Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Νέα Διαδικτυακή Σύσκεψη την Πέμπτη 20/05 για την Διοργάνωση Δράσεων του Αντιπολεμικού Κινήματος

Με την συμμετοχή χιλιάδων αγωνιστών ολοκληρώθηκε η πανελλαδική αντιπολεμική, αντιμιλιταριστική, αντιιμπεριαλιστική μέρα δράσης στις 17 και στις 18 Απρίλη, με κινητοποιήσεις να πραγματοποιούνται σε 14 πόλεις. Όπως συνέβη και τον Οκτώβρη 2020, το αντιπολεμικό κάλεσμα αγκαλιάστηκε από εκατοντάδες αγωνιστές στην Αθήνα, με συνθήματα αντικυβερνητικά, αντιπολεμικά, αντιιμπεριαλιστικά, με συμμετοχή σωματείων, συλλόγων και πολιτικών οργανώσεων, ενώ ιδιαίτερο χαρακτήρα στην πορεία έδωσε η συμμετοχή τριών φαντάρων με τις στολές τους. Ακόμη, πραγματοποιήθηκαν πετυχημένες κινητοποιήσεις ή άλλου τύπου δράσεις σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Βόλο, Χανιά, Ηράκλειο, Μυτιλήνη, Σάμο, Αλεξανδρούπολη, Αγρίνιο και Τρίκαλα, με την συμμετοχή σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, συλλογικοτήτων, σχημάτων και πολιτικών οργανώσεων.
Οι κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν μετά από το κάλεσμα του Δικτύου Σπάρτακος, εξέφρασαν υπαρκτές αντιπολεμικές-αντιμιλιταριστικές διαθέσεις νέων ανθρώπων, φοιτητών, μαθητών και εργαζόμενων, που αντιτίθενται στα κυβερνητικά μέτρα αύξησης της στρατιωτικής θητείας, τεράστιων δαπανών για εξοπλισμούς, αλλά και τη μετατροπή της χώρας σε μια τεράστια αμερικανική βάση, με την πρόσδεση στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, αλλά και της ΕΕ και άλλων ιμπεριαλιστών.
Μέσα από τη διενέργεια των δύο συσκέψεων που καλέσαμε (μια σε επίπεδο Αθήνας, μία πανελλαδική) φάνηκε ότι είναι κρίσιμο να οικοδομείται ένα μπλοκ συλλογικοτήτων και αγωνιστών, που συνδιαμορφώνουν τις βασικές πολιτικές κατευθύνσεις και προκρίνουν με έναν ενιαίο τρόπο ένα κοινό βηματισμό σε όλη την Ελλάδα, δίνοντας άλλη πολιτική εμβέλεια στις μάχες του αντιπολεμικού και ευρύτερου εργατικού-λαϊκού κινήματος. Φυσικά, είναι κρίσιμο μετά από τις δύο πετυχημένες κινητοποιήσεις να βρούμε δρόμους αυτός ο συντονισμός να αποκτήσει πιο μόνιμα χαρακτηριστικά.
Οι μάχες του αντιπολεμικού κινήματος ενάντια στην ταξική και φιλοπόλεμη κυβερνητική επιλογή της αύξησης της στρατιωτικής θητείας, για να δοθούν λεφτά για παιδεία υγεία και όχι εξοπλισμούς, για προσλήψεις γιατρών και όχι μισθοφόρων στρατιωτών, για τα δικαιώματα των φαντάρων, ενάντια στο ΝΑΤΟ και τις Βάσεις, ενάντια στην εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς επιθετικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και την αποστολή ελληνικών στρατευμάτων είναι μπροστά μας. Άλλωστε αποκαλύπτεται ότι το ελληνικό κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό επενδύουν όλο και περισσότερο στην πολεμική προετοιμασία και πολεμοκάπηλη πολιτική για τη γεωστρατηγική και συνολική αναβάθμιση της αστικής τάξης και του κράτους της.
Ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός για τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα και τον έλεγχο των θαλάσσιων ροών σε Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο είναι μια σταθερή Απειλή για τους λαούς. Η κυβέρνηση υπέγραψε πολεμική συμφωνία με τους αντιδραστικούς εμίρηδες της Σαουδικής Αραβίας που προβλέπει αποστολή των συστοιχίας πυραύλων Patriot και προσωπικού στη χώρα αυτή, ενώ διαπραγματεύεται με την ιμπεριαλιστικής Γαλλία του Μακρόν την αποστολή ελληνικών στρατευμάτων στο Μάλι. Προχωρούν στην περαιτέρω αναβάθμιση της συμμετοχής στο ΝΑΤΟ που θεωρεί Εχθρό την Ρωσία, ενώ συνεχίζεται η συνολική αναδιάρθρωση των Ενόπλων Δυνάμεων για να μπορούν να ανταποκριθούν στο ρόλο του εγγυητή των συμφερόντων της ελληνικής αστικής τάξης και των συμμάχων της.
Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζουν τον αγορά Φρεγατών κόστους 5-6 δις ευρώ, ενώ είναι έτοιμοι να υπογράψουν νέα 5χρονη πολεμική συμφωνία μεταξύ Ελληνικού - Αμερικανικού κράτους παραχωρώντας επιπλέον 20 σημεία για βάσεις. Παράλληλα, οι διεθνείς ασκήσεις αυξάνονται και πραγματοποιούνται παντού, τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού περιπολούν από την Μεσόγειο μέχρι τα χωρικά ύδατα του Λιβάνου, από τη Μαύρη Θάλασσα έως τον Ινδικό Ωκεανό. Ο Ελληνικός στρατός έχει ενεργό ρόλο στην απάνθρωπη πολιτική "Αναχαίτισης" των Προσφύγων-Μεταναστών και στις Επαναπροωθήσεις μαζί με το σύνολο των κατασταλτικών δυνάμεων.
Απέναντι σε αυτά τα σχέδια να υψώσουμε μαζικό τείχος αντίστασης!
Δεν θα θυσιάσουμε τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας για τα συμφέροντα των καπιταλιστών!
Με αλληλεγγύη και κοινούς αγώνες με τους γείτονες λαούς βάζουμε μπλόκο στην πολεμική μηχανή, διεκδικούμε ειρήνη στην περιοχή, προστασία του περιβάλλοντος από τις εξορύξεις, λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες και όχι για δολοφονικούς εξοπλισμούς!
Καλούμε σε Διαδικτυακή Σύσκεψη την Πέμπτη 20/05 στις 20.00 μ.μ. για να συζητήσει όλο αυτό το δυναμικό αγωνιστών που πραγματοποίησε την Αντιπολεμική Ημέρα Δράσης στις 17/04 τις επόμενες δράσεις. Γιατί αν ζούμε και ερχόμαστε αντιμέτωποι με όλα τα παραπάνω, η ανάγκη για σταθερή παρέμβαση στο αντιπολεμικό μέτωπο έρχεται στην επικαιρότητα του αγώνα. Οι συλλογικότητες, τα νεολαιίστικα σχήματα, οι τοπικές κινήσεις, οι εργατικές λέσχες, που συγκρότησαν το αντικαπιταλιστικό αντιπολεμικό μπλοκ την 17/4, πιστεύουμε ότι πρέπει να κινήσουν διαδικασίες μόνιμου αντιπολεμικού συντονισμού. Από την πλευρά μας, η πρόταση μας στη σύσκεψη της 20/5 θα είναι ακριβώς αυτή: σταθερός συντονισμός των κοινωνικό-πολιτικών συσπειρώσεων για την αντιπολεμική πάλη, πανελλαδικής εμβέλειας, με κοινό αντικαπιταλιστικό πλαίσιο και στοχοθεσία δράσης.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437  

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου