Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Δύο νεκροί από σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων στη Λιβύη

Φωτογραφία αρχείου / AP
Δύο στρατιωτικοί σκοτώθηκαν χθες, όταν δύο ελικόπτερα των δυνάμεων του Χαλίφα Χάφταρ, στρατάρχη του λεγόμενου Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ) που ελέγχει το ανατολικό τμήμα της χώρας και μέρος του νότου, συγκρούστηκαν εν πτήσει στην ανατολική Λιβύη, δήλωσε εκπρόσωπός τους.

«Η σύγκρουση μεταξύ των δύο ελικοπτέρων προκάλεσε τον θάνατο του στρατηγού Αμπουζαΐντ αλ Μπαράσι και του τεχνικού Μιλάντ αλ Ασέμπεϊ», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μιλούντ ελ Ζουάι

«Το πλήρωμα του δεύτερου ελικοπτέρου είναι σώο και αβλαβές» μετά το δυστύχημα, που σημειώθηκε κοντά στη Μέσους, κοινότητα που απέχει περίπου 130 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Βεγγάζης.

Τα δύο ελικόπτερα «εκτελούσαν στρατιωτική αποστολή», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος των δυνάμεων του Χάφταρ, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για τη φύση της αποστολής.

Νωρίτερα, το Reuters μετέδωσε ότι τα ελικόπτερα του ΛΕΣ συγκρούστηκαν ενώ συμμετείχαν σε επιχείρηση εναντίον ομάδας ανταρτών με την οποία ως πρότινος υπήρχε συμμαχική σχέση (24705558).

Πρόκειται για το μέτωπο για την Αλλαγή και την Ομόνοια στο Τσαντ (FACT), που πήρε μέρος στον μακρόχρονο εμφύλιο πόλεμο στη Λιβύη στο πλευρό του ΛΕΣ. Τον Απρίλιο, μαχητές του πέρασαν στο βόρειο Τσαντ και ενεπλάκησαν σε μάχες με τις ένοπλες δυνάμεις της αφρικανικής χώρας. Στις εχθροπραξίες σκοτώθηκε ο πρόεδρος του Τσαντ, ο Ιντρίς Ντεμπί. Την εξουσία ασκεί έκτοτε ο γιος του, πλαισιωμένος από ανώτατους στρατιωτικούς.

Σε εικόνες που μεταδόθηκαν από λιβυκά ΜΜΕ και μεταφορτώθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την αυθεντικότητα των οποίων δεν έχει μπορέσει να επαληθεύσει το Γαλλικό Πρακτορείο, διακρίνεται το κουφάρι ελικοπτέρου σε ακατοίκητη ζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου