Κυριακή 11 Απριλίου 2021

Μιανμάρ: Δολοφονούν μαζικά οι Δικτάτορες αλλά δεκαεννέα άνθρωποι καταδικάστηκαν σε θάνατο ως υπαίτιοι δολοφονίας στρατιωτικού


Φώτο αρχείου, Από τις διαδηλώσεις στη Μιανμάρ, Πηγή: Twitter
Συνολικά δεκαεννέα άνθρωποι καταδικάστηκαν σε θάνατο στη Μιανμάρ για τη δολοφονία ενός συνεργάτη ενός καπετάνιου του στρατού, σύμφωνα με τον στρατιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Myawaddy την Παρασκευή, οι πρώτες τέτοιες ποινές ανακοινώθηκαν δημόσια μετά από το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου και καταστολής εναντίον διαδηλωτών.

Η έκθεση ανέφερε ότι η δολοφονία έλαβε χώρα στις 27 Μαρτίου στη συνοικία North Okkalapa, Yangon, τη μεγαλύτερη πόλη του Μιανμάρ. Ο στρατιωτικός νόμος έχει κηρυχθεί στην περιφέρεια, επιτρέποντας σε πολεμικά δικαστήρια να εκδώσουν ποινές.

Οι στρατιωτικοί ηγέτες που ανέτρεψαν μια εκλεγμένη κυβέρνηση δήλωσαν την Παρασκευή ότι μια εκστρατεία διαμαρτυρίας ενάντια στην κυριαρχία της μειώθηκε επειδή οι άνθρωποι ήθελαν ειρήνη και ότι θα διενεργούσαν εκλογές εντός δύο ετών, το πρώτο χρονικό πλαίσιο που έδωσε για την επιστροφή στη δημοκρατία.

Στρατεύματα πυροβόλησαν χειροβομβίδες σε διαδηλωτές κατά του πραξικοπήματος την Παρασκευή στην πόλη Μπάγκο, κοντά στο Γιανγκόν, σύμφωνα με μάρτυρες και ειδήσεις. Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τα πτώματά τους συσσωρεύτηκαν μέσα σε μια παγόδα, είπαν.

Ο εκπρόσωπος της Χούντας, Brigadier General Zaw Min Tun, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην πρωτεύουσα, Naypyitaw, ότι η χώρα επανήλθε στα κανονικά και ότι τα κυβερνητικά υπουργεία και οι τράπεζες θα επανέλθουν σύντομα σε πλήρη λειτουργία.

Περισσότεροι από 600 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας που κατέστρεψαν τις διαδηλώσεις κατά του πραξικοπήματος, σύμφωνα με μια ακτιβιστική ομάδα. Η χώρα έχει σταματήσει λόγω των διαμαρτυριών και των εκτεταμένων απεργιών κατά του στρατιωτικού κανόνα.

Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου