Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Διεθνής Άσκηση «Ηνίοχος» από 12 έως 22 Απρίλη-Φονιάδες των λαών μαζεύονται στην Ελλάδα καθώς οξύνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί

Από τις 12 έως 22 Απρίλη πρόκειται να πραγματοποιηθεί για μια ακόμη χρονιά στην Ελλάδα η Διεθνής Άσκηση «Ηνίοχος». Αν και πέρσυ, ο Κορονοιός στάθηκε η αιτία για την ακύρωση της Άσκησης, φέτος οι στρατοκράτες δείχνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην διεξαγωγή της αδιαφορώντας για τους κινδύνους από την Πανδημία.

Ο λόγος που εντείνονται όλες αυτές οι διεθνείς πολεμικές προετοιμασίες των Δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και τους αιματοβαμμένους Άραβες συμμάχους;
Μα η ένταση των ανταγωνισμών μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων με όλους τους αναλυτές να επισημαίνουν την όξυνση της επιθετικότητας των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας, της Κίνας και του Ιράν. Σε αυτούς όλους τους πολεμοκάπηλους και επιθετικούς σχεδιασμούς ενεργό μέρος ολοένα περισσότερο λαμβάνουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Από την περιγραφή των χαρακτηριστικών της Άσκησης ΗΝΙΟΧΟΣ που θα διεξαχθεί με  επίκεντρο την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας προκύπτουν πολύτιμα συμπεράσματα για το Αντιπολεμικό Κίνημα.
Η άσκηση θα έρθει λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης «Μάτι του Γερακιού» στην οποία θα μετέχουν και αεροσκάφη F-15 από τη Σαουδική Αραβία, με επίκεντρο την αεροπορική βάση της Σούδας. 
Ο «Ηνίοχος» αποτελεί τη μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση της Ανατολικής Μεσογείου στοχεύοντας βεβαίως τους λαούς από τα Βαλκάνια και την Μαύρη Θάλασσα, μέχρι την Αφρική και Μέση Ανατολή. Το ελληνικό γεωγραφικό περιβάλλον προσομοιάζει με αυτό χωρών όπως πχ του Ιράν και παρέχει τις δυνατότητες σε κράτη-Φονιάδες όπως το Ισραήλ, οι ΗΠΑ, η Σαουδική Αραβία κλπ να εκπαιδεύσουν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις σε "ένα σύνθετο περιβάλλον μάχης με πολλαπλές απειλές, μεγιστοποιώντας τις δυνατότητες των πιλότων αλλά και των εκατοντάδων μελών του προσωπικού εδάφους που θα μετάσχουν σε αυτή". Αυτά διαδίδουν τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια αναπαράγοντας την πολεμοκάπηλη προπαγάνδα του ΓΕΕΘΑ.
Ποιες Δυνάμεις θα συμμετέχουν στην Διεθνή Άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2021;  
Φέτος αναμένεται να συμμετάσχει στην άσκηση η Γαλλία με Rafale και Mirage 2000, 
οι Ηνωμένες Πολιτείες με F-16, 
το Ισραήλ επίσης με F-16 αλλά και με F-15, 
τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με F-16 ,
η Ισπανία με F-18 
και η Ελλάδα με F-16, F-4, Mirage 2000-5 και ιπτάμενα ραντάρ. 
Εάν σε όλα αυτά προσθέσουμε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τα ιπτάμενα τάνκερ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ, ο συνολικός αριθμός των αεροπλάνων θα ξεπεράσει τα 60 που θα χωριστούν σε επιτιθέμενους και αμυνόμενους.

Η ΑΣΚΗΣΗ ΗΝΙΟΧΟΣ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
Στην διακλαδική άσκηση θα συμμετέχει και το Πολεμικό Ναυτικό με πολλά πολεμικά του σκάφη, αλλά επίσης τμήματα της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικού Πολέμου και ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΡΝΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΝΑΥΤΩΝ ΣΜΗΝΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΗΝΙΟΧΟΣ
Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως “εμείς που ήρθαμε υποχρεωτικά στον στρατό σας και μας εκμεταλλεύεστε με τον πιο ακραίο τρόπο οικονομικά και εργασιακά, δεν θα εφαρμόσουμε τα δόγματα Πολέμου-Καταστολής της κυβέρνησης, του ΝΑΤΟ και του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.
Δεν θα στρέψουμε το όπλο ενάντια στον εσωτερικό εχθρό, τους εργαζόμενους γονείς και φίλους μας, τους πρόσφυγες και τους μειονοτικούς πληθυσμούς, δεν θα υποστηρίξουμε ένοπλα τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια.
Δεν τσιμπάμε στα ψίχουλα, κανένα ποσό δε θα μας κάνει μισθοφόρους, ψάξτε αλλού για πρόθυμους. 
Αντίθετα απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα μέσα και έξω από το στρατό για να μπλοκάρουμε τη μηχανή του πολέμου. 
Κανένα λιμάνι, κανένα αεροδρόμιο, κανένα πλοίο, κανένα αεροπλάνο στους σχεδιασμούς των φονιάδων. 
Καμία υπηρεσία για την τεχνική υποστήριξή τους και για τον ανεφοδιασμό τους. 
Δεν συμμετέχουμε στην εκπαίδευση και τις ασκήσεις που οργανώνονται από το ΝΑΤΟ. Δεν είμαστε η οπισθοφυλακή τους.

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ 
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Βραχονησίδες-Πετρέλαια, τις Επενδύσεις και το Ζωτικό Χώρο τους
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου