Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

''Απασχόληση παιδιών σε ξενοδοχειακές μονάδες, μεγαλύτερα από 16 ετών, που διαβούν σε δομές φροντίδας ανηλίκων''

''Απασχόληση παιδιών σε ξενοδοχειακές μονάδες, μεγαλύτερα από 16 ετών, που διαβούν σε δομές φροντίδας ανηλίκων''
Αυτό φαίνεται πως λείπει σε παιδιά που στην πλειοψηφία τους, πέραν του ότι είναι ανήλικα, φέρουν και σοβαρά και επώδυνα τραύματα στη ψυχή και το σώμα τους. Αντί να είναι στο σχολείο και να παρακολουθούνται από ειδικούς θα κάνουν λάντζα και θα καθαρίζουν σε ξενοδοχειακές μονάδες.
Αυτό φαίνεται πως λείπει στα αφεντικά του ξενοδοχειακού τομέα. Ακόμα φθηνότερη εργασία, από 16χρονους που διαβιούν σε δομές φροντίδας ανηλίκων, προσφυγόπουλα και ντόπια παιδιά, να κάνουν ακόμα φθηνότερα μεροκάματα από το ήδη ξεζουμισμένο εργατικό δυναμικό.
Το Υπουργείο Εργασίας ενέκρινε την ανάλογη πρόταση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και παρουσίασε το όλο θέμα ως ''ευκαιρία ενσωμάτωσης'' τους στην κοινωνία!
Είναι τουλάχιστον προκλητικό μια κυβέρνηση που έχει κάνει τον βίο αβίωτο των προσφύγων να ισχυρίζεται τώρα ότι νοιάζεται για την κοινωνική ενσωμάτωσή τους
...μέσω του εργασιακού τους ξεζουμίσματος απ' την τρυφερή ηλικία των δεκάξι.
Αντί η κυβέρνηση να κάνει τα πάντα ώστε, ειδικά στην περίπτωση των προσφυγόπουλων, να ανακτίσουν τα χρόνια εκπαίδευσης που έχασαν, να επουλώσουν τα ψυχικά και σωματικά τραύματα που τους άφησαν οι πόλεμοι και η προσφυγιά, τα στέλνει στη γραμμή παραγωγής για ακόμα μεγαλύτερα κέρδη των αφεντικών της τουριστικής βιομηχανίας!
Μήπως για τους τελευταίους βρέθηκε το κλειδί στην έλλειψη πρόθυμων εργαζομένων να δουλέψουν ατελείωτες ώρες για 3 και 60 φέτος το καλοκαίρι;
Να ακυρωθεί η συμφωνία κυβέρνηση-ξενοδόχων τώρα!
Κανένα ανήλικο παιδί στην εργασία!
Να απορροφηθούν οι άνεργοι/ες με αξιοπρεπή μεροκάματα και συνθήκες εργασίας!
Όχι άλλα κέρδη για τ' αφεντικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου