Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

21ο Σύνταγμα Πεζικού Πλάτη: φαντάροι και χαμηλόβαθμα στελέχη έχουν σιχαθεί να κυνηγάνε εξαθλιωμένους πρόσφυγες.

Η επιστολή καταγγελίας που έφτασε από στρατιώτες και στελέχη οι οποίοι υπηρετούν στο Σύνταγμα στην Πλάτη, περιγράφει της Απόγνωση για τον άθλιο ρόλο τους καθώς Διατάζονται να κυνηγούν Πρόσφυγες.
Ας κρατήσουμε τις διαμαρτυρίες των χαμηλόβαθμων στελεχών.
Πρόκειται για νέους ανθρώπους που οι κυβερνήσεις Στρατολόγησαν από την Ανεργία, τη Φτώχεια, τα Εργασιακά Αδιέξοδα, τάζοντας τους μια αξιοπρεπή Καριέρα στον Στρατό....
Για να τους μετατρέψει σε "Κυνηγούς Προσφύγων", καθώς το 2019 η κυβέρνηση της ΝΔ ψήφισε νόμο για την εμπλοκή του Στρατού στην Εσωτερική Ασφάλεια, με συνέπεια να τους εξαναγκάζει να συμμετέχουν σε Κοινά Περίπολα Στρατού και Αστυνομίας.
Οι χαμηλόβαθμοι αυτοί όχι μόνο βιώνουν άθλιες συνθήκες και εμπαίζονται από τις στρατιωτικές Διοικήσεις και την κυβέρνηση αλλά γνωρίζουν από πρώτο χέρι όλα αυτά τα αισχρά που συμβαίνουν στους πρόσφυγες.
Όπως τα γνωρίζεται και εσείς μέσα από δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν ότι την σύλληψη των προσφύγων-μεταναστών ακολουθεί ο ξυλοδαρμός, η αφαίρεση εγγράφων-κινητών τηλεφώνων και χρημάτων, ενώ αργότερα συμβαίνουν οι αισχρές και απάνθρωπες Επαναπροωθήσεις.
Διαβάζουμε λοιπόν στην επιστολή καταγγελίας τους:   
Σύνταγμα Πλάτη
Η κατάσταση στον Έβρο έχει ξεφύγει. 
Στρατιώτες και χαμηλόβαθμα στελέχη βιώνουμε την αδικία και τον παραλογισμό κάθε μέρα.
Έχουμε σιχαθεί.
Οι στρατιώτες δεν το διάλεξαν, αλλά και εμείς που το διαλέξαμε σαν επάγγελμα έχουμε φρικάρει.
Κάθε μήνα έχουμε 3 και 4 και 5 υπηρεσίες 24ωρες.
Συν τα περίπολα στον Έβρο.
Τα οποία δεν είναι δική μας δουλειά να κυνηγάνε εξαθλιωμένους πρόσφυγες.
Και πρέπει να σταματήσουν.

Εμείς καλούμε όλους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.
Ποιος είναι ο σύγχρονος ρόλος του Ελληνικού Στρατού που δημιουργεί πρόσφυγες συμμετέχοντας σε βάρβαρες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στην συνέχει φυλάει τα σύνορα της Ευρώπης Φρούριο.
Πρόσφατα είχε φτάσει μια ακόμη παρόμοια επιστολή στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.
Στελέχη της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας ζητούν από το ΓΕΣ να μην πηγαίνουν Έβρο για να κυνηγούν πρόσφυγες
«Η Επιστολή Καταγγελίας που έφτασε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ από την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία είναι πολύ σημαντική και πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από όλους.

Στελέχη ζητούν από το ΓΕΣ να σταματήσουν να πηγαίνουν Έβρο να κυνηγούν πρόσφυγες.
Όλοι γνωρίζουν τι συμβαίνει στο Έβρο, καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ όσο αυξάνει την συμμετοχή του Ελληνικού Στρατού στους επιθετικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ εναντίον των λαών, τόσο ορθώνει Τείχη του Αίσχους και εντείνει τη δίωξη των προσφύγων που προκαλούν οι βρώμικοι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι σε Συρία, Αφγανιστάν και Αφρική.
Συνεχή δραματικά επεισόδια για τους πρόσφυγες-μετανάστες αλλά επίσης οι συνέπειες είναι αρνητικές για τα χαμηλόβαθμα στελέχη του Ελληνικού Στρατού, που στρατολογημένα από τις ζώνες της Φτώχειας, της Ανεργίας και των Οικονομικών Αδιεξόδων, διατάζονται να σταλούν σε αποστολές εκτός συνόρων, σε χώρες της Αφρικής και Μέσης Ανατολής, για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα κρατικά, επιχειρηματικά και ιμπεριαλιστικά συμφέροντα!
Αλλά επίσης να βρεθούν απέναντι στους δυστυχείς πρόσφυγες και μετανάστες.
Όλοι ξέρουν τι γίνεται στον Έβρο και τα Ελληνο-Βουλγαρικά σύνορα, όπου τα δημοσιεύματα και κυρίως η έντονη φημολογία κάνουν λόγο για Επαναπροωθήσεις και επεισόδια βίας που έχουν ως πρωταγωνιστές τους άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων, τους Αστυνομικούς και κυρίως τους Συνοριοφύλακες, τους ντόπιους φασίστες που δρουν ως Εθνοφύλακες ή ντυμένοι στρατιωτικά δρουν σε καθεστώς Ανομίας για να εξυπηρετήσουν δόλια τα συμφέροντα τους!
Τα χαμηλόβαθμα στελέχη της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στον Έβρο.
Για δύο χρόνια τα στελέχη αυτά βουλιάζουν στις κακουχίες, τα ατελείωτα ωράρια, στην Αδιαφορία του ΓΕΣ και του Υπουργείου Άμυνας που επιχειρούν να τους εξαγοράσουν με μια χούφτα ευρώ.
Όμως οικογένειες διαλύονται ή αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητα εμπόδια.
Πολλοί από αυτούς αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα Υγείας.
Τύψεις συνειδήσεως τους βασανίζουν, τα ψυχοσωματικά προβλήματα υγείας είναι ολοένα πιο συχνά!
Στα 40-50 στελέχη υπολογίζονται αυτοί που διατάζονται να πάνε Έβρο.
Οι υπηρεσίες που αναλογούν σε όσους μένουν πίσω δεν μπορούν να καλυφθούν με τίποτε.
Τα στελέχη που πίστευσαν την προπαγάνδα περί “καριέρας στον στρατό” βρίσκονται παγιδευμένα σε μια απάνθρωπη καθημερινότητα, είτε βρίσκονται στον Έβρο είτε στην έδρα της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας.Ζητούν να σταματήσουν οι Αποστολές στον Έβρο και η εμπλοκή της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας στο κυνήγι των προσφύγων-μεταναστών.
Κατανοούν ότι πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρές αποφάσεις, να γίνουν μεγάλες αλλαγές στην κυβερνητική πολιτική που τσακίζει τους ίδιους και τους πρόσφυγες, ανθρώπους που δεν φταίνε σε τίποτε καθώς βρέθηκαν στη δίνη του πολέμου.
Η Επιστολή Καταγγελίας από την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία θέτει ζητήματα που πρέπει να απαντήσει το Αντιπολεμικό και Αντιρατσιστικό Κίνημα.
Οι Πολεμικές Συμφωνίες που υπογράφει η ελληνική κυβέρνηση με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, οι κυβερνητικές επιλογές για την ιμπεριαλιστική αναβάθμιση του ελληνικού αστικού κόσμου διαμέσου του Πολέμου σημαίνουν τεράστιους κινδύνους και κολοσσιαίες απώλειες σε χρήμα και σε νεανικό αίμα, πρέπει να μας βρουν όλους απέναντι τους.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί στην συγκρότηση ενός Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, ενάντια στον πολεμικό τυχοδιωκτισμό, τον εθνικισμό και ρατσισμό, ενάντια στον Ευρωστρατό, το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και τις βάσεις.
ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
 ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ
ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ
για Ελληνική Ολιγαρχία, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου