Κυριακή 16 Μαΐου 2021

STOLEN CERBERUS: Μια ακόμη άσκηση ειδικού πολέμου μεταξύ Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας-ΗΠΑ

Μια ακόμη Συνεκπαίδευση μεταξύ Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας-ΗΠΑ αποτέλεσε η STOLEN CERBERUS, η άσκηση ειδικού πολέμου, στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Πολεμικής Συνεργασίας
Είναι μια ακόμη απόδειξη του αναβαθμισμένου πολεμικού ρόλου που αναλαμβάνει το αστικό ελληνικό κράτος στο πλαίσιο των Νατοϊκών-Αμερικανικών ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών αλλά και των επιθετικών-επεκτατικών επιδιώξεων της ελληνικής αστικής τάξης. 
Γι' αυτό και η Διμερής Άσκηση με την επωνυμία «Stolen Cerberus» βρίσκεται υπό τον σχεδιασμό και έλεγχο της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ και περιλαμβάνει άλματα Ελεύθερης Πτώσης και Στατικού Ιμάντα, ρίψεως εφοδίων σε ξηρά και θάλασσα, πτήσεις χαμηλού ύψους, σενάρια Έρευνας – Διάσωσης και αεροδιακομιδών.
Από Ελληνικής πλευράς, στην Άσκηση συμμετέχουν Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ/ΔΕΠ και αεροσκάφη C-130, ενώ από Αμερικανικής η 37th Airlift Squadron της 86th Airlift Wing, από την Αεροπορική Βάση Ramstein της Γερμανίας με αεροσκάφη C-130J καθώς και προσωπικό της 57th Rescue Squadron (RQS) από την Αεροπορική Βάση Aviano της Ιταλίας.
Αποκαλύπτοντας ότι το πεδίο δράσης αυτών των συνεργασιών ξεπερνά κατά πολύ την ελληνική επικράτεια, εντάσσεται σε ένα πολύ ευρύτερο διεθνές πλαίσιο καθώς οι ΗΠΑ έχουν ξεκαθαρίσει ότι εχθρός τους είναι η Ρωσία και η Κίνα ο μεγάλος ανταγωνιστής τους.


Εμείς καλούμε σε Διαδικτυακή Σύσκεψη την Πέμπτη 20/05 στις 20.00 μ.μ. για να συζητήσει όλο αυτό το δυναμικό αγωνιστών που πραγματοποίησε την Αντιπολεμική Ημέρα Δράσης στις 17/04 τις επόμενες δράσεις. 
Γιατί αν ζούμε και ερχόμαστε αντιμέτωποι με όλα τα παραπάνω, η ανάγκη για σταθερή παρέμβαση στο αντιπολεμικό μέτωπο έρχεται στην επικαιρότητα του αγώνα. 
Οι συλλογικότητες, τα νεολαιίστικα σχήματα, οι τοπικές κινήσεις, οι εργατικές λέσχες, που συγκρότησαν το αντικαπιταλιστικό αντιπολεμικό μπλοκ την 17/4, πιστεύουμε ότι πρέπει να κινήσουν διαδικασίες μόνιμου αντιπολεμικού συντονισμού. 
Από την πλευρά μας, η πρόταση μας στη σύσκεψη της 20/5 θα είναι ακριβώς αυτή: σταθερός συντονισμός των κοινωνικό-πολιτικών συσπειρώσεων για την αντιπολεμική πάλη, πανελλαδικής εμβέλειας, με κοινό αντικαπιταλιστικό πλαίσιο και στοχοθεσία δράσης.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437  

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου