειδικότητα του Καταδρομέα ή Πεζοναύτη.

αγ) Εννέα (9) μηνών, εφόσον εκπληρώσουν, το υπόλοιπο της στρατεύσιμης στρατιωτικής τους υποχρέωσης, μετά τη βασική και ειδική εκπαίδευση, στη Νήσο «Κ»».Αύξηση θητείας από την 2021 Γ ΕΣΣΟ Μαϊου - Βγήκε το ΦΕΚ

Η ίδια απόφαση για τη στρατιωτική θητεία ορίζει ότι «Οι υπόχρεοι μειωμένης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης εννεάμηνης διάρκειας, απολύονται οριστικά από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων μετά τη συμπλήρωση χρόνου πραγματικής στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης οκτώ (8) μηνών, εφόσον:

βα) Εκπληρώσουν μετά το πέρας της εκπαίδευσής τους, την υπόλοιπη στρατεύσιμη στρατιωτική τους υποχρέωση, εξ ολοκλήρου (αποκλειομένων των αποσπάσεων) σε Μονάδες του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, που εδρεύουν ή αναπτύσσονται για επιχειρησιακούς λόγους στις περιοχές μόνο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των Περιφερειακών Ενοτήτων Έβρου, Καλύμνου, Καρπάθου-Ηρωικής Νήσου Κάσου, Κω και Ρόδου και σε πολεμικά πλοία Συγκροτήματος Αρχηγείου Στόλου (ΑΣ), Συγκροτήματος Διοίκησης Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού (ΔΔΜΝ), Υπηρεσίας Φάρων (ΥΦ) και Υδρογραφικής Υπηρεσίας (ΥΥ), για το Πολεμικό Ναυτικό.

ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ λαμβάνει πρωτοβουλία για τη Αντιπολεμικής-Αντιμιλιταριστικής πορείας και προγραμματισμό Αντιπολεμικής Ημέρας Δράσης τον Απρίλιο.
Συλλογική Εναντίωση: Εκατοντάδες Φαντάροι από 86 μονάδες υπογράφουν κατά αύξηση θητείας και μιλιταρισμού

Ακόμη περισσότεροι φαντάροι από 17 Στρατόπεδα σε όλη την Ελλάδα υπογράφουν το Κείμενο του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ενάντια στην Αύξηση της Θητείας
Φαντάροι από 86 μονάδες υπογράφουν κατά αύξηση θητείας και μιλιταρισμού
Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» πήρε μεγάλη αγωνιστική πρωτοβουλία με στόχο να εκφραστεί η εναντίωση των στρατευμένων στην αύξηση της θητείας, την ένταση της στρατιωτικοποίησης και του μιλιταρισμού, την μετατροπή της χώρας σε Ισραήλ των Βαλκανίων. 
Σε σχετικό κείμενο υπογραφών που κυκλοφορεί και συναντά ήδη μεγάλη ανταπόκριση μέσα στα στρατόπεδα, έχουν υπογράψει εκατοντάδες φαντάροι από 86 μονάδες.

«Θέλουν τη νεολαία φιμωμένη, ανίδεη, υποταγμένη, πειθήνια και μαντρωμένη στα στρατόπεδα της χώρας, να μετατραπεί σε πιόνι των υψηλόβαθμων που κάνουν καριέρες…

Φοβούνται τη νεολαία, τη φοβούνται γιατί όταν αγωνίζεται είναι η ελπίδα αυτού του κόσμου για ένα μέλλον χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.
Συνάδελφοι φαντάροι, ως εδώ!

Μας πιάνει, δεν μας πιάνει η αύξηση της θητείας πρέπει να απαντήσουμε!», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο υπογραφών.
Κείμενο υπογραφών

Βάζουν τη νεολαία στο γύψο. Επιτίθενται στη νέα γενιά και προσπαθούν να της φορτώσουν τα βάρη ενός ολόκληρου συστήματος που είναι σε παρακμή και σήψη. Από το Σχολείο-φροντιστήριο στο Πανεπιστήμιο που εισβάλει η Αστυνομία, αλλά και ο Στρατός, το ΝΑΤΟ, οι Πολεμικές Βιομηχανίες ή αλλιώς στον Καραβανά, που μας περιμένει στην πύλη των μονάδων για να μας “κάνει άνδρες”, δηλαδή να πειθαρχήσουμε και υποταχθούμε για μια ζωή!

Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την αύξηση της θητείας στο στρατό ξηράς όπου υπηρετούν και οι περισσότεροι στρατεύσιμοι, κρύβοντας τις συνέπειες της τεράστιας κρίσης και ύφεσης, ντύνοντας στα Χακί την Ανεργία!

Στέλνουν τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών στην Πρώτη Γραμμή, σε Έβρο-νησιά Έβρο, ενώ με έντεχνο τρόπο θα βολεύουν τα κομματικά βύσματα και τα πλουσιόπαιδα. Θα τα έχουν πάντα κοντά τους, σε ασφαλείς και προνομιούχες θέσεις στα κεντρικά επιτελεία της χώρας, με εικονικές μεταθέσεις και αποσπάσεις.

Μιλούν για κενά στην επάνδρωση των μονάδων αλλά στην πραγματικότητα δημιουργούν στρατόπεδα με Πολεμική Επάνδρωση (από 80%-100% που επιτυγχάνεται μόνο με πολεμική επιστράτευση) στοιβάζοντας τους φτωχούς φαντάρους.

Σε ένα Στρατό Πάροχο Ασφάλειας για τους εφοπλιστές και τις πετρελαϊκές εταιρείες, Χωροφύλακα των λαών, κάνουν τους φαντάρους συμμέτοχους-συνένοχους στην απάνθρωπη καταδίωξη προσφύγων-μεταναστών και τις Επαναπροωθήσεις, συμβάλλοντας σε Συνεκπαιδεύσεις με τους Μισθοφόρους Φονιάδες των ΗΠΑ, του Ισραήλ, της Γαλλίας, των Αραβικών χωρών που προετοιμάζονται για τους βρώμικους πολέμους.

Φαντάροι Αναλώσιμοι στα σύνορα, κρέας στα κανόνια του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού για ΑΟΖ-Ενεργειακά κοιτάσματα που αρπάζουν EXXON-MOBIL, TOTAL, ENI, ENERGEAN, Λάτσης και Βαρδινογιάννης..

Αυξάνοντας ταυτόχρονα την εργασιακή εκμετάλλευση καθώς οι συνάδελφοι συντηρούν τα στρατόπεδα, λειτουργούν τις μονάδες, μετατρέπονται σε Υπηρέτες των Στρατιωτικών σε Λέσχες Αξιωματικών, Πρατήρια, Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις. Επίσης, Απογειώνουν το οικονομικό κόστος της Υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας αφού οι εννέα (9) μήνες στα σύνορα μας φορτώνουν τουλάχιστον 1.500 ευρώ έξοδα!

Σε μια εποχή όπου χάνονται δουλειές, μειώνονται οι μισθοί, περικόπτονται με νόμους οι αποζημιώσεις στις υπερωρίες, οι πλειστηριασμοί της Α κατοικίας απελευθερώνονται.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλλει το φόβο, εντείνει την κρατική τρομοκρατία, μας περικυκλώνει με την Αστυνομία: στα Πανεπιστήμια, σε Λεωφορεία-ΜΕΤΡΟ, ενώ Απαγορεύουν την αμφισβήτηση και την κοινωνική διαμαρτυρία, θέλουν να διαλύσουν το εργατικό κίνημα.

Όλα αυτά γίνονται σε ένα περιβάλλον Υποχρεωτικού Εγκλεισμού γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ δίνει ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ σε πολεμικούς εξοπλισμούς και δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών-Αστυνομικών-Συνοριοφυλάκων αντί να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο του Κορονοϊού ενισχύοντας το Σύστημα της Δημόσιας Υγείας, προσλαμβάνοντας γιατρούς, νοσηλευτές, εκπαιδευτικοί και οδηγοί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ

Θέλουν την νεολαία φιμωμένη, ανίδεη, υποταγμένη, πειθήνια και μαντρωμένη στα στρατόπεδα της χώρας, να μετατραπεί σε πιόνι των υψηλόβαθμων που κάνουν καριέρες…

Φοβούνται τη νεολαία, τη φοβούνται γιατί όταν αγωνίζεται είναι η ελπίδα αυτού του κόσμου για ένα μέλλον χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

Συνάδελφοι φαντάροι ως εδώ.

ΜΑΣ ΠΙΑΝΕΙ ΔΕ ΜΑΣ ΠΙΑΝΕΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ

Με Κίνημα μαζικό και αποφασιστικό Μέσα και Έξω από τον Στρατό.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ για τα συνολικά δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ!! ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ!!

ΣΧΟΛΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ-ΣΜΥ
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ-ΣΣΕ
124 ΠΒΕ
206 ΠΑΥ
ΑΣΔΥΣ
104 Α/Κ ΜΜΠ
584 Μ/Κ ΤΠ
Στρατόπεδο Χατζηπεντή Κουφόβουνο
ΚΕΤΧ
112 ΠΜ
536 Μ/Κ ΤΠ
98 ΑΔΤΕ
1ο Σύνταγμα Πεζικού
32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών
282 Μ/Κ ΤΕ
34 ΕΜΑ
298 Μ/Κ
88 ΕΜΑ
ΚΕΠΒ Θήβας
873 Α/Κ Στρατόπεδο Κακιούση
349 ΤΕ
264 ΜΚ/ ΤΕ
542 ΜΚ/ΤΕ
24η Ταξιαρχία
Λέσχη Αξιωματικών ΓΕΑ
98 ΤΥΕΘ
4 ΤΕΘ
543 Μ/Κ ΤΕ
96 ΤΥΠΕΘ
487 ΤΔΒ
131 ΑΚ ΜΜΜ
ΚΕΕΜ ΓΥΘΕΙΟ
311 ΕΜΑ
95 ΤΥΕΘ
7η Μ/Κ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ
95 ΕΑΝΕΘ
80 ΕΑΝΕΘ
541 ΤΕ
194 M/Π MLRS
290 ΜΚ/ΤΠ
71 Α/Μ ΤΑΞ
34 ΜΚ ΤΠ
646 Μ/Κ ΤΠ
872 ΑΚ
29 Μ/Π ΤΑΞΠΖ
ΚΑΑΥ Αγ. Ανδρέα
647 ΜΚ/ΤΠ
Στρατόπεδο Νταλίπη
644 Μ/Κ ΤΠ
ΚΕΥΠ Λαμίας
265 Μ/Κ ΤΕ
503 Τάγμα Προκάλυψης
ΔΑΝ Νισύρου
80 ΑΔΤΕ
521 Τάγμα Πεζοναυτών
Στρατόπεδο Κυριαζή
574 ΤΠ
1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού
ΔΕΜΥ Τυρνάβου
25 ΤΘΤ
Πεδίο Βολής Κρήτης
Στρατόπεδο Μπαλανίκα
285 Μ/Κ ΤΠ
649 ΤΕ
12η ΕΜΑ
ΤΕΘ Ερμούπολης Σύρος
8Η ΕΑΝ
Στρατόπεδο Ζήση Γ ΕΑΝ
32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών
1ο Τάγμα ΕΛΔΥΚ
5ου ΤΥΠ
441 ΑΒΥΥ
ΑΤΑ
50 ΜΕ
547 Α/Μ Τ/Π
545 Α/Μ Τ/Π
518 ΜΠ/ΤΠ
586 Τ/Π
737 ΔΣΕ
180 ΜΚ / Β ΧΩΚ
98 ΤΥΠΕΘ
216 ΚΙΧΝΕ
221 ΤΕ
Κέντρο Εκπαίδευσης Στρατονομίας ΚΕΝΣ
17ο Λόχο Διαβιβάσεων
96 ΜΕΘ
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου