Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Κάλεσμα Διαδικτυακής Σύσκεψης για διοργάνωση κινητοποιήσεων ενάντια στην Αύξηση της Θητείας και την Πολεμοκαπηλεία

 

Το παρόν κάλεσμα της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων (ΕΑΣ), θέλει να αποτελέσει το έναυσμα για τον συντονισμό και κοινό βηματισμό, προκειμένου να δοθεί μια απάντηση στα σχέδια της αστικής τάξης και της κυβέρνησης της ΝΔ για αύξηση της στρατιωτικής θητείας.
Η αύξηση της θητείας είναι μια καθαρά επιθετική ενέργεια απέναντι στη νεολαία και έρχεται να προστεθεί στο ρεσιτάλ αυταρχισμού, μιλιταρισμού και αστυνομοκρατίας της κυβέρνησης. 
Είναι προσπάθεια η νεολαία να μπει στο γύψο, να μάθει στην υποταγή και το φόβο της ιεραρχίας, ώστε να μη σηκώνει κεφάλι και στην υπόλοιπη ζωή σε αφεντικά και κυβερνήσεις. 
Θέλουν οι νέοι άνθρωποι να πάνε στο νέο στρατό που οικοδομείται, το στρατό χωροφύλακα για το ΝΑΤΟ και τις πετρελαϊκές, ελληνικές και ξένες και να είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης, κυριολεκτικά αναλώσιμοι. Να τους εκμεταλλεύονται εργασιακά, αφού οι συνάδελφοι είναι που συντηρούν τα στρατόπεδα και μετατρέπονται σε υπηρέτες των στρατιωτικών σε λέσχες αξιωματικών, πρατήρια, στρατιωτικές κατασκηνώσεις. 
Η κυβέρνηση της ΝΔ, πιστός υπηρέτης των αστικών συμφερόντων, επιτίθεται στην εργατική νεολαία, γνωρίζοντας ότι τα παιδιά των ευκατάστατων οικογενειών έχουν τις γνωριμίες για να κάνουν θητεία από το σπίτι τους. 
Το ήδη δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος της θητείας, αυξάνεται ακόμα περισσότερο, αποτελώντας ένα τεράστιο οικονομικό πλήγμα για τους φτωχούς φαντάρους. 
Η δήθεν στήριξη των στρατοπέδων της παραμεθορίου, είναι επί της ουσίας η διασφάλιση μιας συνεχούς επιφυλακής, αφού περισσότεροι φαντάροι δε θα σημαίνει πιο εύκολη θητεία, αλλά σημαίνει ατέλειωτες υπηρεσίες, συναγερμούς και ασκήσεις για να ενταθεί το κλίμα της πολεμικής ετοιμότητας στα σύνορα.

Για όλους αυτούς τους λόγους θεωρούμε ότι πρέπει να οργανωθεί Αντιπολεμικό-Αντιμιλιταριστικό συλλαλητήριο και μέρα Πανελλαδικής Αντιπολεμικής Δράσης με κέντρο την αύξηση της θητείας, που θα βάζει όμως το στόχαστρο συνολικά τις υπέρογκες δαπάνες για εξοπλιστικά προγράμματα, την πρόσληψη χιλιάδων μισθοφόρων και που γενικά στοχεύει στην πολεμική ετοιμότητα του ΕΣ, στην διασφάλιση των συμφερόντων του ΝΑΤΟ, της ελληνικής αστικής τάξης και των ξένων καπιταλιστών και υπονομεύει την ειρήνη στην περιοχή. 
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η αύξηση της θητείας και πρέπει πιάνοντας το νήμα από την αντίστοιχη Αντιπολεμική Κινητοποίηση του Οκτωβρίου να μην αφήσουμε την κυβέρνηση να συνεχίσει την επίθεση στην νεολαία και σε αυτό το επίπεδο. 
Οι αντιστάσεις της νεολαίας σημειώνονται μέσα και έξω από τον στρατό.
Ήδη Εκατοντάδες Φαντάροι από 86 μονάδες υπογράφουν κατά αύξηση θητείας και μιλιταρισμού
http://diktiospartakos.blogspot.com/2021/02/86.html
Καλούμε λοιπόν σε σύσκεψη το Σάββατο 06/03, προκειμένου να επεξεργαστούμε μια κινηματική απάντηση γύρω από τα παραπάνω ζητήματα.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
diktiospartakos@hotmail.com 
diktiospartakos.blogspot.com 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου