Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

Μεγαλειώδης αντιφασιστική πορεία για τον Παύλο στο Κερατσίνι (φωτο-βίντεο)


Βίντεο-ρεπορτάζ-φωτογραφίες Έφη Καραχάλιου
Με μεγάλη μαζικότητα ολοκληρώθηκε η αντιφασιστική πορεία για τα 8 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Πλήθος αντιφασιστικών συλλογικοτήτων και πολιτικών οργανώσεων καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι περπάτησαν στους δρόμους του Κερατσινιού με παλμό και μαχητικότητα.
Μεταξύ των συνθημάτων που ακούστηκαν: «Ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί», «Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς μας», «Ένας στο χώμα, χιλιάδες στον αγώνα», «Με τις μετανάστριες είμαστε μαζί, επαναπροωθήσεις σε μπάτσους και ναζί», «Μπάτσοι-TV-νεοναζί όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί», «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ ο δρόμος των λαών», «Και τώρα και πάντα, όπως στο 40 τη φτώχεια και το φασισμό θα πολεμάμε πάντα».

« «Δεν τελειώσαμε με το φασισμό»,

Όπως κάθε χρόνο εδώ και 8 χρόνια η Μάγδα Φύσσα έδωσε μαχητικό παρών από την πρώτη στιγμή.αφήνοντας λουλούδια στην προτομή του γιού της. «Δεν τελειώσαμε με το φασισμό. Βάλαμε μια εγκληματική οργάνωση, τη Χρυσή Αυγή στη φυλακή, αλλά ο φασισμός είναι εκεί έξω και οι ψηφοφόροι επίσης», ενώ προσέθεσε ότι «σήμερα είναι μία πολύ δύσκολη μέρα, όχι μόνο λόγω της επετείου από τη δολοφονία του παιδιού μας , αλλά γιατί κηδέψαμε τον δικό μας άνθρωπο, τον στυλοβάτη μας, τον Ανδρέα Τζέλλη, κορωνίδα των δικηγόρων που πολέμησαν τη Χρυσή Αυγή» δήλωσε νωρίτερα η ίδια.

Επόμενο ραντεβού την Τρίτη: Δικαιοσύνη για Ζακ/Ζακι

Την ερχόμενη Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται τρία ολόκληρα χρονια από το άγριο λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου. Η δίκη των υπεύθυνων για τη δολοφονία του ακόμα δεν έχει ξεκινήσει. Έτσι την Τρίτη θα γίνει πορεία στο κέντρο της Αθήνας, στη μνήμη του, με βασικό ζητούμενο την απονομή δικαιοσύνης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου