Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Απόβαση Αμερικανών Δολοφόνων και στην 110 ΠΜ στη Λάρισα: 12 μαχητικά αεροσκάφη F– 15 της USAFE για συνεκπαιδεύσεις

Τελειωμό δεν έχουν οι κοινές ασκήσεις μεταξύ των Ελληνικών και Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Μετά την πρόσφατη Διεθνή άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2021 και την συνεκπαίδευση με στρατηγικά βομβαρδιστικά των ΗΠΑ στον χώρο του Αιγαίου και Ανατολικής Μεσογείου, που συνέπεσαν χρονικά με την κρίση στην Ουκρανία έρχεται αυτή η μεταστάθμευση σημαντικών Αμερικανικών δυνάμεων να αποδείξει τον ρόλο που έχει η Ελλάδα ως Πολεμικό Ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Αλλά και την εμπλοκή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους επιθετικούς πολεμικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς σε Βαλκάνια-Ανατολική Ευρώπη-Καύκασο, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα τους στρατηγικούς στόχους του ελληνικού κεφαλαίου. 
Η καθεστωτική προπαγάνδα παρουσιάζει όλες αυτές τις πολεμικές προετοιμασίες από την οπτική του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού, επαναλαμβάνοντας μονότονα ότι πρόκειται για απάντηση στην "τουρκική επιθετικότητα", αλλά εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι καμιά σχέση δεν έχουν οι Πολεμικές αυτές ασκήσεις με την "Άμυνα".

Στο πλαίσιο της διμερούς Πολεμικής Συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ, κατόπιν ενεργειών και συνεργασίας της EUCOM και του ΓΕΕΘΑ, την Τετάρτη 05 Μαΐου 2021 ολοκληρώθηκε η μεταστάθμευση 12 μαχητικών αεροσκαφών F– 15 της USAFE και του προσωπικού υποστήριξής τους στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα.
Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, η εν λόγω μεταστάθμευση διεξάγεται με σκοπό την συνεκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) και της USAFE υπό την επωνυμία «EARLY BIRD» και θα διεξαχθεί έως την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021 παράλληλα με την από κοινού συμμετοχή τους στην άσκηση «ASTRALKNIGHT 21» που εντάσσεται στην πολυεθνική διακλαδική άσκηση «DEFENDEREUROPE 21» και εκτελείται υπό την αιγίδα των ΗΠΑ στην Ευρώπη.
Στην «EARLY BIRD» η Πολεμική Αεροπορία θα συμμετέχει με μαχητικά αεροσκάφη F–16, M–2000, F–4 και με αεροσκάφη Αερομεταφερόμενου Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης & Ελέγχου (ΑΣΕΠΕ), ενώ κατά την διάρκεια αυτής έχουν σχεδιαστεί να εκτελεστούν αποστολές σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων καθώς και προστασίας – προσβολής στόχων σε ξηρά και θάλασσα.
Η συνεκπαίδευση, η οποία διεξάγεται στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας [Mutual Defense Cooperation Agreement (MDCA)], αναμένεται να συμβάλει στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχουσών δυνάμεων.
Αυτά γράφουν τα παπαγαλάκια του Υπουργείου Άμυνας...

Καταλαβαίνουμε όλοι ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, που συνεχώς ενισχύονται με πανάκριβα οπλικά συστήματα, δεκάδες χιλιάδες Μισθοσφόρους Στρατιώτες και Στρατιωτικούς, εντάσσονται οργανικά σε πολεμικούς σχεδιασμούς απόρροια των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσίας, Κίνας.
Η Νεολαία που είτε με τη βία της Ανεργίας, είτε με την αισχρή Υποχρεωτική Στράτευση, διατάζεται να ενταχθεί σε όλους αυτούς τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς, που είναι Εχθρικοί για τους λαούς.
Μάλιστα η ένταξη αυτή γίνεται πιο μακροχρόνια μέσω της Αύξησης της Στρατιωτικής θητείας.
Εμείς, καλούμε την νεολαία και τον κόσμο της εργασίας να παλέψει στο Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό ενάντια στον Πόλεμο και τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και φασισμό, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
Το Αντιπολεμικό Κίνημα πρέπει να πει το πιο βροντερό ΟΧΙ στην νέα 5χρονη Πολεμική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ που δρομολογεί ο αστικός κόσμος.
ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ
 ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥΣ 
ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ
Να ανοίξουν τα Σύνορα και να επιτραπεί η Ελεύθερη Μετακίνηση των Προσφύγων-Μεταναστών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων σε Πρόσφυγες-Μετανάστες. 
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ 
ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ-ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥΣ
Κανένας Φαντάρος Έξω από τα σύνορα
Απάντηση μας ο Κοινός αγώνας Ελλήνων και Τούρκων Εργαζομένων και Φαντάρων. 
Δεν μας ενώνει τίποτε με τις κυβερνήσεις, δεν έχουμε κανένα Εθνικό Συμφέρον να υπερασπιστούμε. 
Αντιθέτως, μας ενώνουν πολλά ΚΟΙΝΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ με την Τουρκική Αριστερά και τα κοινωνικά κινήματα, με τον καταπιεσμένο κόσμο της εργασίας στην Τουρκία. 
Ο Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου