Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Γονείς! Γνωρίζετε σε ποιο στρατό θα στείλετε τα παιδιά σας;


ο δικός σου γιος δεν θα κάνει θητεία σε ένα από τα πιο "χαλαρά" στρατόπεδα της Αλεξανδρούπολης όπως ο γιος του Μητσοτάκη!
Γονείς! Γνωρίζετε σε ποιο στρατό θα στείλετε τα παιδιά σας;
Στο μυαλό των περισσότερων γονιών αυτό που τριγυρνά στο νου τους όταν στέλνουν το παιδί τους να υπηρετήσει τη θητεία του είναι ότι το στέλνουν να προστατέψει την πατρίδα. 
Είναι πράγματι, όμως, ο ρόλος του νέου αυτού στρατού και του ελληνικού κράτους η προστασία των συνόρων;

Ποια σύνορα προστατεύει όταν τμήματα των ενόπλων δυνάμεων βρίσκονται σε μόνιμη βάση εκτός των ελληνικών συνόρων; 
Όταν η ελληνική Πολεμική Αεροπορία έχει αναλάβει την εναέρια επιτήρηση πολλών βαλκανικών κρατών, όταν ο στρατός στέλνεται έξω από τα σύνορα της Ελλάδας, με πρόσφατα παραδείγματα τους σχεδιασμούς για την αποστολή στρατιωτικών μονάδων στο Μάλι της Αφρικής ή την αποστολή των αντιπυραυλικών συστημάτων patriot στη Σαουδική Αραβία, αλλά και τέλος όταν το ελληνικό ναυτικό στέλνει φρεγάτες, ακόμη και με ναύτες μέσα, σε κράτη της Ανατολικής Μεσογείου (βλ. Λίβανος); 
Τέλος, ποια η σχέση των Νατοϊκών ασκήσεων, που διεξάγονται στις περιοχές της Μέσης Ανατολής ή της βόρειας Βαλκανικής και στις οποίες συμμετέχει ενεργά ο ελληνικός στρατός, με την προστασία των συνόρων; Τα παραπάνω γεγονότα, σε συνδυασμό με τα υπέρογκα και δυσανάλογα για τα οικονομικά της χώρας εξοπλιστικά προγράμματα κάνουν έκδηλο τον επιθετικό χαρακτήρα του ελληνικού κράτους και του στρατού του στον οποίο θα κληθεί να συμμετέχει ενεργά το παιδί κάθε γονιού με τους αντίστοιχους κινδύνους που αυτό περικλείει.

Τα παιδιά σας, όμως, δεν θα κληθούν μόνο να συμμετέχουν σε διακρατικές ασκήσεις για να υπερασπιστούν τα εγχώρια και τα ξένα συμφέροντα των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, αλλά θα καλεστούν να δείξουν το πιο σκληρό του πρόσωπο απέναντι στα θύματα των πολέμων, στους πρόσφυγες και μετανάστες. 
Τα τελευταία χρόνια οι φαντάροι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της παράνομης διαδικασίας επαναπροώθησης των κατατρεγμένων αυτού του κόσμου, μέσα από τις υπηρεσίες που υποχρεούνται να κάνουν στα σύνορα της χώρας. 
Εκπαιδεύονται να συλλαμβάνουν πρόσφυγες και μετανάστες, διατάσσονται να σηκώνουν το όπλο απέναντί τους, ενώ τέλος συμμετέχουν στις απάνθρωπες επαναπροωθήσεις θυμάτων πολέμων που μέρος της ευθύνης για αυτούς βαραίνει και το ελληνικό κράτος, ως κομμάτι της ευρύτερης συμμαχίας αυτών που τους προκαλούν (ΝΑΤΟ).

Τέλος, το παιδί σας θα κληθεί να διεκπεραιώσει μια θητεία χωρίς καμία απολύτως οικονομική βοήθεια. 
Το ενδιαφέρον των πολεμοκάπηλων κυβερνώντων για τη ζωή και την αξιοπρέπεια των φαντάρων και των οικογενειών τους γίνεται εμφανές από το γεγονός ότι αύξησαν τη θητεία κατά 3 μήνες χωρίς να δώσουν ούτε μια επιπλέον κατάσταση επιβίβασης (μεταφορά από και προς το στρατόπεδο με έξοδα του στρατού). 
Μια θητεία που αφαιμάσσει οικονομικά τους φαντάρους και τις οικογένειές τους είναι μια θητεία υποδούλωσης, που μετατρέπει τα παιδιά σας σε αναλώσιμους, πιόνια εξυπηρέτησης μικρών και μεγάλων συμφερόντων. 
Έτσι και αλλιώς είναι γνωστό ότι βασική αρμοδιότητα των φαντάρων είναι να προσφέρουν τσάμπα ατελείωτες ώρες εργασίας (υπηρεσίες, αγγαρείες κλπ.) αφενός για να εξυπηρετούν τις βλέψεις των ανώτερων αξιωματικών για ανέλιξη στην ιεραρχία και αφετέρου για να διεκπεραιώνουν τις εργασίες των κατώτερων αξιωματικών, οι οποίοι απλώς κάθονται και τους επιβλέπουν.

Σε αυτό τον ελληνικό στρατό που θα στείλεις το παιδί σου, γονιέ, εσύ τί θα κάνεις; 
Θα διαλέξεις να βολέψεις το γιο σου με κάποιο βύσμα κοντά στο σπίτι του, ενώ την ίδια στιγμή άλλες οικογένειες, που πιθανόν να έχουν τα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια να έρθει το παιδί τους σε κοντινό στρατόπεδο, θα αποχαιρετούν τα παιδιά τους που θα στέλνονται στα σύνορα; 
Θα διαλέξεις τον ατομικό δρόμο της βόλεψης, ο οποίος μόνο αβέβαιος είναι; 
Εμείς σε καλούμε να μην βάλεις πλάτη στο δρόμο της βυσματοκρατίας και του άδικου. 
Σε καλούμε να αγωνιστείς με την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων για να υπερασπιστούμε μαζί τα δικαιώματα τόσο του φαντάρου όσο και τα δικά σου. 
Να αγωνιστούμε για μια θητεία μικρότερη, χωρίς κανένα οικονομικό βάρος και εργασιακή εκμετάλλευση. 
Να αγωνιστούμε για μια θητεία που δεν θα γίνουν τα παιδιά σας κυνηγοί ανθρώπων, αλλά θα μπλοκάρουν τις παράνομες και απάνθρωπες πρακτικές των επαναπροωθήσεων που διεξάγει το ελληνικό κράτος απέναντι στους πρόσφυγες και μετανάστες. 
Τέλος, να αγωνιστούμε για μια θητεία η οποία όχι μόνο δεν θα μετατρέπει τον φαντάρο σε αναλώσιμο στους πολέμους των μεγάλων συμφερόντων, αλλά θα αποτελεί την μόνη εγγύηση μπλοκαρίσματος των τυχοδιωκτικών τους ορέξεων.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

diktiospartakos@hotmail.com
diktiospartakos.blogspot.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου