Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Θάνατος Λοχαγού: συμμετείχε σε άσκηση ενάντια στον Τουρκικό Στρατό αλλά τον Σκότωσαν οι δικοί του!

Μεγάλα εθνικιστικά λόγια...
Άθλιες Μιλιταριστικές επιδείξεις...
Αλλά η ουσία είναι ότι ο Λοχαγός της Εθνικής Φρουράς έχασε την ζωή του συμμετέχοντας σε άσκηση ενάντια στον Τουρκικό Στρατό εξαιτίας του Στρατού της Κύπρου.
Το σχοινί που χρησιμοποιήθηκε στη μοιραία καταρρίχηση, το οποίο σύμφωνα με μαρτυρία έσπασε και ο Κυριάκου έπεσε στο κενό...
Πότε έγινε το δυστύχημα το Μάιο...
Παρά τα μεγάλα λόγια ότι "θα αναζητηθούν τα αίτια, θα πέσει άπλετο φως, να αναδειχθούν οι ευθύνες" και άλλες τέτοιες μπαρούφες που λένε οι αστοί πολιτικοί σε παρόμοιες περιπτώσεις για να κάνουν Δημόσιες Σχέσεις και να συγκαλύψουν τις ευθύνες για τα διαφυλάξου το Γόητρο του Στρατού που Δολοφονεί φαντάρους και χαμηλόβαθμο προσωπικό...
Δεν έχει γίνει τίποτε!
Διαβάζουμε:
Θάνατος λοχαγού Ε.Φ.: Ακόμα αναμένουν τα αποτελέσματα για το σχοινί
Το έστειλαν σε Ελλαδίτες εμπειρογνώμονες – Σε αναμονή Αστυνομία και Εθνική Φρουρά
Του Γιώργου Μιχαηλίδη
Tο κλειδί των ερευνών αναφορικά με τον τραγικό χαμό του λοχαγού της Εθνικής Φρουράς Ξάνθου Κυριάκου 32 ετών τέως από τη Λεμεσό την Τρίτη 25 Μαΐου 2021 κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης άσκησης που διεξαγόταν σε περιοχή της Τροοδίτισσας βρίσκεται στην… Ελλάδα.

Το σχοινί που χρησιμοποιήθηκε στη μοιραία καταρρίχηση, το οποίο σύμφωνα με μαρτυρία έσπασε και ο Κυριάκου έπεσε στο κενό, εστάλη για επιστημονικές εξετάσεις σε Έλληνες εμπειρογνώμονες. Οι εν λόγω εξετάσεις θα καταδείξουν και τις συνθήκες του τραγικού συμβάντος.

Το σχοινί εστάλη στην Ελλάδα από τον Ιούλιο ωστόσο 2,5 μήνες μετά, ακόμα δεν υπάρχουν αποτελέσματα. Όπως εξήγησε στην Offsite ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, «το κλειδί των ερευνών και το πιο σημαντικό στοιχείο που θα διαμορφώσει την πορεία των ερευνών είναι τα αποτελέσματα στο σχοινί. . Ερωτηθείς εάν η Αστυνομία κατέληξε σε κάποια συμπεράσματα είπε ότι χωρίς τα αποτελέσματα στο σχοινί δεν μπορούμε να αποκρυσταλλώσουμε πλήρη άποψη».

Οι επόμενες ενέργειες;

Ερωτηθείς ο κ. Κυριάκου τι θα πράξει η Αστυνομία όταν ληφθούν τα αποτελέσματα από την Ελλάδα είπε ότι «θα στείλουμε το φάκελο στη Νομική Υπηρεσία αναμένοντας οδηγίες».

Ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης διέταξε την ίδια ημέρα του τραγικού συμβάντος πλήρη έρευνα για τις συνθήκες του τραγικού ατυχήματος. Ωστόσο, η έρευνα της Εθνικής Φρουράς θα διεξαχθεί μετά την ολοκλήρωση της ποινικής έρευνας που διεξάγεται από την Αστυνομία.

Η μαρτυρία
Με βάση μαρτυρία ο άτυχος λοχαγός συμμετείχε σε άσκηση καταρρίχησης από μεγάλο ύψος σε πεδίο άσκησης στην Τροοδίτισσα δίπλα από τον εκδρομικό χώρο.
Ο λοχαγός ήταν ο πρώτος που ξεκίνησε την κατάβαση με σχοινί, όταν αυτό κάτω από άγνωστους λόγους έσπασε με αποτέλεσμα ο αξιωματικός να πέσει από ύψος 50 μέτρων και να χτυπήσει θανάσιμα στους βράχους του γκρεμού. Παράλληλα, ελήφθησαν τεκμήρια από τη σορό του λοχαγού οι οποίες επίσης εστάλησαν για επιστημονικές εξετάσεις.

Εμείς το λέμε ξανά:
ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΣΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΝ ΩΣ ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΟΥΣ
-ΣΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥΣ

Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων
Δίκτυο Ελεύθερων φαντάρων Σπάρτακος
Τηλ: 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου