Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Χούθι: Συμμορίες που συνδέονται με τη Δυτική μαφία διακινούν παιδιά από την Υεμένη σε κράτη του Περσικού Κόλπου

Πηγή: Press Tv
Ο ηγέτης του λαϊκού κινήματος Χουθί Ανσάρ-Αλλάχ της Υεμένης αναφέρει ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν εντοπίσει συμμορίες διακίνησης παιδιών στη χώρα, όπου εκτυλίσσεται η χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο εν μέσω μιας αιματηρής στρατιωτικής εκστρατείας υπό τη Σαουδική Αραβία.
Ο Abdul-Malik al-Houthi δήλωσε την Τετάρτη ότι παιδιά της Υεμένης μεταφέρονται λαθραία στη Σαουδική Αραβία και σε άλλα αραβικά κράτη του Περσικού Κόλπου, όπου γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης, ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι al-Masirah.

Οι εγκληματικές συμμορίες χωρίζουν τα διακινούμενα παιδιά σε τρεις ομάδες, με μερικά να πωλούνται για καταναγκαστική εργασία, άλλα για σεξουαλική εκμετάλλευση και τα υπόλοιπα για επαιτεία, πρόσθεσε.

Ο Houthi σημείωσε επίσης ότι οι συμμορίες, που συνδέονται με μαφίες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, ασχολούνται επίσης με το λαθρεμπόριο οργάνων των παιδιών. Αυτοί, είπε, αγοράζουν τα παιδιά της Υεμένης από τους γονείς τους με αντάλλαγμα χρήματα.

Η Σαουδική Αραβία ξεκίνησε τον καταστροφικό πόλεμο στον νότιο γείτονά της τον Μάρτιο του 2015 σε συνεργασία με ορισμένα συμμαχικά της κράτη , και με υποστήριξη όπλων και υλικού από τις ΗΠΑ και πολλές άλλες δυτικές χώρες.

Ο στόχος ήταν να επιστρέψει στην εξουσία το προηγούμενο καθεστώς που υποστηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία και να συντρίψει το κίνημα Ανσάρ-Αλλάχ, το οποίο διευθύνει κρατικές υποθέσεις απουσία κυβέρνησης στην Υεμένη.

Η επίθεση απέτυχε να επιτύχει τους στόχους της, αλλά ώθησε την Υεμένη στο χείλος του γκρεμού, σκότωσε δεκάδες χιλιάδες αμάχους και κατέστρεψε την υποδομή του φτωχού κράτους.

Επί του παρόντος, το 80% του πληθυσμού της Υεμένης – συμπεριλαμβανομένων 12,4 εκατομμυρίων παιδιών – χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια.

Πρόσφατα ρεπορτάζ προειδοποιούν ότι τα μισά από τα παιδιά κάτω των πέντε ετών στην Υεμένη είναι πιθανό να υποφέρουν από οξύ υποσιτισμό το 2021.

«Ο αυξανόμενος αριθμός παιδιών που πεινούν στην Υεμένη θα πρέπει να μας συγκλονίσει κινητοποιώντας μας σε δράση», δήλωσε η Εκτελεστική Διευθύντρια της UNICEF, Henrietta Fore. «Περισσότερα παιδιά θα πεθάνουν κάθε μέρα που περνά χωρίς δράση. Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις χρειάζονται επείγοντες πόρους και απρόσκοπτη πρόσβαση στις κοινότητες στην περιοχή για να μπορούν να σώσουν ζωές. »

Επιπλέον την Τετάρτη, τουλάχιστον τρία παιδιά σκοτώθηκαν όταν βόμβα που ξέμεινε από αεροπορικές επιδρομές υπό τη Σαουδική Αραβία, εξερράγη στην περιοχή al-Marawi’ah της δυτικής επαρχίας Hudaydah της Υεμένης,

Η έκρηξη τραυμάτισε επίσης τρία ακόμη άτομα, συμπεριλαμβανομένης μιας γυναίκας, ανέφερε ο al-Masirah.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου