Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Έμφυλη βία: Βρήκαν μυστικό νεκροταφείο με 40 πτώματα γυναικών στο σπίτι πρώην αστυνομικού

Μόνο φρίκη προκαλεί η ανακάλυψη μυστικού νεκροταφείου στο σπίτι ενός πρώην αστυνομικού. Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη στο Ελ Σαλβαδόρ παρακολουθεί τις εξελίξεις της σοκαριστικής υπόθεσηςΣτο μυστικό νεκροταφείο, σύμφωνα με αξιωματούχους στο Ελ Σαλβαδόρ, βρέθηκαν έως και 40 πτώματα, στη συντριπτική πλειονότητά τους γυναίκες, κατά τα ως τώρα στοιχεία της έρευνας!

Η διαδικασία της εκταφής ενδέχεται να διαρκέσει περίπου έναν μήνα. Οι αρχές του Ελ Σαλβαδόρ, διευκρίνισαν ότι έχουν ανακτηθεί μέχρι τώρα τα λείψανα 24 ανθρώπων στο σπίτι, στον δήμο Τσαλτσουάπα, 78 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από την πρωτεύουσα Σαν Σαλβαδόρ.

Τουλάχιστον 10 πρόσωπα είναι αντιμέτωπα με ποινικές διώξεις, σύμφωνα με το γραφείο του γενικού εισαγγελέα, συμπεριλαμβανομένου του πρώην αστυνομικού Ούγο Ερνέστο Οσόριο Τσάβες, στο σπίτι του οποίου βρέθηκε το μυστικό νεκροταφείο.

Ούτε ο Οσόριο, ούτε ο συνήγορος υπεράσπισής του ήταν διαθέσιμοι για σχόλια σχετικά με την υπόθεση.

Δεκάδες άνθρωποι, που πιστεύουν ότι ανάμεσα στα θύματα μπορεί να είναι συγγενικά τους πρόσωπα, συγκεντρώθηκαν μπροστά στο σπίτι, το οποίο φρουρείται από την αστυνομία.

Η υπόθεση επαναφέρει στο επίκεντρο της προσοχής το ζήτημα των γυναικοκτονιών στο κεντροαμερικανικό κράτος αυτό 6,7 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου οι αρχές κατέγραψαν 70 γυναικοκτονίες πέρυσι και 111 το 2019, σύμφωνα με δεδομένα της αστυνομίας του Ελ Σαλβαδόρ.

Η έμφυλη βία στη Λατινική Αμερική επιδεινώθηκε ραγδαία στη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορονοϊού, επισημαίνουν οργανώσεις αρωγής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου