Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Επικίνδυνη Αντιδραστική εξέλιξη η συγκρότηση Συνομοσπονδίας αστυνομικών και στρατιωτικών

Αυτοί θα επιβάλλουν την Κοινωνική Ειρήνη που απαιτεί η κυβέρνηση ΝΔ
Ποια εθνικά φούμαρα μας πουλάνε; θέλουν να επιβάλλουν να δουλεύουμε ως Δούλοι του 21ου αιώνα!
Μια πολύ επικίνδυνη για τον εργαζόμενο λαό μας αντιδραστική αλλαγή προωθείται και έχει να κάνει με την συγκρότηση Συνομοσπονδίας αστυνομικών και στρατιωτικών.
Ουσιαστικά, όποιος διαβάσει άρθρα του καταστατικού του νέου φορέα ΣΥΣΑΕΔΕ θα αναγνωρίσει το αποτύπωμα της κυβέρνησης της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. 
Θυμίζουμε ότι μια από τις πρώτες κινήσεις του πρωθυπουργού Μητσοτάκη ήταν να επισκεφτεί το Υπουργείο Άμυνας και να περιγράψει τον ρόλο του Στρατού ως "Εγγυητή της οικονομικής ανάπτυξης" όπως την περιέγραφε η κυβέρνηση.
Η δράση του Στρατού σε ζητήματα Εσωτερικής Ασφάλειας έγινε ακόμη πιο σαφές με τον Νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ τον Δεκέμβριο του 2019 και βρήκε αρχικά εφαρμογή στην αστυνόμευση των συνόρων, στην συγκρότηση κοινών περιπόλων δυνάμεων Στρατού-Αστυνομίας, γεγονός που από την πρώτη στιγμή είχε καταγγείλει το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ τονίζοντας ότι είναι μια πολιτική κίνηση που στρέφεται ενάντια τον εχθρό λαό.
Τώρα, σε μια εποχή βαθιάς κρίσης και οξυμένων προβλημάτων εξαιτίας της καταστροφικής κυβερνητικής διαχείρισης, όπου καθημερινά μετράμε δεκάδες νεκρούς συνανθρώπους μας από την κυβερνητική πολιτική που χαρακτηρίζει η εγκληματική αμέλεια και ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει να μας επιβάλλει εργασιακές σχέσεις Δούλου, καταργώντας το 8ωρο και την ίδια την έννοια της εργατικής διεκδίκησης και αγώνα...
Μπάτσοι και Στρατιωτικοί συγκροτούν Συνομοσπονδία για να επιβάλλουν την Κοινωνική Ειρήνη!
Διαβάζουμε βασικά άρθρα του Καταστατικό του νέου φορέα ΣΥΣΑΕΔΕ:
«η βελτίωση, ο εκδημοκρατισμός, ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση της λειτουργίας της κρατικής μηχανής στον τομέα ασφάλειας προς όφελος των πολιτών της χώρας». 
Ακόμη, σε άλλο σημείο του καταστατικού σημειώνεται ότι σκοπός της συνεργασίας – μέσω συνδικαλισμού – αστυνομικών και στρατιωτικών είναι «η συνεχής προσπάθεια και ο συντονισμένος αγώνας για τη διερεύνηση της συμμετοχής τους στο εθνικό εισόδημα και την εμπέδωση της κοινωνικής δικαιοσύνης». 
Επιπλέον, εκφράζεται η εκτίμηση ότι αυτή η ιδιότυπη συνεργασία θα οδηγήσει στην επικράτηση της… εσωτερικής ειρήνης: 
«Στόχος είναι η προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος, η διασφάλιση και η διεύρυνση των δημοκρατικών θεσμών, ο αγώνας για την επικράτηση της εσωτερικής ειρήνης και η εμπέδωση των αρχών της Δημοκρατίας και Δικαιοσύνης στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων».
Στόχοι. 
Θεωρούμε ότι γίνεται σαφές ότι πίσω από τις αντιδραστικές αυτές κινήσεις βρίσκεται η κυβέρνηση της ΝΔ που επιδιώκει την ενοποίηση και τον έλεγχο των συνδικαλιστικών κινήσεων που αφορούν όσους δραστηριοποιούνται στο Κράτος Άμυνας/Ασφάλειας. 
Μια κίνηση της Ακροδεξιάς ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που ποτέ δεν ήθελε τον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις καθώς προτιμούσε τον έλεγχο και την χειραγώγηση των στρατιωτικών από τις άθλιες Ενώσεις των Αποστράτων και την Κλαδική της ΝΔ. 
Η ανάγκη ελέγχου σήμερα οξύνεται καθώς όλοι καταλαβαίνουν ότι η Αστυνομία ολοένα θα εμφανίζει την εικόνα Τραμπούκου όπως στην Νέα Σμύρνη και ο νέος Ελληνικός Στρατός του Ισραήλ των Βαλκανίων απαιτεί στρατιωτάκια πλήρως Πειθαρχημένα που να σκοτώνουν και να σκοτώνονται στα Βαλκάνια και την Ουκρανία, σε Μάλι και Σαουδική Αραβία, σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο "όχι φυλώντας Θερμοπύλες" όπως αρέσκονται να λένε στα εθνικιστικά λογύδρια, αλλά πετρελαϊκές εταιρείες, αγωγούς και θαλάσσιους δρόμους, διεκδικώντας ΑΟΖ και ενεργειακά κοιτάσματα, κυνηγώντας πρόσφυγες, καταστέλλοντας εργατικούς αγώνες.    
Ταυτόχρονα, ολοένα πιο συχνά τόσο οι σπουδαστές των Στρατιωτικών Σχολών, όσο και τα χαμηλόβαθμα στελέχη στρέφονται στο ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ προκειμένου να αντισταθούν στην Βία, την Αυθαιρεσία, την Καταπίεση και την Εκμετάλλευση. Για να αντισταθούν σε μια χακί καθημερινότητα που απειλεί την Αξιοπρέπεια, την Υγεία και την ίδια τους την ζωή, αυτών και των οικογενειών τους.
Αποδεικνύοντας και σε αυτούς ότι μόνος δρόμος αντίστασης και Υπεράσπισης των Δικαιωμάτων είναι το Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό.  
Δημοσιοποιούμε το σχετικό δημοσίευμα των ΝΕΩΝ για να βγάλετε τα συμπεράσματα σας.

Το παρασκήνιο και οι αντιδράσεις για την ίδρυση συνομοσπονδίας αστυνομικών και στρατιωτικών 
 «ΤΑ ΝΕΑ» παρουσιάζουν τις στοχεύσεις, το καταστατικό και το όνομα του νέου φορέα ΣΥΣΑΕΔΕ
ου Βασίλη Γ. Λαμπρόπουλου

«Ενωση» και συνεργασία του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. με αυτό των Ενόπλων Δυνάμεων επιχειρούν τις τελευταίες εβδομάδες συνδικαλιστές της Αστυνομίας! 
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το σχέδιο καταστατικού που παρουσιάζουν «ΤΑ ΝΕΑ», επιχειρείται η δημιουργία μιας ιδιόμορφης συνομοσπονδίας αστυνομικών και στρατιωτικών με αναφερόμενο στόχο «τη δημιουργία ισχυρού συνδικαλιστικού μετώπου, ώστε να ασκούνται πιέσεις στην κυβέρνηση».
Ωστόσο, το κατά τα άλλα φιλόδοξο σχέδιο των συνδικαλιστών προσκρούει στις αντιρρήσεις συναδέλφων τους, ιδίως από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ., στελέχη της οποίας φέρονται να είναι και οι ιθύνοντες νόες πίσω από τη σχετική πρωτοβουλία.
Οπως λένε οι διαφωνούντες, «μια τέτοια συνεργασία, που έχει πολλά διαδικαστικά προβλήματα, είναι εντελώς αντίθετη με τη λογική πλήρους εκδημοκρατισμού και αποστρατιωτικοποίησης των υπηρεσιών ασφαλείας που τώρα θα… ενοποιηθούν συνδικαλιστικά με αξιωματικούς του Στρατού, της Αεροπορίας και του Ναυτικού με άγνωστες “παρενέργειες”. 
Εκτός των άλλων, θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία αστυνομικών με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων πριν υποβληθεί οποιοδήποτε αίτημα για αλλαγές στην ΕΛ.ΑΣ., για τον τρόπο αντιμετώπισης των πολιτών κ.ο.κ.». 
Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια πρωτοβουλία που στερείται ευρείας αποδοχής και αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στον χώρο της ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα, ήδη σε πρόσφατες συνεννοήσεις συνδικαλιστών υπήρξαν αναφορές νομικών για «αντικανονική ενέργεια».
Την πρωτοβουλία, λοιπόν, για τη συνδικαλιστική «ενοποίηση» ΕΛ.ΑΣ.
και Ενόπλων Δυνάμεων (πιθανόν και Λιμενικού) φέρεται να έχει αναλάβει
τμήμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).
Οσον αφορά το σχέδιο καταστατικού, στο πρώτο άρθρο του αναφέρεται
ότι «ιδρύεται τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων με τίτλο “Συνομοσπονδία Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας” (ΣΥΣΑΕΔΕ)». Μάλιστα, βάσει του ίδιου εγγράφου, στους σκοπούς της ΣΥΣΑΕΔΕ ορίζεται «η βελτίωση, ο εκδημοκρατισμός, ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση της λειτουργίας της κρατικής μηχανής στον τομέα ασφάλειας προς όφελος των πολιτών της χώρας». 
Ωστόσο, το κύριο ερώτημα που προκύπτει είναι: Πώς μπορούν να συμβάλλουν οι στρατιωτικοί στην αναβάθμιση της κρατικής μηχανής
σε θέματα ασφαλείας και αστυνόμευσης;
Ακόμη, σε άλλο σημείο του καταστατικού σημειώνεται ότι σκοπός της συνεργασίας – μέσω συνδικαλισμού – αστυνομικών και στρατιωτικών είναι «η συνεχής προσπάθεια και ο συντονισμένος αγώνας για τη διερεύνηση της συμμετοχής τους στο εθνικό εισόδημα και την εμπέδωση της κοινωνικής δικαιοσύνης». Επιπλέον, εκφράζεται η εκτίμηση ότι αυτή η ιδιότυπη συνεργασία θα οδηγήσει στην επικράτηση της… εσωτερικής ειρήνης: 
«Στόχος είναι η προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος, η διασφάλιση και η διεύρυνση των δημοκρατικών θεσμών, ο αγώνας για την επικράτηση της εσωτερικής ειρήνης και η εμπέδωση των αρχών της Δημοκρατίας και Δικαιοσύνης στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων».
Στόχοι. 
Ταυτόχρονα (και ενδεχομένως εδώ να κρύβεται η ουσία της όλης προσπάθειας), συμπληρώνεται ότι ανάμεσα στους στόχους είναι και «η σφυρηλάτηση της ενότητας και της συνεργασίας μεταξύ των μελών της και ο συντονισμός της δράσης τους για τη διασφάλιση, την προστασία
και την προαγωγή των οικονομικών, εργασιακών, κοινωνικών, ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών και γενικότερων συμφερόντων των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ενοπλες Δυνάμεις και η συντονισμένη δράση τους απέναντι σε κάθε μη νόμιμη ή μειωτική κατ’ αυτών ενέργεια».
Στις Ενοπλες Δυνάμεις λειτουργούν δύο ομοσπονδίες: η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ). Μάλιστα, οι γνωρίζοντες τα… χακί συνδικαλιστικά εκτιμούν ότι μία εξ αυτών θα ενταχθεί – αν τελικώς υλοποιηθεί ο σχεδιασμός – στο νέο και ήδη πολυσυζητημένο σχήμα. 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

diktiospartakos@hotmail.com
diktiospartakos.blogspot.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου