Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

MAD Γερμανίας: Έρευνα για δύο υποθέσεις Ναζιστικού εξτρεμισμού στον Γερμανικό Στρατό

MAD Γερμανίας: Έρευνα για δύο υποθέσεις ακροδεξιού εξτρεμισμού στις KSK
Φώτο Αρχείου / Άσκηση των ειδικών δυνάμεων της Γερμανίας KSK το 2017 / Πηγή: ISAF Headquarters Public Affairs Office
Η στρατιωτική υπηρεσία αντικατασκοπείας της Γερμανίας (MAD) διενεργεί έρευνα για δύο υποθέσεις ακροδεξιού εξτρεμισμού στις τάξεις επίλεκτης μονάδας που ανάγονται χρόνια πίσω, ανέφεραν πηγές προσκείμενες σ’ αυτήν χθες Κυριακή στο Γερμανικό Πρακτορείο. Οι έρευνες αφορούν έναν αξιωματικό κι έναν υπαξιωματικό. Ο Γερμανικός Στρατός μαστίζεται από μια σειρά σκανδάλων που σχετίζονται με ΝΑΖΙ μέσα στις τάξεις της, που περιλαμβάνουν ακόμη και τις πιο ελίτ μονάδες του, όπως οι Ειδικές Δυνάμεις, την KSK.

Η Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων (KSK), επίλεκτη μονάδα, αναδιοργανώθηκε εξαιτίας σειράς σκανδάλων τα τελευταία χρόνια, όπως ιδίως η κλοπή πυρομαχικών από μέλη της και περιπτώσεις που άνδρες της έκαναν τον χιτλερικό χαιρετισμό, κάτι παράνομο στη Γερμανία.

Ο υπαξιωματικός της KSK κατηγορείται πως επέδειξε την αυτοκρατορική σημαία (μαύρη, λευκή και κόκκινη) πλάι στην ομοσπονδιακή σημαία κατά τη διάρκεια γυμνασίων το 2015.

Ο αξιωματικός φέρεται να διένειμε «μικρό αριθμό» εικόνων ακροδεξιάς εξτρεμιστικής φύσης μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας WhatsApp το 2014.

Δεν είναι σαφές αν θα τους απαγγελθούν κατηγορίες ή αν θα παραπεμφθούν σε δίκες.

Νωρίτερα φέτος, το ομοσπονδιακό και τα κρατιδιακά υπουργεία Εσωτερικών ξεκαθάρισαν ότι θα λαμβάνουν εφεξής αυστηρά μέτρα σε περίπτωση που επιδεικνύονται δημόσια η αυτοκρατορική σημαία και πολεμικά λάβαρα τόσο της περιόδου της αυτοκρατορίας, όσο και της περιόδου της ναζιστικής δικτατορίας.

Η απόφαση οφειλόταν στην ανησυχία πως ακροδεξιές εξτρεμιστικές ομάδες χρησιμοποιούν τα σύμβολα αυτά ως υποκατάστατο της σημαίας με τη σβάστικα, η δημόσια επίδειξη της οποίας αποτελεί ποινικό αδίκημα στη χώρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-dpa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου