Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Μ.Βρετανία: Διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης μπλόκαραν εργοστάσιο που προμηθεύει με όπλα το Ισραήλ

Διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης έχουν μπλοκάρει εδώ και δύο μέρες τη λειτουργία εργοστασίου της Elbit στο Λέστερ της Βρετανίας. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο κατασκευαστή όπλων για το Ισραήλ στην πόλη με ακτιβιστές να βρίσκονται στην οροφή του κτιρίου για δεύτερη συνεχόμενη μέρα.
Η διαμαρτυρία αυτή έρχεται εν μέσω της σοβαρότερης στρατιωτικής κλιμάκωσης των τελευταίων χρόνων ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη.

«Υπάρχουν ακόμα διαδηλωτές γύρω ενώ ακτιβιστές εξακολουθούν να βρίσκονται στη στέγη και δεν αναμένεται να κατέβουν σύντομα, οπότε το εργοστάσιο θα παραμείνει κλειστό για δεύτερη μέρα» δήλωσε χθες ο συνιδρυτής της ομάδας «Παλαιστινιακή Δράση», Χούντα Αμόρι.

Η «Παλαιστινιακή Δράση» ισχυρίζεται ότι η Elbit προμηθεύει με όπλα το Ισραήλ τα οποία με τη σειρά του τα χρησιμοποιεί για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στη Γάζα.

«Με τον ισραηλινό στρατό να στοχεύει σε μη στρατιωτικές περιοχές, χώρους υγειονομικής περίθαλψης και βασικές υποδομές, τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττονται βασίζονται σε τεχνολογία που παράγεται σε εργοστάσια της Elbit σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο» ανέφερε η ομάδα σε ανακοίνωση.

Πηγή: sputnik.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου