Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

Συνελήφθησαν οι δύο τελευταίοι δραπέτες από φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Ισραήλ


AP Photo/Nasser Nasser
Στα χέρια της ισραηλινής αστυνομίας βρίσκονται πλέον και οι δύο τελευταίοι από τους έξι κρατουμένους που απέδρασαν από τη φυλακή υψίστης ασφαλείας Γκιλμπόα, στο βόρειο Ισραήλ, πριν από δύο εβδομάδες, σκάβοντας τούνελ.
«Η καταδίωξη ολοκληρώθηκε επιτυχώς κατόπιν κοινής επιχείρησης του στρατού, της υπηρεσίας δημόσιας ασφάλειας και των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας (...) στην πόλη Τζενίν. Οι δύο τρομοκράτες που είχαν αποδράσει από τη φυλακή συνελήφθησαν», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, o Αβιχάι Αντραΐ.

Οι έξι δραπέτες, που χαρακτηρίστηκαν «ήρωες» στην παλαιστινιακή πλευρά, μετατράπηκαν στα πλέον καταζητούμενα πρόσωπα για τις ισραηλινές αρχές, που ανέπτυξαν δυνάμεις του στρατού και τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να τους εντοπίσουν.

Οι δύο τελευταίοι φυγάδες, ο Αϊμάν Καμάτζι, 35 ετών, και ο Μουνάντελ Ινφαγιάτ, 26 ετών, μέλη και οι δύο του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ, συνελήφθησαν σήμερα σε επιχείρηση του στρατού και των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας και «υποβάλλονται σε ανάκριση».

Ο Αϊμάν Καμάμτζι, από το Καφρ Νταν, κοντά στη Τζενίν, είχε συλληφθεί το 2006 και καταδικάστηκε να εκτίσει ισόβια για την απαγωγή και τη δολοφονία του Ελιάχου Ασέρι, νεαρού ισραηλινού εποίκου.

Ο Μουνάντελ Ινφαγιάτ συνελήφθη το 2020 και αναμένει να μάθει την ποινή που θα του επιβληθεί. Είχε συλληφθεί και φυλακιστεί και στο παρελθόν για την δραστηριότητά του στις τάξεις της ένοπλης οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου