Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Κάλεσμα αγώνα του Δικτύου Σπάρτακος στους νεοσύλλεκτους της ΕΣΣΟ Μαίου και τους Αγωνιστές των κοινωνικών κινημάτων

▸Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απευθύνει κάλεσμα αγώνα στους νεοσύλλεκτους της ΕΣΣΟ του Μαίου του 2021, που θα υπηρετήσουν 12 Μήνες.
Άλλοι (3) μήνες θητεία για ακόμη μεγαλύτερη Πολεμική Προετοιμασία και εμπλοκή στους βρώμικους πολέμους τους, μεγαλύτερη εργασιακή κι οικονομική εκμετάλλευση καθώς μας αρπάζουν βουτούν ακόμη 1500 ευρώ (οι 6 μήνες στην Παραμεθόριο γίνονται 9, ενώ τα βύσματα θα παίρνουν Αποσπάσεις για προνομιακές θέσεις σ πόλεις).  
Σε ποιον στρατό μας υποχρεώνουν να καταταγούμε; Η πολεμοκαπηλία στα στρατόπεδα αλλά και στην κοινωνία εναλλάσσεται με lockdown για την πανδημία του Covid -19 και με πογκρόμ προσφύγων-μεταναστών σε Έβρο – Μόρια και και τις άθλιες απάνθρωπες Επαναπροωθήσεις που αποτελούν Αποστολή του Ε.Σ.
Κρέας στα κανόνια μας είχαν τον Ιούλιο του 2020 για τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα που αρπάζουν EXXON-MOBIL, TOTAL, Λάτσης και Βαρδινογιάννης, Αναλώσιμους στον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό για το πως θα μοιράσουν τη Μεσόγειο και θα την οδηγήσουν στην Οικολογική Καταστροφή. Μητσοτάκης και Ερντογάν ήταν και είναι έτοιμοι να θυσιάσουν Έλληνα και Τούρκο φαντάρο για να υπερασπιστούν λέει τα “κυριαρχικά τους δικαιώματα 200 ναυτικά μίλια από τα σύνορα τους”.
«Μην ψαρώνετε αγωνιστείτε μαζί με το Δίκτυο Σπάρτακος»
Για να εξασφαλίσουν λοιπόν τα συμφέροντα τους θέλουν να Αγοράσουν όπλα αξίας 65 δισεκατομμυριών ευρώ, να προσλάβουν δεκάδες χιλιάδες Μισθοφόρους Στρατιώτες για να τους στείλουν σε Μάλι και Σαουδική Αραβία. Γι’ αυτό αυξάνουν την Στρατιωτική θητεία στους 12 μήνες και προωθούν την Στράτευση των Φτωχών ανδρών και γυναικών στα 18, Στρατολογώντας χιλιάδες φασίστες και εθνικιστές στην ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ.
Μας λένε ότι ο Πόλεμος είναι το μέσο για να αναβαθμίσουν τον στρατηγικό ρόλο του ελληνικού αστικού κράτους: μετατρέπουν λοιπόν την Ελλάδα σε ένα τεράστιο Πολεμικό Ορμητήριο με την 5χρονη Πολεμική Συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ, εντάσσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις στους Ανταγωνισμούς ΗΠΑ/ΝΑΤΟ -Ρωσίας, Κίνας, συμμαχούν με όλους τους ΦΟΝΙΑΔΕΣ [ΗΠΑ-Ισραήλ, την Σαουδική Αραβία που ενισχύει το ISIS και βομβαρδίζει την Υεμένη, τα ΗΑΕ, τη Γαλλία του ιμπεριαλιστή Μακρόν]. Ένας Ελληνικός Στρατός ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑΣ των λαών και διώκτης των προσφύγων που στέλνουν στην Ευρώπη οι βάρβαροι πόλεμοι και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ-ΣΥΝΕΝΟΥΝ-ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ! Δείτε τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού που πλέουν σε όλη τη Μεσόγειο για να ελέγξουν θαλάσσιους εμπορικούς-ενεργειακούς δρόμους, στα χωρικά ύδατα της Λιβύης και του Λιβάνου, στην Αραβική και Μαύρη θάλασσα, στον Περσικό Κόλπο, έως τον Ινδικό Ωκεανό.
Η Υποχρεωτική Στρατιωτική θητεία γίνεται πιο Πολεμική. Αυξάνουν τους ναύτες και θα υπηρετούν (9) μήνες στα πολεμικά πλοία που πλέουν στο εξωτερικό. Στέλνουν Υποχρεωτικά τους φαντάρους στην ΕΛΔΥΚ Κύπρου {συνάδελφοι αντισταθείτε-δεν υπάρχει κανένας Νόμος και καμιά Διαταγή που μπορεί να σας Υποχρεώσει να υπηρετήσετε εκτός ελληνικών συνόρων παρά τη θέληση σας}. Η επάνδρωση των μονάδων της Παραμεθορίου γίνεται Πολεμική (φτάνει το 80-90%) και μας καλούν να συμμετέχουμε ενεργά είτε στις Πολεμικές προετοιμασίες Ελληνικού Στρατού και ΝΑΤΟ, είτε στο κυνήγι των προσφύγων:
εμάς διατάζουν να εντοπίζουμε τις βάρκες με τους πρόσφυγες για να τους καρφώσουμε στο Λιμενικό που θα τους Επαναπροωθήσει ΠΑΡΑΝΟΜΑ!
Αναβαθμίζεται συνεχώς ο Κατασταλτικός ρόλος του Στρατού.
Πρόσφυγες-Μετανάστες, μειονότητες, κοινωνικά κινήματα θεωρούνται από το αστικό κράτος και την κυβέρνηση της ΝΔ “Ασύμμετρες Απειλές”, αντιμετωπίζονται ως εσωτερικό εχθρός: πρόσφατα έβαλαν τον Στρατό σε Επιφυλακή ενάντια στον "Εχθρό λαό", ενώ η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία εκπαιδεύεται συνεχώς για επιχειρήσεις Καταστολής Πλήθους.
Διαφημίζουν τον “κοινωνικό ρόλο του Στρατού”: λόγω των Μνημονίων και της αστικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής του “Λιγότερου Κράτους” και των Ιδιωτικοποιήσεων το κράτος δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της κοινωνίας. Αντί να κάνουν Προσλήψεις Γιατρών-νοσηλευτών-Εκπαιδευτικών, στην Πυροσβεστική και την Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν τους Σκλάβους φαντάρους να “τρέχουν” στις πυρκαγιές, τους σεισμούς, τις πλημμύρες, να επανδρώνουν τα Ιατρεία στα νησιά καλύπτοντας τις ανάγκες της Τουριστικής Βιομηχανίας, να καθαρίζουν τις ακτές για να κονομάνε οι μαγαζάτορες κι επιχειρηματίες!
Ο ιδρώτας και ο κόπος των φαντάρων που εργάζονται αμισθί είναι η “Κοινωνική αποστολή του Στρατού” που συμβάλλει στην Καταστροφή θέσεων εργασίας και την αύξηση της Ανεργίας. Η ένταση της εργασιακής μας εκμετάλλευσης πραγματοποιείται πρώτα μέσα στον στρατό: μας έχουν Υπηρέτες των Στρατιωτικών σε Λέσχες, Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις, Πρατήρια. Εμείς συντηρούμε τις εγκαταστάσεις, τα οχήματα, σε μας βασίζεται η λειτουργία των γραφείων!
Μας λένε ότι δεν έχουν λεφτά να μας προσφέρουν αυτά που είναι Υποχρεωμένοι: πρόβλημα με τα ρούχα, το φαγητό και νερό, τις άθλιες συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας, με τον Κορονοιό. Μετά τις τεράστιες προσπάθειες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αποφάσισαν να διεξάγουν ΜΟΡΙΑΚΑ ΤΕΣΤ. Τον Κορονοιό στον Στρατό διαδίδει το Υπουργείο Άμυνας και τα Επιτελεία με τα Ημίμετρα τους, ενώ μας Φυλακίζουν συνεχώς!
Η οικονομική εκμετάλλευση στον Στρατό Απογειώνεται. Στα 5000-6000 ευρώ φτάνει το κόστος της θητείας. Ποιος θα τα πληρώσει όλα αυτά τα λεφτά και γιατί; Οι λαϊκές οικογένειες που βασανίζονται από τη μείωση του μισθού, την Ανεργία και τη Φτώχεια;
Τι συμβαίνει όμως όλους αυτούς τους μήνες που μας Αφαιρούν από τη ζωή μας για να μας Υποχρεώσουν σε θητεία στον Στρατό;
Δείτε την πρόσφατη Αυτοκτονία του 23χρονου συναδέλφου μας στο ΚΕΤΧ Πάτρα: καψόνια, προσβολές και απειλές, μπούλινγκ και τρομοκρατία, Αυθαιρεσία και Παρανομίες των Αξιωματικών, Βύσματα και Πελατειακές σχέσεις! Διαφθορά, επιθετικότητα των στελεχών, παραβίαση των δικαιωμάτων μας. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ; Έξι άνθρωποι χάθηκαν στον Στρατό μέσα σε ελάχιστες μέρες.
Αυτός είναι ο Στρατός το 2021! 
Αυτή είναι η Στρατιωτική Θητεία το 2021!
Όμως συνάδελφοι αυτοί είναι η μια εικόνα του Στρατού, η μαύρη.
Υπάρχει όμως και μια άλλη.
Αυτή του Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
Του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.
Των συνεχών αντιστάσεων και αμφισβητήσεων των φαντάρων. 
Φαντάροι που βγαίνουν Παραπονούμενοι στην Αναφορά.
Φαντάροι που σπάνε τα στεγανά του Στρατού και στέλνουν τις Επιστολές με τις καταγγελίες τους.
Ότι κερδίσαμε στον Στρατό -και κερδίσαμε πολλά- το χρωστάμε σε αυτές τις αγωνιστικές προσπάθειες.
Τίποτε δεν χαρίζεται-Με τους αγώνες μας τα κερδίσαμε!
Εμείς ως Δίκτυο Σπάρτακος καλούμε σε αυτό το πλαίσιο τον συνάδελφο Νεοσύλλεκτο που μπαίνει τώρα στρατό, τον αγωνιστή που έχει παλέψει για μια σειρά από ζητήματα στην προσωπική και την κοινωνική του ζωή, να γίνει η αιχμή του δόρατος για το κίνημα του κόσμου της εργασίας και της Νεολαίας Μέσα αλλά και Έξω από τον Στρατό, να προσφέρει με τον αγώνα του για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, να σταθούμε ενωμένοι ενάντια στον Πόλεμο, Εθνικισμό, Ρατσισμό και Φασισμό. Να παλέψει ενάντια στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε.
Τον καλούμε να τα βάλει ευθέως με την κυβέρνησης της ΝΔ και το κράτος Άμυνας-Ασφάλειας του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, που χτίζει μια κατάσταση "διαρκούς έκτακτης ανάγκης" για να καλύψει την κρίση του συστήματός του και έχει ανάγκη από αναλώσιμους ανθρώπους (φαντάρους, χαμηλόβαθμα στελέχη, υγειονομικούς χωρίς ωράριο κ.α.), που συνεχίζει απρόσκοπτα την καταστολή προσφύγων-μεταναστών, φοιτητικών κινημάτων, απεργιών, έως τον πλήρη έλεγχο και την παρακολούθηση των ζωών μας.
Να τα βάλει ευθέως με τον στρατό που Προστατεύει καταρχήν το σάπιο αστικό σύστημα εξουσίας και προωθεί την αδικία-ανισότητα-διακρίσεις, που μεριμνά για τους υψηλόβαθμους αξιωματικούς και τους παρέχει στρατιωτικά νοσοκομεία, κατοικίες, κατασκηνώσεις δωρεάν μετακινήσεις, που προωθεί τα βύσματα παντού. 
Να συγκρουστεί με τον Εθνικισμό, Ρατσισμό και Φασισμό, να τα βάλει με τα ιδεολογήματα και τους μύθους που υφαίνει η κρατική προπαγάνδα για δήθεν αμυνόμενη χώρα, χωρίς στρατό, χωρίς συμμάχους, που είναι έρμαιο των μεγάλων δυνάμεων ενώ είναι σε 15 αποστολές στο εξωτερικό, ενώ έχει από τις μεγαλύτερες αναλογίες στρατιωτικών-αστυνομικών πολιτών στην Ευρώπη και τον κόσμο, ενώ έχει αναπτύξει τον πολεμικό άξονα Ελλάδας- Κύπρου Ισραήλ -Αιγύπτου και πολλά άλλα. 
Τον καλούμε να βγει παραπονούμενος στην αναφορά για ότι πρόβλημα αφορά την μονάδα και δεν λύνεται. Να ζητήσει να αναφερθεί στα ανώτερα κλιμάκια κάθε φορά αν δεν λύνεται το πρόβλημα. Να δημιουργήσει δεσμούς αλληλεγγύης με τους υπόλοιπους φαντάρους και κλίμα ενότητας αναδεικνύοντας πως χωρίς όλους εμάς που υπηρετούμε υποχρεωτικά στρατός δεν υπάρχει!
Πόλεμος αν δεν το θέλουμε εμείς που θα μας διατάξουν δεν γίνεται!
Με το λαό της Τουρκίας που είναι σε ίδια μοίρα ή και χειρότερη πιο πολλά μας ενώνουν παρά μας χωρίζουν!
Να επικοινωνήσει με το Δίκτυο Σπάρτακος και την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων που κάνει αυτήν τη χρόνια προσπάθεια να αναδείξει τα προβλήματα που υπάρχουν και δεν λέγονται πουθενά. Ο ρόλος της είναι να κοινωνικοποιεί τα ζητήματα των φαντάρων, να σπάει το άβατο του στρατού όπου δήθεν τελειώνει η ζωή και να συνδέει το κοινωνικό κίνημα που όντως υπάρχει εκεί μέσα με αυτό που υπάρχει έξω και να τα ενδυναμώνει και τα δυο.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ
ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ τους αγώνες του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας
ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ-ΔΕΝ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ Πρόσφυγες και Μετανάστες
 ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου