Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Αμετανόητος ο Σαλβίνι, στη δίκη του για τους 147 πρόσφυγες

Ξεκίνησε στο Παλέρμο της Σικελίας η δίκη του αρχηγού της Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, σχετικά με την υπόθεση ενός πλοίου της ισπανικής ΜΚΟ Open Arms, που για μια εβδομάδα, τον Αύγουστο του 2019, περίμενε θετικό σήμα για ελλιμενισμό, ενώ σε αυτό επέβαιναν δεκάδες μετανάστες και πρόσφυγες.
Ο Ιταλός πρώην υπουργός Εσωτερικών κατηγορείται για στέρηση ατομικής ελευθερίας 147 μεταναστών και προσφύγων, ωστόσο ο ίδιος ισχυρίζεται ότι απλώς έκανε το καθήκον του. «Είναι σουρεαλιστικό να οδηγούμαι σε δίκη, γιατί έκανα τη δουλειά μου», δήλωσε ο Σαλβίνι, παραμένοντας ανυποχώρητος στη θέση του.

Σημειώνεται ότι μεταξύ εκείνων που έχουν κληθεί ως μάρτυρες είναι ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός Ρίτσαρντ Γκιρ, ο οποίος επισκέφτηκε τους μετανάστες στο Open Arms, όπου είδε τα δεινά τους. Με αφορμή αυτό, ο Σαλβίνι έκανε ένα καυστικό σχόλιο, επιχειρώντας προφανώς να διασκεδάσει τις εις βάρος του εντυπώσεις, λέγοντας: «Πείτε μου πόσο σοβαρή μπορεί να είναι μια δίκη όπου ο Ρίτσαρντ Γκιρ θα έρθει από το Χόλιγουντ για να καταθέσει για την καριέρα μου;».

Από την πλευρά της η ισπανική ΜΚΟ εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πρώτη μέρα της δίκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σαλβίνι υιοθέτησε σκληρή γραμμή όσον αφορά τις αφίξεις μεταναστών όταν ο ίδιος ήταν υπουργός Εσωτερικών, μπλοκάροντας πλοία και πιέζοντας για να μοιραστεί η Ευρώπη τις μεταναστευτικές ροές.
efsyn.gr

Η δίκη συνεχίζεται στις 17 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου