Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αποχωρεί από το THE PRESS PROJECT εκφράζοντας την Αλληλεγγύη στους απολυμένους δημοσιογράφους


Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αποχωρεί από το THE PRESS PROJECT εκφράζοντας την Αλληλεγγύη του στους δύο (2) απολυμένους δημοσιογράφους.
Η εκπομπή ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ δεν μπορεί να συνεχίσει ενώ συμβαίνουν όλες αυτές οι αρνητικές εξελίξεις.
Σύντομα θα δημοσιοποιήσουμε κείμενο όπου αναλυτικά θα παρουσιάσουμε την άποψη μας.
Δημοσιοποιούμε το κείμενο των δύο απολυμένων δημοσιογράφων: 

Ανοιχτή επιστολή προς μέλη και αναγνώστες του ThePressProject

Την περασμένη εβδομάδα μας επιδόθηκε η απροειδοποίητη και αναιτιολόγητη απόλυσή μας από τη διοίκηση του ThePressProject.

Τον Νοέμβριο του 2018, η πίστη μας στο όραμα για ένα διαφορετικό υπόδειγμα μέσου ενημέρωσης και για την ανεξάρτητη, αδέσμευτη και υποστηριζόμενη αποκλειστικά από τους αναγνώστες ερευνητική δημοσιογραφία που ονειρευόμασταν, μας οδήγησε να περιβάλλουμε με εμπιστοσύνη, καλή πίστη και δημιουργικό πάθος συγκεκριμένα πρόσωπα και να βάλουμε μαζί τους την υπογραφή μας στο καταστατικό του ThePressProject της μετά Εφήμερου εποχής.

Κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής ο κόσμος βρέθηκε δίπλα μας, πίστεψε και μας έδωσε τα φτερά να ζήσουμε την πραγματοποίηση αυτών των συναρπαστικών ιδεών, ως υπερήφανοι εργαζόμενοι και ως μέτοχοι της εταιρείας.

Σήμερα, τρία χρόνια μετά από το ξεκίνημα αυτή της πορείας και πέντε χρόνια από την ημέρα που ο Κώστας Εφήμερος μας υποδεχόταν στα γραφεία του Μεταξουργείου ως απλούς εργαζόμενους, λαμβάνουμε την απροειδοποίητη και αναιτιολόγητη καταγγελία της σύμβασή μας -κατ’ εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη- από ένα καθεστώς συγκεντρωτισμού, αυταρχισμού, απαξιωτικών συμπεριφορών και προσωπικής αυτοπροβολής, χωρίς να προηγηθεί καμία συλλογική απόφαση. Μεγάλες ιδέες, μικροί άνθρωποι.

Προφανώς και η απόλυση δύο δημοσιογράφων μέσα στο ζοφερό μηντιακό τοπίο δεν αποτελεί είδηση. Ωστόσο, αποφασίσαμε να την δημοσιοποιήσουμε καθώς αυτή η τελευταία εξέλιξη έρχεται να επισφραγίσει μία σειρά αποφάσεων και συμπεριφορών που πλήττουν την ίδια την ουσία και τον προσανατολισμό του εγχειρήματος. Οι ιδέες δεν πεθαίνουν, τις είδαμε να ζουν και θα συνεχίσουν να μας κινούν. Καλή τύχη και καλή δύναμη.


Μηνάς Κωνσταντίνου

Νάντια Ρούμπου

Απολυμένοι και μέλη του ΔΣ του ThePressProject

Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων
Δίκτυο Ελεύθερων φαντάρων Σπάρτακος
Τηλ: 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου