Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

To KKE-alt.gr "πλασσάρει" τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς της κυβέρνησης της ΝΔ; Ασχολίαστο και το "Πρωτόκολλο Συνεργασίας ανάμεσα σε Έλληνες και Κύπριους Εθνοφύλακες"

Το σαιτ alt.gr ανήκει στο ΚΚΕ και εκφράζει τις θέσεις του κόμματος για τον Στρατό και τα Σώματα Ασφαλείας. Μας έχει συνηθίσει να αναδημοσιεύει τις ανακοινώσεις ΓΕΕΘΑ που αφορούν τις Προκηρύξεις για την Πρόσληψη Επαγγελματιών Στρατιωτών, Λιμενικών, Συνοριοφυλάκων κλπ Θυμίζουμε κάποιες ανακοινώσεις μας:
http://diktiospartakos.blogspot.com/2021/04/altgr.html

http://diktiospartakos.blogspot.com/2021/03/to-kke-altgr.html

http://diktiospartakos.blogspot.com/2021/05/blog-post_128.html

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά να προπαγανδίσουν το "Πρωτόκολλο Συνεργασίας ανάμεσα σε Έλληνες και Κύπριους Εθνοφύλακες"

Εθνοφύλακες / Πηγή: EUROKINISSI
Στις 12 Σεπτέμβρη, στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε η τελετή υπογραφής Πρωτοκόλλου Συνεργασίας του Τάγματος Εθνοφυλακής Καλπακίου και του Τάγματος Εθνοφυλακής Καβάλας με το 32ο Τάγμα Εθνοφυλακής Λεμεσού και το 71ο Τάγμα Εθνοφυλακής Αμμοχώστου, αντίστοιχα.
https://www.alt.gr/protokollo-synergasias-anamesa-se-el/

Το ΚΚΕ-ALT.GR δεν βρήκε μια λέξη κριτικής για την Στρατιωτικοποίηση που προωθεί η κυβέρνηση, τον αντιδραστικό και πολεμοκάπηλο ρόλο που παίζει η ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ την οποία αναδιάρθρωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με πρωτοβουλία του τότε ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου.
Κυρίως όμως ασκούμε κριτική γιατί το ΚΚΕ αποδέχεται και προβάλλει αυτόν τον πολεμικό τυχοδιωκτισμό που συνιστά η προκλητική κυβερνητική επιλογή να υπογραφεί το "Πρωτόκολλο Συνεργασίας ανάμεσα σε Έλληνες και Κύπριους Εθνοφύλακες...
Αναρωτιόμαστε αυτός είναι ο ρόλος της καθεστωτικής Αριστεράς;
Η ένταξη στο "εθνικό μέτωπο" και η προβολή των επιθετικών επιλογών του αστικού κατεστημένου που στρέφονται εναντίον των λαών;

Θυμίζουμε την σχετική ανακοίνωση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:
Μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη αποτελεί η υπογραφή Πρωτοκόλλου συνεργασίας μονάδων εθνοφυλακής Ελλάδας - Κύπρου.
Η τελετή υπογραφής πρωτοκόλλου συνεργασίας του Τάγματος Εθνοφυλακής Καλπακίου και του Τάγματος Εθνοφυλακής Καβάλας με το 32ο Τάγμα Εθνοφυλακής Λεμεσού και το 71ο Τάγμα Εθνοφυλακής Αμμοχώστου, αντίστοιχα, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης.
WWW.ARMY.GOV.CY

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του αρχηγού ΓΕΣ, αντιστρατήγου Χαράλαμπου Λαλούση, του εκπροσώπου του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ), αντισυνταγματάρχη Πηγάσιου Χατζηνικολάου, διοικητή του 71ου Τάγματος Εθνοφυλακής Αμμοχώστου, του διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού «Μέγας Αλέξανδρος», αντιστρατήγου Αναστάσιου Σπανού και του διευθυντή της Διεύθυνσης Εθνοφυλακής του ΓΕΣ, ταξίαρχου Κίμωνα Κωστή.

Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη πολεμοκάπηλη εξέλιξη που εντάσσεται στο πλαίσιο του εθνικιστικού και επεκτατικού σχεδίου για Ενιαίο Πολεμικό Χώρο μεταξύ του ελληνικού και του Κυπριακού κράτους.
Οι επικίνδυνοι εθνικιστές των Ταγμάτων Εθνοφυλακής που εκπαιδεύονται για να καταστέλλουν εργατικές κινητοποιήσεις και παίζουν ενεργό ρόλο στους απάνθρωπους σχεδιασμούς εναντίον προσφύγων-μεταναστών, πλέον εντάσσονται ενεργά στον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό και στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστικών κρατών στον χώρο της Μεσογείου.
Με δράση εντός και εκτός συνόρων.

Είναι μια ακόμη πολεμοκάπηλη κίνηση που αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει μια μονομερής τουρκική επιθετικότητα -όπως διαδίδει η καθεστωτική προπαγάνδα- αλλά ένας σκληρός και εντεινόμενος ανταγωνισμός μεταξύ ελληνικού και τουρκικού κράτους με επίδικα τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα και τον έλεγχο των θαλάσσιων δρόμων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.
Θέλουμε να επισημάνουμε το εξής: η έξοδος των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν και ο επανασχεδιασμός της ιμπεριαλιστικής τους πολιτικής απέναντι σε Ρωσία και Κίνα σημαίνουν ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους για τους λαούς.
Ο έλεγχος του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου γίνεται ακόμη πιο κρίσιμος και αυξάνει την σπουδαιότητα του στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών. Καθοριστικός ο ρόλος του Κυπριακού κράτους.
Εδώ βρίσκεται επομένως η βασική αιτία της έντασης του ανταγωνισμού μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας καθώς θέλουν να καθορίσουν με την Πολεμική τους Ισχύ τους όρους ένταξης στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την κατοχύρωση αναβαθμισμένου ρόλου ως περιφερειακής ιμπεριαλιστικής δύναμης.   
Για αυτό οι Πολεμικές Συμμαχίες, οι Εξοπλισμοί, οι Πολεμικές προετοιμασίες και συνεκπαιδεύσεις.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ βρίσκεται απέναντι σε όλους αυτούς τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς.
Η πρόταση για την συγκρότηση Αντιπολεμικού Συντονισμού απαντά ακριβώς σε αυτή την ανάγκη.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου