Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Η κυβέρνηση βιάζεται να στείλει Patriot στη Σαουδική Αραβία – Όχι στρατεύματα εκτός συνόρων

H κυβέρνηση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ βιάζεται να υλοποιήσει την απόφαση της να εμπλέξει ακόμη περισσότερο τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τους βρώμικους πολέμους. Λίγες μέρες μετά την οριστικοποίηση της οδυνηρής ήττας των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, που σηματοδοτεί η αποχώρηση των Κατοχικών δυνάμεων της Δύσης και η επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία, η κυβέρνηση εμπλέκει τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε έναν ακόμη πόλεμο, στέλνοντας ελληνικά αντιπυραυλικά συστήματα PATRIOT στο Αφγανιστάν. 
Επειδή ακριβώς φοβάται τις αντιδράσεις του Αντιπολεμικού κινήματος και θέλοντας να κατασκευάσει εικόνα συναίνεσης μέσω της έλλειψης αντιδράσεων, συγκεντρώνει τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας που θα συνοδεύσουν τους PATRIOT στην Σαουδική Αραβία σε παλαιό θέρετρο της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου διαμένουν σε άθλιες συνθήκες!
H κυβέρνηση της ΝΔ με την στήριξη της αστικής αντιπολίτευσης των ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ, του δημοσιογραφικού, καθηγητικού και στρατιωτικού κατεστημένου προχωρά στην υλοποίηση του πολεμικού τυχοδιωκτισμού που εντάσσεται στους αμερικανικούς σχεδιασμούς για τη Μέση Ανατολή. Προωθεί την αποστολή ελληνικών αντιπυραυλικών συστημάτων PATRIOT στην Σαουδική Αραβία για να πάρει μέρος στην ιμπεριαλιστική πρωτοβουλία «Integrated Air Missile Defense (IAMD) Concept» και να προστατεύουν τις εγκαταστάσεις της Aramco από τις επιθέσεις από αέρος.
Ταυτόχρονα, η υλοποίηση της κυβερνητικής απόφασης της αποστολής PATRIOT στην Σαουδική Αραβία εξυπηρετεί τις βλέψεις του ελληνικού κεφαλαίου και κράτους.
Η αποστολή των πολεμικών μέσων αφενός εντάσσεται στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Περσικού Κόλπου, με σκοπό την αναβάθμιση της συμμετοχής της στην επιθετικότητα του κεφαλαίου στην περιοχή αφετέρου στον επανασχεδιασμό της αμερικανικής ιμπεριαλιστικής πολιτικής για τη Μέση Ανατολή και τον Ειρηνικό Ωκεανό.
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε στις 8 Σεπτέμβρη το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, προκειμένου να δώσει κατευθύνσεις στα ογδόντα (80) περίπου στελέχη που πρόκειται να πάρουν μέρος στην αποστολή της Πυροβολαρχίας Κατευθυνόμενων Βλημάτων (ΠΚΒ) Patriot στη Σαουδική Αραβία. Σε ανάρτησή του στο twitter, είπε χαρακτηριστικά ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι: 
«Έτοιμες για μία ακόμα Αποστολή! Επί, Προ & Πέραν των Επάλξεων!»
Αλήθεια, οι Επάλξεις που περιγράφει ο ΑΓΕΕΘΑ Φλώρος πως συνδέονται με την Άμυνα;
Είναι Επάλξεις βρόμικων πολέμων, ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που προκαλούν την καταστροφή των λαών και την προσφυγιά, με την συμμετοχή-συνενοχή του Ελληνικού Στρατού. Αυτό το άθλιο έργο έχουν επιτελέσει οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στη Γιουγκοσλαβία, Μάλι, Σομαλία, Αφγανιστάν, Λίβανο, Λιβύη, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία…, με το Πολεμικό Ναυτικό να υπερασπίζει τους εφοπλιστές, τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα και να κυνηγά πρόσφυγες συμμετέχοντας σε άθλιες επιχειρήσεις των ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΟΗΕ: 
«Active Endeavour», «Enduring Freedom», “EUNAVFOR MED – IRINI”, “UNIFIL”, “SEA GUARDIAN” (OSG) κ.α.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ και το σύνολο του αστικού πολιτικού κατεστημένου έχουν ως δεδομένα ότι για να μπορέσουν να ασκήσουν τον περιφερειακό ρόλο που διεκδικούν πρέπει να έχουν αναβαθμισμένη Πολεμική Ισχύ και τη θέληση να την ασκήσουν σε πολεμικά μέτωπα, είτε την ώρα της σύγκρουσης είτε κατά τη διάρκεια της επιβολής της "ιμπεριαλιστικής ειρήνευσης". Αυτός είναι εξάλλου ο όρος για την συμμετοχή στη μοιρασιά της ιμπεριαλιστικής λείας, η διεκδίκηση μέρους της Ανοικοδόμησης των κατεστραμμένων από τον πόλεμο περιοχών. Ο Μυτιληναίος κάτι μπορεί να μας πει για τη δράση των επιχειρήσεων του σε Βαλκάνια, Ιράκ και Λιβύη, όπως επίσης και ο Βαρδινογιάννης, αλλά και οι Έλληνες εφοπλιστές!
Η Πολεμική Ισχύ εργαλειοποιείται εδώ και καιρό (πχ. Βαλκάνια, Μεσόγειο) για την επιβολή των αστικών σχεδιασμών. Για αυτό και όλοι -στρατιωτικοί, καθηγητές, πολιτικοί, δημοσιογράφοι κλπ- απαιτούν επειγόντως πολεμικούς εξοπλισμούς και ανασυγκρότηση των Ενόπλων Δυνάμεων, με πεδίο δράσης τα Βαλκάνια, Μέση Ανατολή, Αφρική, Ανατολική Μεσόγειο, Περσικό Κόλπο, Ινδικό Ωκεανό!
Το ελληνικό κράτος διεκδικεί αναβαθμισμένο ιμπεριαλιστικό ρόλο, ως Χωροφύλακας των λαών από τα Βαλκάνια μέχρι την Αφρική και Μέση Ανατολή, προσφέρεται ως Εγγυητής των αστικών και ιμπεριαλιστικών συμφερόντων. Με επίκεντρο του ενδιαφέροντος όλων την Μεσόγειο!
Την πολιτική αυτή το ελληνικό κράτος την υλοποιεί με τη Διπλωματία των Εξοπλισμών, τους Άξονες του Πολέμου μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου-Ισραήλ, τις Πολεμικές Συμμαχίες με ΗΠΑ, Ισραήλ, ΗΑΕ και Σαουδική Αραβία, με την πραγματοποίηση συνεχών Ασκήσεων και Συνεκπαιδεύσεων. Που μεταξύ άλλων αποτελούν και αντίβαρο της προσπάθειας προσέγγισης της Τουρκίας, βασικού ανταγωνιστή του Ελληνικού κράτους, με τα σκοταδιστικά αραβικά κράτη και τις αραβικές δικτατορίες.
Κεντρικής σημασίας ζήτημα είναι η Υπογραφή της 5χρονης Ελληνο-Αμερικανικής Πολεμικής Συμμαχίας που βρίσκει την συμφωνία όλων των αστικών κομμάτων, του συνόλου του αστικού κόσμου.

Είναι απαραίτητο να παρέμβει το Αντιπολεμικό κίνημα.
Αντιπολεμικό κίνημα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας, σε μια πλατιά ενότητα υπερβαίνοντας τα "εμπόδια" της φυλής-χρώματος-γλώσσας-θρησκείας, διεθνιστικό εντός και εκτός συνόρων, αντικυβερνητικό και αντικαπιταλιστικό.
Με βασικούς στόχους το μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου και της Καταστολής, για την ανατροπή των κυβερνήσεων του πολέμου και της βάρβαρης αστικής πολιτικής και στις δύο ακτές του Αιγαίου, αντιμετωπίζοντας πρωταρχικά τον εχθρό, τον αστικό κόσμο, μέσα στην ίδια μας τη χώρα.
Με μαζικό κίνημα μέσα και έξω από τον Στρατό.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ PATRIOT στην ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
Να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και αυτό να διαλυθεί.
Καταδικάζουμε όλους τους Ιμπεριαλιστές και τους ανταγωνισμούς που
απειλούν τους λαούς.
Λέμε όχι στους νέους Ψυχρούς Πολέμους και την κούρσα των Εξοπλισμών.
Να μην υπογραφεί η νέα 5χρονη ελληνο-αμερικανική Πολεμική Συμμαχία. 
Να κλείσουν όλες οι βάσεις και να σταματήσουν οι συνεκπαιδεύσεις.
Κανένας στρατιώτης και πολεμικό μέσο εκτός συνόρων. Να επιστρέψουν
άμεσα οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις που δρουν στο εξωτερικό.
Λέμε όχι στους Άξονες του Πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου-Ισραήλ και στον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό για τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα και τον έλεγχο των θαλάσσιων ροών σε Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο.
Ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία πρέπει να αντισταθούν στην
κυβέρνηση της βίαιης αντεργατικής επίθεσης, των αυταρχικών μέτρων και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.
Κάτω τα χέρια από τους Πρόσφυγες-Μετανάστες. Να υπάρξει ασφαλής διάδρομος και δυνατότητα Παροχής Πολιτικού Ασύλου, να αναγνωριστοιύν όλα τα δικαιώματα τους.

Η πρόταση για την συγκρότηση Αντιπολεμικού Συντονισμού απαντά ακριβώς σε αυτή την ανάγκη.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου