Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Μεσανατολικό: Συνεχίζεται ο κύκλος αιματοχυσίας- Σχεδόν 200 νεκροί μέσα σε μια εβδομάδα

REUTERS/IBRAHEEM ABU MUSTAFA
Η πιο θανατηφόρα ημέρα στη Γάζα από την έναρξη των συγκρούσεων με το Ισραήλ ήταν η Κυριακή, σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους.
Τουλάχιστον 42 άνθρωποι, ανάμεσά τους τουλάχιστον 10 παιδιά και 16 γυναίκες, σκοτώθηκαν στις τελευταίες ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις στη Γάζα με τις εχθροπραξίες ανάμεσα στο εβραϊκό κράτος και την ισλαμιστική παράταξη Χαμάς να κλείνουν μία εβδομάδα αφήνοντας πίσω τους περίπου 200 νεκρούς.

Συνολικά, από τη 10η Μαΐου, έχουν σκοτωθεί 188 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 56 παιδιών, ενώ έχουν τραυματιστεί πάνω από 1.230. Στην ισραηλινή πλευρά, οι αρχές κάνουν λόγο για 10 νεκρούς, ανάμεσά τους δύο παιδιά, και 282 τραυματίες.

Οι Παλαιστίνιοι μαχητές, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, εκτόξευσαν περισσότερους από 3.000 πυραύλους στο Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες προειδοποίησε χθες ότι οι περαιτέρω μάχες θα μπορούσαν να βυθίσουν την περιοχή σε μια «κρίση που δεν θα μπορεί να περιοριστεί».

Νωρίς τη Δευτέρα, ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη ξεκίνησαν 80 αεροπορικές επιθέσεις σε αρκετές περιοχές της Πόλης της Γάζας. Λίγο νωρίτερα τους μαχητές της Χαμάς εκτόξευσαν μπαράζ πυραύλων στο νότιο Ισραήλ.

Ο ΟΗΕ έχει επίσης προειδοποιήσει για έλλειψη καυσίμων στη Γάζα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια ηλεκτρικής ενέργειας από νοσοκομεία και άλλες εγκαταστάσεις.

Η αναπληρώτρια ειδική συντονίστρια του ΟΗΕ για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, Λιν Χέιστινγκς, δήλωσε στο BBC ότι είχε ζητήσει από τις ισραηλινές αρχές να επιτρέψουν στον ΟΗΕ να φέρει καύσιμα και προμήθειες, αλλά είπαν πως δεν ήταν ασφαλές.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου