Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Συνφάνταροι δεν συμμετέχουμε στο αισχρό κυνήγι Προσφύγων-Καταγγέλλουμε τις απάνθρωπες Επαναπροωθήσεις-Εμποδίζουμε τις πράξεις βίας!

Μια ακόμα ΕΣΣΟ ετοιμάζεται να ξεκινήσει για τη στρατιωτική της θητεία. Κάθε νεοσύλλεκτος φροντίζει για τα προσωπικά του είδη, ενημερώνεται για το τι θα συναντήσει στους 12 μήνες της Υποχρεωτικής Στρατιωτικής θητείας και ετοιμάζεται για αυτή τη δύσκολη πορεία γεμάτη πιέσεις,

παραλογισμούς, αδικία και ανισότητα, εκμετάλλευση και καταπίεση, συχνά σε ένα άθλιο στρατιωτικό περιβάλλον.

Εκτός από τις κλασσικές -λίγο πολύ γνωστές σε όλους- ιστορίες όπου οι φαντάροι κάνουν τους αγγαρειομάχους, τους υπηρέτες των στελεχών και τις αιώνιες υπηρεσίες για να μπορεί να υπερηφανεύεται ο κάθε διοικητής, να κάνει καριέρα στις πλάτες μας ο κάθε στρατιωτικός και η κυβέρνηση να διαφημίζει "τον κοινωνικό ρόλο του στρατού" που στάζει από τον ιδρώτα της δωρεάν εργασίας μας, ο Ελληνικός στρατός έρχεται να επιβάλει έναν “νέο” ρόλο.

Αυτόν του κυνηγού προσφύγων και μεταναστών, του φύλακα των συνόρων έναντι των δυστυχισμένων "εισβολέων", όπως τους χαρακτηρίζει η άθλια ακροδεξιά αντίληψη που έχει κάνει επίσημο δόγμα η κυβέρνηση της ΝΔ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η ηγεσία του Ελληνικού Στρατού και το ΝΑΤΟ.

Από το 2015 και μετά, κυρίως λόγω του πολέμου στη Συρία, της επιβολής του αυταρχικού καθεστώτος Ερντογάν, των πολέμων στην Αφρική, συνέπεια της εισβολής-κατοχής του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν από το 2001, οι προσφυγικές ροές εντάθηκαν σε μεγάλο βαθμό, ιδιαίτερα στα Δωδεκάνησα (Κως, Λέρος, Κάλυμνος) και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (Σάμος, Λέσβος, Χίος), αλλά και στον Έβρο. 
Υπήρχαν μέρες που στις ακτές τις χώρας βρίσκονταν χιλιάδες άνθρωποι και φυσικά είναι νωπές ακόμα στη μνήμη οι εικόνες απ' τον Έβρο όπου ο Ελληνικός Στρατός πυροβολούσε προς το μέρος ανθρώπων που κυριολεκτικά είχαν γλιτώσει απ'την κόλαση. 
Από την πρώτη στιγμή οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στρατιωτικοποίησαν το Προσφυγικό ζήτημα, για να φτάσουμε στην σημερινή βαρβαρότητα της κυβέρνησης της ΝΔ.
Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν με την επικράτηση των Ταλιμπάν πολλοί εκτιμούν ότι τα φαινόμενα αυτά θα ενταθούν. 
Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου, Νότης Μηταράκης έσπευσε να μας διαβεβαιώσει, μένοντας πιστός στην ακροδεξιά ατζέντα της ΝΔ:
 “Είναι ξεκάθαρο πως η χώρα μας δεν θα είναι πύλη εισόδου για ένα νέο κύμα προσφύγων" είπε χαρακτηριστικά ενώ παράλληλα δεν αναστέλλει τις απελάσεις προς το Αφγανιστάν. Επιμένει στην εφαρμογή της ΚΥΑ με την οποία η Τουρκία κρίνεται ως ασφαλής τρίτη χώρα, καθιστώντας τις αιτήσεις των Αφγανών αυτόματα απαράδεκτες και δημιουργώντας αποθήκες απορριφθέντων, αφού οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν διέξοδο ούτε εμπρός ούτε πίσω. 
Νέα Τείχη του Αίσχους ορθώνονται στον Έβρο, ο Στρατός, η FRONTEX και οι Συνοριοφύλακες μαζί με τους ντόπιους ακροδεξιούς των Ταγμάτων Εθνοφυλακής λαμβάνουν θέση μάχης, σύγχρονα μηχανήματα τρομοκράτησης των προσφύγων αναπτύσσονται στα σύνορα, το Λιμενικό υπερεξοπλίζεται.
Βλέπεις, όσο αυξάνονται οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που προκαλούν την προσφυγιά τόσο θα σηκώνονται Τείχη απέναντι στους πρόσφυγες.
Το ελληνικό κράτος που στέλνει τους PATRIOT και 100 στελέχη της Π.Α. στην Σαουδική Αραβία εναντίον του λαού της Υεμένης, αναβαθμίζοντας τον ιμπεριαλιστικό του ρόλο μέσω της συμμετοχής στους βάρβαρους πολέμους, ταυτόχρονα, εγγυάται το απαραβίαστο των συνόρων της Ευρώπης Φρούριο.
Ο κόσμος μοιράζεται και ξαναμοιράζεται, πόλεμοι δια αντιπροσώπων σε Αφρική και Μέση Ανατολή έχουν την σφραγίδα της όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, Ρωσίας-Κίνας, των παρεμβάσεων Αραβικών σκοταδιστικών καθεστώτων, Τουρκία, Ιράν κλπ αλλά οι πρόσφυγες πρέπει να κάτσουν στις κατεστραμμένες χώρες τους  να υποστούν όλα τα δεινά των βρόμικων επεμβάσεων, της φτώχειας και της καταστροφής του περιβάλλοντος, όπου πρωταγωνιστούν οι πολυεθνικές εταιρείες των Μεγάλων Δυνάμεων!



Το ελληνικό κράτος βρήκε διάφορους τρόπους “διαχείρισης” των “προσφυγικών ροών”. 
Οι απάνθρωπες επαναπροωθήσεις, το κυνήγι απλών ανθρώπων, πολλές φορές και γυναικόπαιδων, τα περιστατικά βίας κατά προσφύγων στα περίπολα, είναι δραματικά γεγονότα που πιθανώς να αντιμετωπίσει ένας φαντάρος κατά τη διάρκεια της θητείας του. 
Κόντρα σε ένα ακραίο μισαλλόδοξο κλίμα που υπάρχει στο στρατό.
Με την συνεχή εθνικιστική προπαγάνδα και τη ρατσιστική ρητορεία που δικαιολογεί την απάνθρωπη πολιτική της ακραίας καταστολής των προσφύγων, τους οποίους ταυτίζει με τους μουσουλμάνους φονταμενταλιστές, από τους οποίους προσπαθούν να σωθούν.
Ή τους παρουσιάζει πράκτορες της Τουρκίας....
Για να εφαρμοστούν τα δόγματα Αποτροπής και αντιμετώπισης των Ασύμμετρων Απειλών...
Απαιτώντας την συνδρομή των φαντάρων, επιβραβεύοντας την συμμετοχή στη κτηνωδία με το “τυράκι” των τιμητικών αδειών...

Εμείς λέμε πως Εχθρός είναι τα αστικά κράτη και οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που δημιουργούν πολέμους και τη φτώχεια.
Όχι οι κατατρεγμένοι συνάνθρωποι μας. Γιατί οι πρόσφυγες είναι οι δικοί μας άνθρωποι!
Δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι, ΠΕΠ (ο “επίσημος” όρος που μπορεί να ακούσεις μέσα) ή όποια άλλη ορολογία μπορεί κατεβάσει το μυαλό του κάθε ακραίου Στρατιωτικού ή ακόμα και του διπλανού φαντάρου που πελαγοδρομεί στο εθνικιστικό και ρατσιστικό μίσος. 
Υπάρχουν μόνο άνθρωποι, φοβισμένοι, απελπισμένοι όπως πιθανώς να έχει αισθανθεί ο κάθε φαντάρος που βρίσκεται σε υπηρεσία σε κάποιο φυλάκιο, εξαντλημένος από την εργασιακή εκμετάλλευση και την τεράστια πίεση των στρατιωτικών, έτοιμος να πάρει Αναβολή γιατί δεν αντέχει την κακομεταχείριση, τις απειλές και προσβολές, την ξεφτίλα του βύσματος, τα υποκριτικά μεγάλα "εθνικά λόγια" από αξιωματικούς και πολιτικούς που κοιτούν τα συμφέροντα και τη βόλεψη τους. 

Καλούμε τους Συνφάνταρους σε μαχητική αντίσταση ενάντια σ' όλα αυτά.
Αμφισβητούμε κάθε ώρα και στιγμή αυτά τα φαινόμενα, δεν αφήνουμε χώρο στο μίσος και στο φασισμό να αναπτυχθεί, δεν μένουμε σιωπηλοί στις προκλήσεις.
Παρεμβαίνουμε στις συζητήσεις, πάμε Κόντρα και αντιπαλεύουμε τις εμετικές αντιλήψεις από όπου και αν προέρχονται.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καταθέτει πολύ συγκεκριμένη πρόταση για την πάλη του Αντιπολεμικού Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό:
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ
ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ τους αγώνες του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας
ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ-ΔΕΝ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ Πρόσφυγες και Μετανάστες

Δεν επιτρέπουμε στα περίπολα να κάνουν καμιά πράξη βίας εις βάρος των προσφύγων-μεταναστών.
  • Είναι καθοριστική η παρέμβαση των αγωνιστών φαντάρων για να μην υπάρξουν Ξυλοδαρμοί, Κλεψιές, Βιασμοί, Καταστροφή Εγγράφων, Παράνομες Επαναπροωθήσεις.
  • Καλούμε τους συνφάνταρους στις βραχονησίδες και τα νησιά να δημοσιοποιούν Άμεσα τις άθλιες Επαναπροωθήσεις.
Καταγγέλλουμε άμεσα τα περιστατικά βίας και τις επαναπροωθήσεις προσφύγων ώστε όλος ο κόσμος να γνωρίζει τι συμβαίνει και να μην δρουν αυτά τα κτήνη ανενόχλητα όπως θέλει η κυβέρνηση και η ηγεσία του Ελληνικού Στράτου! 
Οι αγωνιστές φαντάροι και το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αποτελούν τμήμα του Αντιπολεμικού και Αντιρατσιστικού Κινήματος, ενός ολόκληρου κόσμου, του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας που αμφισβητεί την κρατική βαρβαρότητα και στέκεται με Αλληλεγγύη απέναντι στους κατατρεγμένους των πολέμων και της φτώχειας. 
Κόντρα στην "εθνική ομοφωνία" και στα εθνικά-αστικά τους συμφέροντα εμείς στεκόμαστε απέναντι στην κτηνώδη επιχείρηση περιφρούρησης της Ευρώπης Φρούριο.
Εμείς δείχνουμε την αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες-μετανάστες απαιτώντας την ικανοποίηση όλων των δικαιωμάτων τους.
Αγωνιζόμενοι σε Κοινούς Αγώνες οι λαοί του Αιγαίου, των Βαλκανίων, της Μεσογείου ενάντια σε Μητσοτάκη-Ερντογάν, ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσία.
Συμμέτοχοι σε ένα Αντιπολεμικό Κίνημα Ταξικό-Διεθνιστικό-Αντικαπιταλιστικό-Αντιιμπεριαλιστικό.
ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου