Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ «PLATINUM WOLF-21»: Άλλη μια Διεθνή Προετοιμασία Πολέμου με αντικείμενο τη "διατήρηση της ειρήνης"!

Καθημερινά πληθαίνουν οι Πολεμικές προετοιμασίες του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πολυεθνική άσκηση «PLATINUMWOLF-21»  που πραγματοποιήθηκε από την Τετάρτη 2 Ιουνίου έως την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021, στην περιοχή VRANJE της Σερβίας, με την συμμετοχή στρατιωτικών δυνάμεων βαλκανικών κρατών, της Κεντρικής Ευρώπης και ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.
Πιο συγκεκριμένα στην άσκηση εκτός από εκπαιδευτές της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ (1η Ταξιαρχία Καταδρομών – Αλεξιπτωτιστών, της 13η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων), καθώς και μίας Διμοιρίας της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας (71 Α/Μ ΤΑΞ «ΠΟΝΤΟΣ»), συμμετείχαν τμήματα της Σερβίας, της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, της Βουλγαρίας, της Γαλλίας, των ΗΠΑ, της Ιταλίας, του Μαυροβουνίου, της Μεγάλης Βρετανίας, της Ουγγαρίας, της Ρουμανίας και της Σλοβενίας.
Και είναι γνωστός ο ρόλος της; 71ης Ταξιαρχίας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που αφορούν τα Βαλκάνια, αλλά και τη διαρκή εκπαίδευση της σε επιχειρήσεις Καταστολής Πλήθους.
Δεν εξέπληξε λοιπόν κανέναν τα επιχειρησιακά αντικείμενα της «PLATINUM WOLF-21» που περιελάμβανε εκπαίδευση σε αντικείμενα επιχειρήσεων διατήρησης της ειρήνης (Peacekeeping Operations), εκτέλεση περιπολιών (Patrolling), εγκατάσταση και λειτουργία σημείων ελέγχου (Checkpoints – CP) και επιχειρήσεις σε κατοικημένες περιοχές (Military Operations in UrbanTerrain – MOUT).
Προκαλεί σιχαμάρα η γλώσσα που χρησιμοποιούν τα δημοσιογραφικά φερέφωνα για να προπαγανδίσουν την πολεμική εκπαίδευση για τις μελλοντικές τους ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. 
Διαβάζουμε λοιπόν:
Σκοπός της άσκησης, που διεξάγεται από το 2014 στη Σερβία, ήταν η βελτίωση της διαλειτουργικότητας και η εδραίωση της συνέργειας και συναντίληψης μεταξύ συμμαχικών δυνάμεων σε τακτικό επίπεδο, κατά την εκτέλεση μιας πολυεθνικής Επιχείρησης Διατήρησης της Ειρήνης.
Φυσικά δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε τον αναβαθμισμένο ρόλο που παίζουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στον χώρο της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης όπου όχι μόνο έχουν αναλάβει την οργάνωση των στρατιωτικών δυνάμεων χωρών που εντάσσονται στο ΝΑΤΟ, προωθούν την ενεργή συμμετοχή τους στις επεμβάσεις του δολοφονικού ιμπεριαλιστικού μηχανισμού και εξασφαλίζουν τον έλεγχο του εναέριου χώρου των περισσοτέρων Βαλκανικών κρατών για λογαριασμό του ΝΑΤΟ έναντι της Ρωσίας.
Αυτός επομένως ο αναβαθμισμένος ιμπεριαλιστικός ρόλος της Ελλάδας απαιτεί τους εξοφρενικούν εξοπλισμούς των 65 δις ευρώ, την πρόσληψη δεκάδων χιλιάδων Μισθοφόρων στρατιωτών και την αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες.
Σε όλα αυτά στάθηκε και στέκεται ενάντια το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Η αναγκαιότητα παρέμβασης του Αντιπολεμικού κινήματος πιο αναγκαία από ποτέ.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ
ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ πρόσφυγες και μετανάστες
ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας
Σε αυτή την κατεύθυνση σκοπεύει η πρόταση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για την συγκρότηση Αντιπολεμικού Διεθνιστικού Αντιιμπεριαλιστικού Συντονισμού. 
 ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ-ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ KAI TO NATO
ΠΑΛΗ H ENANTIA ΣTO NATO ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ
ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου