Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Πότε είπαμε πως εμβολιαστήκατε κ. Γεωργιάδη;

Του Ανδρέα Κοσιάρη
Ο Άδωνις Γεωργιάδης δημοσίευσε το πιστοποιητικό εμβολιασμού του, έπειτα από την ανακοίνωση ότι διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό SARS-CoV-2, και τις αλλεπάλληλες δημοσιεύσεις χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που αμφισβητούσαν το κατά πόσο είναι εμβολιασμένος.
Από το πιστοποιητικό του όμως, προκύπτει ένα καίριο ερώτημα: Τι δουλειά είχε να εμβολιαστεί ο Άδωνις Γεωργιάδης στις 29 Δεκεμβρίου του 2020, πριν ακόμα ανοίξει η πλατφόρμα των εμβολιασμών για τους άνω των 85 ετών, στους οποίους φυσικά δεν ανήκει;

Εκείνη την περίοδο, είχαν μόλις έρθει στη χώρα τα πρώτα εμβόλια κατά της CoViD-19, λιγότερα από 10.000 τον αριθμό. Οι πρώτοι που εμβολιάζονταν ήταν το ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων. Εμβολιάζονταν επίσης και κάποιοι πολιτειακοί παράγοντες, συμβολικά υποτίθεται, για την προώθηση του εμβολιασμού.

Όντως, εκείνες τις ημέρες εμβολιάστηκε ο πρωθυπουργός, αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης, η ηγεσία του στρατού και μητροπολίτες, όλοι τους με ανακοινώσεις στα ΜΜΕ, κάμερες και δημοσίευση φωτογραφιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι φυσικά αμφιλεγόμενο το κατά πόσο αυτοί οι εκτός σειράς εμβολιασμοί προσέφεραν κάτι στην προώθηση του εμβολιαστικού προγράμματος, αλλά ας το καταπιούμε. Ο Άδωνις ως τι εμβολιάστηκε στις 29/12;

Διότι ακόμα κι αν δεχόμασταν ότι αποτελεί «πολιτειακό άρχοντα» και «δικαιούταν» να εμβολιαστεί για να προπαγανδιστεί η αξία του εμβολιασμού, ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν δημοσιοποίησε τότε τον εμβολιασμό του. Δεν έβγαλε φωτογραφία με το «τσίμπημα», δεν δημοσίευσε κάτι στους λογαριασμούς του στα ΜΚΔ, δεν έθεσε τον εαυτό του με κάποιον τρόπο ως «παράδειγμα προς μίμηση». Άρα πώς και γιατί εμβολιάστηκε εκτός σειράς;

Φυσικά η απάντηση είναι απλή. Αρκετά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εμβολιάστηκαν την πρώτη περίοδο του εμβολιαστικού προγράμματος, μη θέλοντας να περιμένουν τη σειρά τους και παρακάμπτοντας ανθρώπους που είχαν ανάγκη, γιατρούς και νοσηλευτές, ηλικιωμένους και ασθενείς, για τους οποίους το σύστημα είτε δεν είχε ανοίξει ακόμα, είτε άνοιγε μόλις.

Κανένας εχέφρων άνθρωπος, που έχει παρακολουθήσει την πολιτική πορεία του Άδωνι Γεωργιάδη, δεν θα πίστευε ότι ο Άδωνις απέφυγε να εμβολιαστεί. Ήταν σίγουρο ότι, παρά το γεγονός πως στο πολιτικό του παρελθόν είχε συνταχθεί με «ψεκασμένους» (ο συνοδοιπόρος του Μάκης Βορίδης είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για «αεροψεκασμούς»), ο Γεωργιάδης θα εμβολιαζόταν πρώτος-πρώτος κι εκτός σειράς.

Ακόμα κι αν σήμερα βρισκόταν στην αντιπολίτευση, όπου οι πιθανότητες να συντασσόταν και πάλι με τους «ψεκασμένους» θα ήταν πολύ υψηλές, και πάλι θα ξιφουλκούσε κατά του εμβολίου όντας εμβολιασμένος. Διότι ξεχνάμε εύκολα τις κωλοτούμπες σε αυτόν τον τόπο, και ξεχνάμε πως η μόνη ιδεολογία του Άδωνι είναι ό,τι συμφέρει τον ίδιο τον Άδωνι.


ΠΗΓΗ INFOWAR.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου