Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Έξω το ΝΑΤΟ από την Πάτρα


Ενώ εντείνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί από τα Βαλκάνια μέχρι την Ουκρανία, από την Μεσόγειο μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό, την Αρκτική μέχρι τον Ειρηνικό Ωκεανό με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ-ΕΕ να θεωρούν "εχθρό" την Ρωσία και "Απειλή" την Κίνα...
Αυξάνεται η συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε επικίνδυνες πολεμικές προετοιμασίες στο πλαίσιο των επιθετικών αυτών ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών. Οι συνεχείς διεθνείς ασκήσεις σε όλη την ελληνική επικράτεια αλλά και στο εξωτερικό αποτελούν σαφείς αποδείξεις: άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ, συνεκπαιδεύσεις με Αμερικανικές-Ευρωπαϊκές, Αραβικές Δυνάμεις και το Ισραήλ, ενώ ο Ελληνικός Στρατός αναλαμβάνει ρόλο Χωροφύλακα των λαών, διώκτη των προσφύγων και Εγγυητή της Ασφάλειας των εφοπλιστών και των πετρελαϊκών εταιρειών. 
Πολεμικοί εξοπλισμοί 65 ΔΙΣ ευρώ, προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών, η αύξηση των στρατιωτικών κατά 2500, Αύξηση της Στρατιωτικής θητείας έρχονται να εξυπηρετήσουν όλα αυτά.
Το Πολεμικό Ναυτικό αποτελεί το κατεξοχήν Όπλο του ελληνικού αστικού κράτους, αιχμή του δόρατος στον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό για τις ΑΟΖ, τα Ενεργειακά Κοιτάσματα και τον έλεγχο των θαλάσσιων δρόμων ενέργειας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, στην προσπάθεια του ελληνικού αστικού κόσμου να Αναβαθμίσει στρατηγικά τη θέση και τον ρόλο Διαμέσου του Πολέμου. Ενδεικτικό της εμπλοκής των στρατευμένων σε όλα αυτά είναι η απόφαση του Υπουργείου Άμυνας ακόμη πιο πολλοί ναύτες να συμμετέχουν στα πληρώματα των Πολεμικών Πλοίων και μάλιστα σε αποστολές εκτός χωρικών υδάτων.
Στο πλαίσιο αυτών των αποφάσεων της κυβέρνησης της ΝΔ, των πολεμικών συμμαχιών Ελλάδας-ΗΠΑ για τις οποίες ευθύνονται οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και το σύνολο του αστικού κόσμου, των σχεδιασμών του ΝΑΤΟ, από το Σάββατο 27 Μαρτίου έως την Κυριακή 04 Απριλίου 2021, διεξήχθη η Νατοϊκή Άσκηση Ναρκοπολέμου «ΑΡΙΑΔΝΗ 21», στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού κόλπου. Στην άσκηση συμμετείχαν η Φρεγάτα (Φ/Γ) «ΥΔΡΑ», το Ναρκοθηρευτικό (Ν/ΘΗ) «ΕΥΡΩΠΗ», η Κανονιοφόρος (Κ/Φ) «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ», οι μονάδες της 2ης Σταθερής Νατοϊκής Αντιναρκικής Δύναμης (Standing NATO Mine Countermeasures Group Two – SNMCMG2) αποτελούμενη από το τουρκικά πλοία «TCG SOKULLU MEHMET PASA», ΝΘΗ «TCG AYVALIK», το γαλλικό ΝΘΗ «FS ORION», το ισπανικό ΝΘΗ «ESPS TAJO», το βουλγάρικο ΝΘΗ «BGS TSIBAR», το ιταλικό ΝΘΗ «ITS TERMOLI», το ρουμανικό υδρογραφικό (Υ/Γ) «RΟS A. CATUNEANU», ομάδες εξουδετερώσεως ναρκών, αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, ελικόπτερο της Διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού, καθώς και Αξιωματικοί Παρατηρητές από την Αίγυπτο και τη Ρουμανία. Να επισημάνουμε την συνεργασία του Πολεμικού Ναυτικού Ελλάδας-Τουρκίας που παρά τις όποιες διακρατικές αντιθέσεις, συνεργάζονται στενά εναντίον των προσφύγων και για την εξυπηρέτηση συνολικών ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, διεκδικώντας την αντίστοιχη αναβάθμιση των αστικών χωρών και τάξεων.

Φώτο Αρχείου / Πλοίο Γενικής Υποστήριξης Πολεμικού Ναυτικού Τουρκίας TCG SOKULLU MEHMET PASA (A577) / Πηγή: Turkish Navy
Σε τι όμως αποσκοπεί η συγκεκριμένη Νατοϊκή άσκηση;
Η «Αριάδνη» διοργανώνεται από το Πολεμικό Ναυτικό σε ετήσια βάση και περιλαμβάνει εκπαιδευτικά αντικείμενα διαφόρων μορφών πολέμου με έμφαση στο Ναρκοπόλεμο. Σκοπός όπως δηλώνεται επίσημα είναι η διατήρηση και η επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και η προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας των συμμετεχόντων. Εστιάζει δε στη δοκιμή και αξιολόγηση των διαδικασιών Ναρκοπολέμου και των αντίστοιχων εκδόσεων τακτικής σε συμμαχικό πλαίσιο.

Εμείς καλούμε ναύτες και μόνιμους να Αρνηθούν την συμμετοχή τους σε όλα αυτά.
Το αντιπολεμικό κίνημα δεν θα κάτσει με τα χέρια σταυρωμένα. Πιάνοντας το νήμα από τις κινητοποιήσεις στις 24/10, βγαίνουμε ξανά στο δρόμο ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό, τον εθνικισμό και το μιλιταρισμό.
Όλοι και όλες στην αντιπολεμική – αντιμιλιταριστική - αντιιμπεριαλιστική ημέρα δράσης στις 17/4/2021!
Δεν θέλουμε να ζήσουμε τη ζωή μας στα χακί!
Λαός και νεολαία στην πρώτη γραμμή για μια ζωή ελεύθερη.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
diktiospartakos@hotmail.com
diktiospartakos.blogspot.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου